Sommerhuse i Højby Lyng

Sommerhus Højby Lyng – sommerhus ved Sejerø Bugt

Ferieområdet Højby Lyng ligger ud til Sejerø Bugt syd for Sjællands Odde og tæt på stationsbyen Højby. Der er ikke langt til Nykøbing Sjælland eller til Holbæk, der er områdets største by.

Der er mulighed for at købe dagligvarer i lokalområdet, ligesom der er spisesteder i nærheden. Fra Højby Lyng er der ikke langt til attraktionerne på resten af Sjælland. Sommerland Sjælland ligger ganske tæt på, det samme gør Odsherred Zoo Rescue.

Sejerø Bugt er et skønt sted for kajakroere, windsurfere og lystfiskere. Naturområderne ved byen er som skabt til vandre- eller cykelture. Der ligger flere golfbaner i området omkring Højby.

Stranden og naturen

Ved Højby Lyng ligger en fin og børnevenlig badestrand med klitter og lavt vand. Lige ved siden af ligger den brede sandstrand ved Gudminderup, der er kendt for at være en af landets bedste badestrande.

Højby Lyng er omgivet af lyngklædte klitter, strandeng og sandstrand. Skoven Ellinge Indhegning er en omkring 127 hektar stor skov, der primært består af nåletræer. Lidt syd for sommerhusområdet ligger Korevlerne, der er et fredet naturområde med strandeng, laguner, overdrev og et rigt fugleliv.

Høve Skov er en gammel bøgeskov, der vokser helt ned til stranden ved Sejerø Bugt. Der er et fint net af stier i skoven, der også er har rigtig mange gravhøje fra stenalderen og bronzealderen at byde på.

Landtangen Ordrup Næs er et delvist fredet naturområde, hvor man fra spidsen kan man være heldig at se både marsvin og spættede sæler.

Vesterlyng mod sydvest er det største, sammenhængende hedeområde på Sjælland, hvor lyng og græs er vokset sammen over små sandklitter. Området er fredet.

Udflugter nær Højby Lyng

Den gamle bronzealderhøj Esterhøj 89 meter over havet med Esterhøjstenen på toppen er et af de mest populære udsigtspunkter i Odsherred. Stenen lå oprindeligt på stranden ved Høve skov, men blev anbragt på Esterhøj i 1920 til minde om genforeningen. Arbejdet stod på over 11 dage og på de stejleste afsnit deltog 22 heste og op til 500 mennesker i arbejdet med at trække den enorme sten, der er er anslået til at veje ca. 25 tons.

Maglehøj nær Høve er Odsherreds største gravhøj. Fra højen er der en fremragende udsigt over Odsherred og Sejerøbugten. Vest for Maglehøj ligger langdyssen Kæmpegraven og tre mindre høje
Det er oplagt at benytte sig af færgeruterne fra Havnsø og bruge en dag på Nekselø eller Sejerø.

Lumsås Mølle er en fuldt funktionsdygtig gammel vindmølle, der er sat fuldstændig i stand. Møllen fungerer i dag som et arbejdende museum, hvor der bliver malet mel og hvor man kan få møllens historie.

Nykøbing Sjælland er en gammel købstad, der fungerer som centrum for et stort sommerhusområde. Derfor har byen et imponerende antal specialbutikker, cafeer og restauranter.
Og så har Nykøbing Sjælland Annebergparken at byde på. Det er et område med 48 bygninger placeret i et parklignende landskab. Oprindelig var det centrum for et sindssygehospital, og det skulle efter sigende være Europas største anlæg indenfor det, der kaldes ”Bedre Byggeskik”. Hele anlægget er enten fredet eller bevaringsværdigt. Midt i området ligger Anneberg Kulturpark, som har en ambition om at blive en af de største attraktioner i Odsherred.

Den nærmeste større by er Holbæk, der ligger smukt ned til Isefjorden. Det er en moderne købstad, der byder på cafeer, restauranter og fine shoppingmuligheder. Her er en hyggelig bykerne og et charmerende havneområde, hvorfra der er færgeforbindelse til Orø.

Dragsholm Slot er i dag et moderne slotshotel med restauranter i absolut topklasse. Til slottet hører en skøn slotspark

Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen Røsnæs var i drift frem til 2008. I dag er fyret åbent for offentligheden. På Røsnæs ligger 3 vingårde, blandt dem den største i Skandinavien, Dyrehøj Vingård.

Attraktioner nær Højby Lyng

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Odsherred Zoo Rescue

Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.

Oplevelsescenter Nyvang

I Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk kan man opleve hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. I centret kan man røre, smage, dufte og lege sig gennem historien.

Observatoriet Brorfelde

Observatoriet ved Brorfelde ligger syd for Holbæk. Her kan man gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden. I sommerferien er der åbent dagligt, udenfor sæsonen i weekenden og ved særarrangementer. Parken omkring Brorfelde er altid åben for offentligheden.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.