Destination

Roneklint

Roneklint

Sommerhusudlejning i Roneklint - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Roneklint, Sjælland, Danmark udlejes her!

Roneklint ligger i Fakse Bugt mellem de imponerende klinter Stevns Klint og Møns Klint.

 

Generel

Kun få hundrede meter fra den skønne Præstø Fjord ligger sommerhusområdet i en rolig natur, som indbyder til talrige aktiviteter, som f.eks. cykel- eller bådture. Kun få kilometer herfra viser naturen sig fra en helt anden, forrygende side. Besøg klinterne Møns Klint (ca. 45 km mod sydøst) og Stevns Klint (ca. 56 km mod nordøst), og lad jer betage af de smukke udsigter. Fra feriehusområdet har I, trods den rolige beliggenhed, ikke langt til forretninger, og dagligvarer kan købes inden for en radius af 6 km. Den nærmeste større by med mange forretninger og seværdigheder er Vordingborg (ca. 25 km).

Strande

Feriehusområdet ligger kun få hundrede meter fra en god badestrand, og også på halvøen Feddet finder I en skøn, bred og hvid sandstrand med små klitter og herligt badevand (ca. 26 km).

Natur

Præstø Fjord er rig på vandfugle, og her kan I betragte forskellige svømme- og dykænder. Feddet, en 5 km lang halvø, som strækker sig gennem Præstø Fjord, har en meget afvekslende natur. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har desuden et rigt fugleliv, som kan studeres fra et fugletårn. Både Præstø Fjord, den lille ø Madderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder. Møns Klint (ca. 45 km) er en sand publikumsmagnet. De forskellige lag af kridt, ler og grus gør, at skrænten til stadighed er i bevægelse. Stevns Klint (ca. 56 km) er med sine kridhvide kridtklinter mere end 40 m høj. Oplev den bemærkelsesværdige klint fra de mange udsigtspunkter. Flagbanken er det mest spektakulære sted ved Stevns Klint.

Aktiviteter

I kan fiske i f.eks. Præstø Fjord, på Feddet eller i Vesterled Put & Take sø (ca. 15 km). Lej en kajak i Roneklint Kajakcenter og tag en udflugt på egen hånd ud fra Roneklint strand. Der arrangeres ride- og vandreture på den fredede halvø Feddet (ca. 26 km). Rønnede Golfklub (ca. 31 km) kan tilbyde en naturskøn og spændende 18-hullers golfbane. Der findes ligeledes en svæveflyveklub ved Rønnede.

Attraktioner

Besøg fyrtårnet ved Roneklint, der er bygget i 1894. Præstø (ca. 14 km) er en charmerende, gammel handelsby, beliggende ved Præstø Fjord. Her finder I mange forretninger, gode restauranter og hyggelige caféer. Kig forbi pottemageriet Rødeled og oplev, hvordan der i pottemageriet med dens historiske atmosfære laves en skøn skål eller et krus af en klump ler. Besøg også den smukt beliggende handelsby Vordingborg (ca. 25 km) med dens mange seværdigheder og fritidstilbud. Byens vartegn er Gåsetårnet, der hører til en af Danmarks største slotsruiner fra middelalderen. Tårnet er et af de bedst bevarede middelaldertårne i Norden. Det Geologiske Museum i Fakse (ca. 30 km) udstiller mere end 500 forskellige fossiler. Fakse Kalkbrud er 45 m dybt, her kan I finde fossiler af f.eks. hajer og krokodiller, som har levet her for millioner af år siden.

Udflugtsmål

Tag en tur på Præstø Fjord med turbåden Fjordkaperen, der sejler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Bonbonland i Holme-Olstrup (ca. 41 km) byder på mere end 70 aktiviteter for hele familien, bl.a. rutsjebanen 'Vildsvinet', raftingbane, karruseller, cirkus, børneteater, sørøversø og meget mere. Gisselfeld Slotspark er en af Nordeuropas smukkeste haver med mange botaniske sjældenheder. Der er offentlig adgang til parken, der fremstår som en engelsk have (ca. 42 km). I Knuthenborg Safaripark ved Bandholm på Lolland (ca. 84 km) lever de vilde dyr i 'naturlige' omgivelser - direkte omkring jeres bil. Besøg også hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (ca. 100 km).
Sommerhuse i Roneklint