Sommerhuse i Dalby Huse

Sommerhus Dalby Huse – sommerhus ved Jægerspris

Sommerhusområdet ved Dalby Huse ligger ud til Jægerspris Bugt og Isefjorden lidt sydvest for Jægerspris.

Fra Dalby Huse er der hurtig og nem adgang til attraktionerne og naturen omkring Isefjord og Roskilde Fjord, ligesom det ikke tager mange øjeblikke at komme til Frederikssund og til Nordsjælland.

Det er muligt at købe dagligvarer i området, men ellers ligger butikkerne i Dalby, Gerlev, Jægerspris og Frederikssund tæt på.

Placeringen ud til Jægerspris Bugt og Isefjorden gør, at Dalby Huse er det ideelle for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Der er adskillige vandre- og cykelruter omkring sommerhusområdet. Golfspillere skal til Frederikssund, for at finde den nærmeste bane.

Dalby Huse strand og natur

Stranden ved Dalby Huse er en børnevenlig strand med fint sand og lavt vand. Der ligger en god strand, Marbæk Strandpark, ved Frederikssund. Det er let at komme derover, da stranden ligger lige nord for Kronprinsesse Marys Bro. Ellers ligger der gode strande på toppen af Hornsherred ved Kulhuse.

Sommerhusområdet ligger på halvøen Hornsherred, der er kendetegnet ved meget smuk og afvekslende natur. Nordskoven ved Jægerspris er en af Danmarks store skove. Den dækker 13 kvadratkilometer og består af de fire skove Fællesskoven, Studehaven, Kohaven og Slotshegnet. De fire skove danner et sammenhængende skovområde, der strækker 10 kilometer langs Roskilde Fjord - fra Kulhuse i nord til Jægerspris mod syd.

Udflugter nær Dalby Huse

Hornsherred har adskillige slotte og herregårde. Det er helt oplagt at besøge Jægerspris Slot, der er et af Danmarks ældste slotte, men med inventar fra Frederik VII og grevinde Danners tid. Gå ikke glip af mindesmærket Julianehøj, der ligger ved slottet. Det er en jættestue fra stenalderen, der har fået den helt store tur.

Er et slot ikke nok, kan man vælge at besøge Herregårdsmuseet Selsø Slot og eventuelt køre forbi Egholm, Svanholm og Krabbesholm.

Gerlevparken ved Gerlev byder på Den Danske Træsamling samt to bevaringsværdige samlinger af roser, der tidligere har tilhørt Vald. Petersen Roser og Poulsen Roser.

Frederikssund er en hyggelig gammel købstad med gode shoppingmuligheder, cafeer og restauranter. Det er også i Frederikssund, at man finder Willumsens Museum.

Egholm Museum har en udstilling på mere end 1500 kvadratmeter, der fortæller om krigen i 1864, om 1. Verdenskrig, 2. Verdenskrig, om jagt, og om det vilde vest.

Ved Lejre kan man besøge Sagnlandet Lejre – der blandt andet kan fremvise Danmarks største vikingehal. Det er en rejse til en fjern fortid, hvor man møder stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger.

Fredensborg Slot i Nordsjælland er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til Fredensborg Slotshave, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle.

Attraktioner nær Dalby Huse

Jægerspris Slot

Det gamle jagtslot Jægerspris Slot blev Frederik VII og Grevinde Danners hjem. På museet kan man blandt andet se audienssalen, kongens arbejdsværelse, tårnværelset kongens store våbensamling, og grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en helhed.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.