Destination

Gudmindrup Lyng

Gudmindrup Lyng

Sommerhusudlejning i Gudmindrup Lyng - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Gudmindrup Lyng, Sjælland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i Gudmindrup Lyng, lige ud Sejerø Bugt på det nordvestlige Sjælland. Ferieområdet byder på dejlig, børnevenlig strand, skøn natur og hyggelige sommerhuse for enhver smag. På grund af naturen, stemningen og de nærliggende seværdigheder er Gudmindrup Lyng kendt for sommerhusudlejning.

 

Generel

Ferieområdet Gudminderup Lyng byder på strand og dejlig natur med skov og fredede arealer. Der findes flere seværdigheder og aktivitetsmuligheder for hele familien lige i nærheden. Der er dagligvarebutikker og et par spisesteder i landsbyen Højby, som ligger 3 km bag stranden og sommerhusområdet. Der er kun få km til Nykøbing Sjælland, som byder på et utal af spisesteder, gode shoppingmuligheder samt kulturelle oplevelser.

Strande

Gudminderup Strand er en dejlig sandbadestrand med lave klitter. Stranden er børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden blev i 2007 kåret som en af landets bedste badestrande af Jyllandsposten. Gå ikke glip af den smukke solnedgang over vandet.

Natur

Sommerhusområdet ved Gudminderup Lyng er omgivet af strand, Ellinge Skov og et stort beskyttet naturområde. På et 60 ha stort område med stier er Højby Sø blevet genskabt. Rundt om søen findes en række spændende planter. Ved Ulkerup Skov og Overdrev (ved Nykøbing Sj.) er de gamle hustomter, gærder og gadekær fra en skovlandsby stadig synlige. Området omkring stranden ved Hønsinge Lyng er fredet, men må gerne benyttes. Dejlige naturomgivelser med skov, plantager med fyr og gran samt bakket, varieret landskab omgiver området. Egnen er ideel for cykel- og vandreture. Ved Hovvig, øst for Nykøbing, kan I opleve et spændende fuglereservat.

Aktiviteter

I Nykøbing Sjælland kan I bowle i byens bowlingcenter, der også byder på underholdning for de mindste. Området byder på flere golfbaner, bl.a. Højby golfbane, Odsherred Golfklub og Mensalgård Pay&Play-bane med 9 huller. For lystfiskere er der også mange muligheder langs kysten, i Lammefjordskanalerne eller på havet ombord på en kutter fra f.eks. Havnsø eller Sjællands Odde. Desuden findes der 3 Put&Take-fiskesøer i området.

Attraktioner

Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (4 km). Nykøbing Sjælland er en hyggelige købstad med gågade, alverdens forretninger og fortovscaféer og gode, kulturelle tilbud. Sommerland Sjælland ved Nørre Asmindrup byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (9 km). Besøg Lumsås Mølle, som er et arbejdende møllemuseum, hvor melet males på gammeldags maner. Oplev de imponerende konstruktioner, det smukke interiør, de hvide møllevinger og køb evt. mel med hjem (7 km) Området er generelt rigt på gallerier, atelier, værksteder og udstillinger, da området bebos af mange kunsthåndværkere.

Udflugtsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr, fordelt på 100 arter (19 km). Tag evt. en færgetur fra Havnsø (32 km) over Sejerøbugten til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kuperet landskab, mange små badestrande samt flere gravhøje og en bautasten. Sagnlandet Lejre består af 4 huse og 8 mindre værksteder fra jernalderen. Her kan I sejle i udhulede stammebåde, hugge brænde med jernalderøkse og male mel (56 km). På vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I opleve skibe fra vikingetiden, vikingeskibskopier samt andre nordiske brugsbåde. Museet har desuden egen ø og havn (63 km). Besøg hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo osv. (96 km).
Sommerhuse i Gudmindrup Lyng