Sommerhuse i Skibby

Sommerhus Skibby – sommerhus på Hornsherred

Sommerhusområdet ligger på halvøen Hornsherred ud til Roskilde Fjord omkring 13 kilometer fra Skibby, mens Frederikssund ligger 18 kilometer mod nord.

Fra sommerhusområdet er der udsigt til Roskilde Fjord og til Jyllinge på den anden side af fjorden.
Fra Skibby er der nem adgang til attraktionerne omkring Isefjord og Roskilde Fjord, ligesom det er hurtigt at komme til Frederikssund og til Nordsjælland.

Placeringen på Hornsherred mellem Isefjord og Roskilde Fjord gør at sommerhusområdet ved Skibby er et paradis for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Der er adskillige vandre- og cykelruter omkring Skibby og sommerhusområdet. Golfspillere skal til Frederikssund, Lejre, Roskilde eller Holbæk for at finde baner.

Skibby strand og natur

Det er muligt at bade flere stede i Roskilde Fjord og i Isefjord. Flere steder er der opsat badebroer.

Sommerhusområdet ligger på halvøen Hornsherred, der er kendetegnet ved meget smuk og afvekslende natur. Ganske tæt på ligger Selsø, der er en af de mest fuglerige søer på Sjælland. Søen var oprindelig en vig i Roskilde Fjord, men den har i flere hundrede år været adskilt med en dæmning fra fjorden. Fuglelivet ved søen er varieret og rigt

Udflugter nær Skibby

Egholm Museum har en udstilling på mere end 1500 kvadratmeter, der fortæller om krigen i 1864, om 1. Verdenskrig, 2. Verdenskrig, om jagt, og om det vilde vest.

Hornsherred har adskillige slotte og herregårde. Man kan besøge Herregårdsmuseet Selsø Slot og køre forbi Egholm, Svanholm og Krabbesholm.

Frederikssund er en hyggelig gammel købstad med gode shoppingmuligheder, cafeer og restauranter. Det er også i Frederikssund, at man finder Willumsens Museum.

Tæt på Skibby ligger Lejre, hvor man kan besøge Sagnlandet Lejre – der blandt andet kan fremvise Danmarks største vikingehal. Det er en rejse til en fjern fortid, hvor man møder stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger.

Fredensborg Slot i Nordsjælland er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til Fredensborg Slotshave, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle.


Attraktioner nær Skibby

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.