Destination

Sjællands Odde

Sjællands Odde

Sommerhusudlejning i Sjællands Odde - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sjællands Odde, Sjælland, Danmark udlejes her!

Det hyggelige sommerhusområde Sjællands Odde er omgivet af vand og smuk natur. Når I holder ferie i et sommerhus her, kan I nyde de fredelige omgivelser, købe frisk fisk i Odden Havn og besøge nogle af de mange nærliggende seværdigheder for hele familien.

 

Generel

Isefjord, Kattegat og Sejerø Bugten omgiver Sjællands Odde, og som en naturlig følge deraf, oser der af hygge og fiskeratmosfære her. Oplev kutterne, røgeriet, bådeværftet, fiskesalget og lystfiskerne. Røgeriet er tegnet af den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen. På odden ligger landsbyen Yderby, som er en lille by med nogle få huse og en vindmølle, Odden Havneby med en lille fiskerihavn samt Yderby Lyng, hvor der er mulighed for indkøb af dagligvarer.

Strande

Sydsiden af Odden har gode sandstrande næsten overalt. På nordsiden er der mere stenet, men her findes enkelte sandstrande.

Natur

Landskabet på Sjællands Odde er præget af marker, skrænter, bakket hedelandskab og udsigter over vandet. Sonnerup Skov ved Lumsås har en 3 km lang kystlinie og dækker et område på 290 ha. Her findes flere afmærkede vandrestier. Rørvig Sandflugtsplantage har et smukt, farverigt og varieret område med indlandsklitter og et rigt fugleliv.

Aktiviteter

Kilometervis af vandre- og cykelruter indbyder til at opleve Sjællands Odde gående eller cyklende. Området er meget populær blandt lystfiskere, som kan fiske langs de varierede kyster med mange gode fiskepladser, i Lammefjordskanalerne eller på havet, ombord på en fiskerkutter, som fra Havneby sejler ud til Sjællands Odde Rev. Der er gode muligheder for at dykke her, bl.a. på Gniben, den yderste spids af Odden.

Attraktioner

Der findes flere museer i området, som illustrerer Odsherreds interessante kulturhistorie, bl.a. i Fårevejle Kirkeby, Høve, Nykøbing Sjælland og Stenstrup. Lumsås Mølle er et arbejdende møllemuseum, hvor melet males på gammeldags maner. Oplev de imponerende konstruktioner og køb evt. mel med hjem. (11 km) Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen var gravkammer for 98 mennesker. Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum. (15 km)

Udflugtsmål

Fra Havnebyen på Sjællands Odde sejler der dagligt færger til såvel Ebeltoft som Århus. Begge byer byder på flere seværdigheder, hyggelige bymiljøer, spisesteder og spændende butikker. Nykøbing Sjælland er en hyggelige købstad med gågade, alverdens forretninger og fortovscaféer. (20 km) Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland. (20 km) I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr, fordelt på 100 arter. (34 km) Hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade Strøget ligger 100 km fra Sjællands Odde. Her findes attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere.
Sommerhuse i Sjællands Odde