Sommerhuse i Roneklint

Sommerhus Roneklint

Få hundrede meter fra den dejlige Præstø Fjord ligger sommerhusområdet ved Roneklint i en rolig natur, som indbyder til aktiviteter, som f.eks. cykel- eller bådture. Kun få kilometer herfra viser naturen sig fra en helt anden, og forrygende side. Besøg klinterne Møns Klint (ca. 45 km mod sydøst) og Stevns Klint (ca. 56 km mod nordøst), og du bliver betaget af de smukke udsigter. Fra feriehusområdet har du, trods den rolige beliggenhed, ikke langt til forretninger og dagligvarer. Den nærmeste større by med mange forretninger og seværdigheder er Vordingborg (ca. 25 km).


Strandene og naturen ved Roneklint

Feriehusområdet ligger kun få hundrede meter fra en god badestrand, og også på halvøen Feddet finder I en skøn, bred og hvid sandstrand med små klitter og herligt badevand (ca. 26 km).
Præstø Fjord er rig på vandfugle, og her kan I betragte forskellige svømme- og dykænder. Feddet, en 5 km lang halvø, som strækker sig gennem Præstø Fjord, har en meget afvekslende natur. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har desuden et rigt fugleliv, som kan studeres fra et fugletårn.
Både Præstø Fjord, den lille ø Madderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder. Møns Klint (ca. 45 km) er en sand publikumsmagnet. De forskellige lag af kridt, ler og grus gør, at skrænten til stadighed er i bevægelse. Stevns Klint (ca. 56 km) er med sine kridhvide kridtklinter mere end 40 m høj. Oplev den bemærkelsesværdige klint fra de mange udsigtspunkter. Flagbanken er det mest spektakulære sted ved Stevns Klint.


Aktiviteter omkring Roneklint

Du kan fiske i f.eks. Præstø Fjord, på Feddet eller i en Put & Take sø. Lej en kajak i Roneklint Kajakcenter og tag en udflugt på egen hånd ud fra Roneklint strand. Der arrangeres ride- og vandreture på den fredede halvø Feddet (ca. 26 km). Rønnede Golfklub (ca. 31 km) kan tilbyde en naturskøn og spændende 18-hullers golfbane.


Udflugtsmål i nærheden af Roneklint

Besøg fyrtårnet ved Roneklint, der er bygget i 1894. Præstø (ca. 14 km) er en charmerende, gammel handelsby, beliggende ved Præstø Fjord. Her finder I mange forretninger, gode restauranter og hyggelige caféer. Besøg også den smukt beliggende handelsby Vordingborg (ca. 25 km) med dens mange seværdigheder og fritidstilbud. Byens vartegn er Gåsetårnet, der hører til en af Danmarks største slotsruiner fra middelalderen. Tårnet er et af de bedst bevarede middelaldertårne i Norden. Det Geologiske Museum i Fakse (ca. 30 km) udstiller mere end 500 forskellige fossiler. Fakse Kalkbrud er 45 m dybt, her kan I finde fossiler af f.eks. hajer og krokodiller, som har levet her for millioner af år siden.

Attraktioner nær Roneklint

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.