Destination

Melby

Melby

Sommerhusudlejning i Melby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Melby, Sjælland, Danmark udlejes her!

Melby er beliggende på Nordsjælland, omgivet af hav, sø, dejlig natur, feriebyer og en af Danmarks bedste golfbaner.

 

Generel

En kilometerlang sandstrand, Danmarks største sø 'Arresø' samt den attraktive Asserbo Golfklub omgiver ferieområdet Melby. Melby ligger ca. 4 km fra feriebyen Liseleje, hvor I finder hyggelige butikker, indbydende iscaféer og flere gode restauranter, og 9 km fra færgebyen Hundested. Når I holder ferie i Melby kan I bade, fiske, spille golf, vandre, cykle og opholde jer i den skønne natur, eller besøge nogle af Sjællands mange byer og spændende seværdigheder. Den nærmeste større by er Frederiksværk, som ligger ca. 6 km fra Melby, og her finder I butikker, spisesteder, aktivitetsmuligheder, gallerier og seværdigheder for hele familien.

Strande

Stranden mellem Melby og Liseleje er en dejlig, børnevenlig sandstrand med skønt badevand og klitter i baglandet. Stranden har Blåt Flag, og i skoleferien holder en livredder øje med de badende gæster ved Liseleje. Langs stranden finder I også gode surfmuligheder.

Natur

Melby Overdrev er et stykke dejlig natur med klitplantage, skov, stier og flere sjældne planter. Tropegården i Melby er en dejlig besøgshave med flotte planter, tropiske fugle, aber, næsebjørne, geder osv. Arresø (ca. 6 km) er med sit vandspejl på 40 km2 Danmarks største sø. Her er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er 50 km lang. Det er også muligt at tage en hyggelig sejltur på søen. Tibirke Bakker er et herligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord (13 km). Gribskov (ca. 25 km) er med sine ca. 5000 ha en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af et uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet.

Aktiviteter

I nabobyen Liseleje kan I sommeren igennem opleve arrangementer som dragefestival, markedsdage og midsommerfest med fakkeltog og stort Sankt Hans bål på stranden. I Nordsjælland kan I vælge mellem et utal af golfbaner, og den nærmeste er Asserbo Golfklub (3 km), som er en af Danmarks ældste og bedste golfbaner. Banen ligger i et herligt naturområde ved Arrenakke Bakke, og byder på udfordringer for såvel nybegyndere som øvede. For lystfiskere er der gode muligheder for kystfiskeri langs hele Nordsjællands kyst. Besøg Grønnehavegård i Frederiksværk, som er en hyggelig, stråtækt gård fra 1836 med forskellige dyr. Der arrangeres ride- og traktorture ud over markerne herfra (6 km). Ved Rågeleje (21 km) ligger Heatherhill, hvis høje skrænter og gunstige vindforhold gør dette naturområde til et attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gør ligeledes området velegnet for windsurfere.

Attraktioner

Omkring Melby finder I ikke mindre en 5 broncealderhøje. Asserbo Slot blev bygget af munke i det 12. århundrede, men sandede til i det 16. århundrede, og i dag kan I ved slotsruinen stadig se spor af slottet og voldgravene i den skønne natur (3 km). På den gamle brandstation 'Frederiksværk Brandværnsmuseum' kan I opleve håndtrukne, hestetrukne og motoriserede brandsprøjter (6 km). Frederiksværk Bymuseum indeholder en arkæologisk samling samt en udstilling om datidens industri, håndværk og handel. Oplev bl.a. en autentisk købmandsbutik fra starten af 1900-tallet. GeoArt Krystalmuseum & Kunsthus indeholder bl.a. danske strandsten, kugle- og planslebne sten samt mineraler fra hele verden. Krudtværksmuseet er et kombineret egnshistorisk museum og frilandsmuseum. Her finder I en arbejdende vandmølle og flere originale værksteder. Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker og spisesteder (16 km).

Udflugtsmål

Besøg Gilleleje med den gamle bydel, de idylliske stræder og små fiskerhuse. På Gilleleje Museum kan I opleve udstillinger omkring fiskeri og bl.a. se et gammelt fiskerhus (30 km). På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer af gips og marmor udstillet (34 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, bibliotek og café (45 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (46 km). Besøg hovedstaden København med museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser, Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek og København Zoo (61 km).
Sommerhuse i Melby