Sommerhuse i Kulhuse

Sommerhus Kulhuse - sommerhus ved Jægerspris

På toppen af halvøen Hornsherred ligger Kulhuse. Sommerhusområdet ligger ud til Isefjord og Roskilde Fjord lidt nord for Jægerspris. Fra Kulhuse er der færgeforbindelse til Sølager, der ligger lidt syd for Hundested - en tur på 8 minutter.

Fra Kulhuse er der hurtig og nem adgang til attraktionerne og naturen på Hornsherred, ligesom det ikke tager mange øjeblikke at komme til Frederikssund og til Nordsjælland.

Når Kulhuse findes, skyldes det Kong Christian IV, der byggede en bro på toppen af Hornsherred, hvorfra der skulle udskibes tømmer og trækul. Der blev ansat en kulsvier og bygget en kulhus – deraf navnet på byen. Kulhuse har en havn, der tidligere var en vigtig fiskerihavn, men i dag er det lystsejlerne der fylder mest.

Placeringen ud til Isefjord og Roskilde Fjord gør, at Kulhuse er det ideelle sted for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Der er adskillige vandre- og cykelruter omkring sommerhusområdet. Golfspillere skal til Frederikssund eller Asserbo for at finde en bane.

Kulhuse Strand og natur

Stranden ved Kulhuse ligger ved havnen ud mod Isefjord. Det er en bred sandstrand med græs og beplantning bagved.

Sommerhusområdet ligger på toppen halvøen Hornsherred, der er kendetegnet ved en meget smuk og afvekslende natur. Kulhuse er omgivet af et varieret og frodigt landskab, som indimellem bliver brugt som militært øvelsesområde, hvorfor der i perioder kan forekomme støj.

Nordskoven mellem Kulhuse og Jægerspris er en af Danmarks store skove. Den dækker 13 kvadratkilometer og består af de fire skove Fællesskoven, Studehaven, Kohaven og Slotshegnet. De fire skove danner et sammenhængende skovområde, der strækker 10 kilometer langs Roskilde Fjord. I skoven står tre af de ældste egetræer i Danmark: Kongeegen, Storkeegen og Snoegen. De to sidstnævnte er gået ud, mens Kongeegen er Danmarks ældste levende væsen med en alder mellem 1400-1900 år. I skoven findes et par hundrede egetræer, der kom til verden for et sted mellem 300 og 400 år siden.

Udflugter nær Kulhuse

Hornsherred har adskillige slotte og herregårde. Det er helt oplagt at besøge Jægerspris Slot, der er et af Danmarks ældste slotte, men med inventar fra Frederik VII og grevinde Danners tid. Gå ikke glip af mindesmærket Julianehøj, der ligger ved slottet. Det er en jættestue fra stenalderen, der har fået den helt store tur.

Er et slot ikke nok, kan man vælge at besøge Herregårdsmuseet Selsø Slot og eventuelt køre forbi Egholm, Svanholm og Krabbesholm.

Gerlevparken ved Gerlev byder på Den Danske Træsamling samt to bevaringsværdige samlinger af roser, der tidligere har tilhørt Vald. Petersen Roser og Poulsen Roser.

Frederikssund er en hyggelig gammel købstad med gode shoppingmuligheder, cafeer og restauranter. Det er også i Frederikssund, at man finder Willumsens Museum.

Egholm Museum har en udstilling på mere end 1500 kvadratmeter, der fortæller om krigen i 1864, om 1. Verdenskrig, 2. Verdenskrig, om jagt, og om det vilde vest.

Ved Lejre kan man besøge Sagnlandet Lejre – der blandt andet kan fremvise Danmarks største vikingehal. Det er en rejse til en fjern fortid, hvor man møder stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger.

Fredensborg Slot i Nordsjælland er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til Fredensborg Slotshave, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle.

Attraktioner nær Kulhuse

Jægerspris Slot

Det gamle jagtslot Jægerspris Slot blev Frederik VII og Grevinde Danners hjem. På museet kan man blandt andet se audienssalen, kongens arbejdsværelse, tårnværelset kongens store våbensamling, og grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en helhed.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.