Destination

Høve Strand

Høve Strand

Sommerhusudlejning i Høve Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Høve Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Høve Strand ligger på Sjællands vestkyst, lige ud til Sejerø Bugt. Sommerhusene ligger i eller omkring den naturskønne Høve Skov, som strækker sig helt ned til den gode badestrand i Høve Strand. Det fredelige ferieområde Høve Strand indbyder til aktiv ferie for naturelskere.

 

Generel

Det rolige og hyggelige sommerhusområde Høve Strand ligger på Vestsjællands nordkyst, lige ud til Sejrø-bugten. Her finder I fred, ro, dejlig natur, strand og vand, som egner sig til badning, surfing, dykning, fiskeri og sejlads. Området er ideelt for især naturelskere og lystfiskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Holbæk, 30 km mod sydøst, finder i et utal af butikker, restauranter, aktivitetsmuligheder og kulturelle tilbud.

Strande

Ved Høve Strand finder I en dejlig, børnevenlig sandstrand med lave klitter og Blåt Flag. Der er gode betingelser for windsurfere her. Mellem Høve Strand og Ordrup, et par km mod syd, ligger endnu en børnevenlig sandstrand. Her findes en strandterrasse med bord og bænk. Der er udlagt en køreriste ned til vandet, således at kørestole og barnevogne også kan færdes her. Ved Hønsinge Lyng (7 km mod nord) findes en af Odsherreds bedste strande. Der er dejlig, børnevenlig sandbadestrand og lave klitter. For at kommen til stranden skal I over en bro, der forbinder kysten med revlerne.

Natur

Det smukke skovområde ved Høve strækker sig næsten helt ud til strandkanten. I denne gamle skov finder I et stort antal løvtræer, og når bladene om efteråret farves gyldne, er det muligt at finde spiselige kastanjer her. Fra højen Maglehøj ved Høve er der en fantastisk udsigt over Sejrø Bugten og Jyderup Skov. Ordrup, som ligger naturskønt et par km syd for Høve Strand, er omgivet af skov og vand, og her finder I landtangen Ordrup Næs; et delvist fredet naturområde med løv- og nåletræer. Fra spidsen er det muligt at opleve både marsvin og spættede sæler. Vesterlyngen ved Havnsø er Sjællands største hedeområde med græsenge, småsøer, lyng og sjælden flora. Området er fredet, og her findes en dejlig, offentlig badestrand (17 km).

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder hele vejen langs Vestsjællands kyst, i områdets Put&Take fiskeparker samt på havet, ombord på en kutter fra f.eks. Havnsø eller Sjællands Odde. Der findes minigolfbane i Hønsinge Lyng (7 km), og området byder på flere golfbaner, bl.a. Odsherred Golfklub og Mensalgård Pay&Play-bane med 9 huller. Flere steder er det muligt at leje rideheste. På Ordrup Næs kan I følge en sti hele vejen rundt i det naturskønne område. På grund af de gode vindforhold på næsset, er det også et populært sted at sætte drage op. Har I mod på at dykke, er det ved Ordrup Næs muligt at finde efterladenskaber efter en gammel stenalder-boplads ca. 50 m fra land.

Attraktioner

Fra den smukke gamle Høve Mølle har I en smuk udsigt over Sejerø-bugten og Sjællands Odde. I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr, fordelt på 100 arter (3 km). Dragsholm Slot i Hørve er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har både fangekælder og spøgelseshistorier. Til slottet hører en smuk slotspark (12 km). Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker (14 km). Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (16 km).

Udflugtsmål

Tag evt. en færgetur fra det lille færgeleje Havnsø (17 km) over Sejerø-bugten til den bilfri ø Nekselø, som kan byde på et smukt og spændende landskab med et rigt dyreliv og storslåede udsigter, eller til Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kuperet landskab, mange små badestrande samt flere gravhøje og en bautasten. Sommerland Sjælland ved Nykøbing Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (17 km). Besøg hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade ¿Strøget¿ samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (90 km).
Sommerhuse i Høve Strand