Destination

Enø

Enø

Sommerhusudlejning i Enø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Enø, Sjælland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene på den grønne og naturskønne Enø ligger mellem Smålandsfarvandet på denne ene side og Dybsø Fjord på den anden. Enø byder på en skøn badestrand, som ligger lige ved den charmerende ferieby Karrebæksminde. På Enø kan I gå på opdagelse i det fredede naturområde Enø Overdrev eller tage på udflugt til Næstved eller Sydsjællands mange seværdigheder.

 

Generel

Den naturskønne Enø ligger i Sydvestsjælland, ud til Smålandsfarvandet, og består af to dele, som er forbundet med et smalt drag. På den nordlige del ligger Enø by og sommerhusområdet, og på den sydlige odde findes et fredet fugleområde. Enø er med bro forbundet med den hyggelige fisker- og badeby Karrebæksminde. Her finder I en hyggelig atmosfære, en stemningsfuld bådehavn, minigolfbane, gode indkøbsmuligheder samt flere spisesteder og caféer. Prøv evt. en 'Enø Steak', som byen er meget kendt for. Ved kanalen og bådehavnen kan I opleve fiskekuttere, et røgeri og en livlig fiskehandel. Sommeren igennem arrangeres der aktiviteter som tivoli, kræmmermarked, kapsejlads og musikunderholdning i byen. Derudover finder I dejlig strand, fredet natur og et rigt fugleliv på Enø. Den nærmeste større by er den gamle købstad Næstved, som har bevaret en række middelalderbygninger (10 km).

Strande

Den dejlige, brede sandstrand ved Enø/Karrebæksminde har sandbund og Blåt Flag. Det klare vand bliver kun langsomt dybt, og stranden er derfor meget børnevenlig.

Natur

Den nordlige del af Enø er præget af marker, beplantning og kyststrækninger. Den sydlige del, Enø overdrev, er et fredet fugleområde, hvorfra det også er muligt at opleve sæler. Stedet er præget af strandenge, rørskove og mindre skovarealer, og hele fjordområdet samt havet ud for det er udpeget som Ramsarområde og EU-fuglebeskyttelsesområde. De 2 dejlige skove; Horsemoseskov og skoven 'Fruens Plantage' ligger begge ca. 14 km fra Enø.

Aktiviteter

I Karrebæksminde kan I spille minigolf. Der er gode muligheder for kystfiskeri langs kysten på Enø Overdrev. Næstved Ny Golfklub ligger kun 4 km fra Enø med flot udsigt over Karrebæk fjord. Sydsjællands Golfklub ved Mogenstrup ligger ca. 20 km herfra.

Attraktioner

Enø og Karrebæksminde kan udover stemning og atmosfære også byde på et lysstøberi, en aktikvitetsbutik og et galleri. Besøg den livlige handelsby Næstved, som er omgivet af smuk natur og bl.a. byder på en række historiske seværdigheder samt gode shoppingmuligheder (10 km). Nordøst for Enø ligger Gavnø med det gamle slot. Gavnø Slot har en af Danmarks smukkeste blomsterparker. Oplev også sommerfuglelandet på stedet og selvfølgelig selve slottet, hvor der er daglige rundvisninger (14 km). Bonbonland i Holme Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien; bl.a. Danmarks vildeste rutschebane 'Vild-svinet', raftingbane, karuseller, cirkus, børneteater, sørøversø og meget mere (18 km). På Holmegård Glasværk ved Fensmark kan I, under de daglige rundvisninger, opleve fremstillingen af kunstglas og besøge butikken (19 km).

Udflugtsmål

Gisselfeld Slotpark ved Bråby er en af Nordeuropas smukkeste haver med mange botaniske sjældenheder. Der er offentlig adgang til parken, der fremstår som en engelsk landskabshave (29 km). Eventyrlandet Fantasy World ved Ringsted er en verden af eventyr og magi. Et fascinerende og mekanisk fantasiland med bl.a. trolde, nisser og farverige dyr (36 km). Sagnlandet Lejre ved Roskilde er en jernalderlandsby, hvor I kan sejle i udhulede stammebåde, hugge brænde med jernalderøkse, male mel og bage små brødkiks (69 km) Gå ikke glip af den 15 kilometer lange og op til 41 meter høje kridtklint Stevns Klint. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående udsigt. Derudover er den gamle kirke ved Højerup, som ligger helt ude ved klinten, et besøg værd (61 km). Besøg hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo osv. (80 km).
Sommerhuse i Enø