Destination

Rørvig

Rørvig

Sommerhusudlejning i Rørvig - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rørvig, Sjælland, Danmark udlejes her!

Det charmerende ferieområde Rørvig på Nordsjælland byder på et hyggeligt havnemiljø med røgeri og spisesteder, færgehavn til Hundested, dejlige strande, smuk natur og sommerhuse for enhver smag. På jeres ferie i Rørvig er I omgivet af seværdigheder og aktivitetsmuligheder.

 

Generel

Ved indsejlingen til Isefjord ligger det idylliske fiskerleje Rørvig. Her finder I en hyggelig bymidte med gamle fiskerhuse, en stemningsfuld færge-, lystbåde- og fiskerihavn med bl.a. flere spisesteder og et røgeri. Færgen sejler herfra til Hundested. Der er gode indkøbsmuligheder i byen. Såvel i byen som i området bor der mange kunstnere, og overalt ses deres gallerier, atelier, samlinger, udstillinger, keramikerværksteder osv.

Strande

Rørvig har en dejlig og børnevenlig strand med fint, hvidt sand, små klitter og marehalm. Vandet bliver kun langsomt dybt og der er sandbund. Der er Blåt Flag hele vejen langs stranden mellem Nykøbing Sjælland og Rørvig.

Natur

Der er fyr- og granplantager i og omkring sommerhusområdet ved Rørvig. Landskabet er derudover præget at dejlig strand, bakker, lynghede og klinter. Rørvig Sandflugtsplantage består af skov og hundrede år gamle indlandsklitter. Her findes et rigt dyre- og fugleliv. Vådområdet Hovvig Fuglereservat ligger et par km syd for Rørvig. Den 27 km lange Isefjordssti fører lige gennem området. I kan observere fuglene fra et fugletårn. Ved Korshage, nord for Rørvig, holder trækfuglene til forår og efterår. Skansehage er en lav landtange, 4 km øst for Rørvig, og her findes ligeledes et rigt fugleliv.

Aktiviteter

Der er et utal af fiskemuligheder her i området, f.eks. langs hele kysten, i områdets åer, søer og kanaler samt i en af de 4 Put & Take ørredfiskeparker. Cykler kan lejes i området og afprøves langs den 27 km lange Isefjordssti, hvorfra I udover skøn natur også kan opleve gravhøje og tingsteder. For golfspillere er her også gode muligheder. Ved Odsherred Golfklub ved Højby finder I en 18-hullers-bane og Mensalgårds Golfklub har en Pay & Play-bane. Desuden findes der baner ved Kalundborg og Holbæk. I Nykøbing Sjælland kan I bowle i byens bowlingcenter (8 km).

Attraktioner

I Rørvig finder I bl.a. et atelier og et keramikerværksted. I området findes et utal af gallerier og værksteder, hvor de lokale kunsthåndværkere viser deres kunst frem. Hver uge sommeren igennem kan I opleve et kræmmermarked på Rørvig Havn. Besøg den hyggelige købstad Nykøbing Sjælland, som ud over sit bagerimuseum, en museumshave og Sherlock Holmes Museet også byder på en gågade med caféer og butikker.

Udflugtsmål

Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (9 km) Sjællands Odde har en hyggelig fiskerihavn med et røgeri, som er tegnet af den berømte designer Arne Jacobsen (28 km). I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 560 dyr fordelt over 85 arter, et nyt abe- og terrariehus, klappegeder, legeplads osv. (26 km). Dragsholm Slot i Hørve er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har både fangekælder og spøgelseshistorier. Til slottet hører en smuk slotspark (35 km).
Sommerhuse i Rørvig