Sommerhuse i Strøby Egede

Sommerhus Strøby Egede – sommerhus tæt på strand og storby

Ud til Køge Bugt lidt syd for Køge ligger kystbyen Strøby Egede. Oprindeligt var Strøby Egede et sommerhusområde, men efterhånden er det også blevet en moderne by, der ligger tæt på Køge og dermed forholdsvis tæt på København.

Strøby Egede ligger godt for udflugter både på den sydlige del af Sjælland og den del, der vender ind mod København. Køge, som ligger få kilometer væk, er en hyggelig gammel købstad med gode muligheder for shopping samt cafeer og restauranter.

Tæt på Strøby Egede ligger også den imponerende Stevns Klint med det glimrende museum om den kolde krig.  Der er heller ikke lang til Faxe, der har et kalkbrud udover det sædvanlige, og hvor man ovenikøbet har lov at gå en tur.

Der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie ved Strøby Egede. Vandet i Køge Bugt er velegnet til lystfiskere, windsurfing og kajakroning, mens der inde på land er gode muligheder for at tage på vandre- eller cykeltur. Golfspillere kan finde baner ved Køge eller ved Vallø.

Strøby Egede strand og natur

Hele vejen fra Strøby Egede og ind til Køge er der en fin, børnevenlig sandstrand.

Naturen omkring Strøby Egede har en del at byde på. Tryggevælde å løber lige bag byen og udmunder i Køge Bugt nord for Strøby Egede. Bag byen ligger den lille skov Pram-Skov. Vallø Slot og dets store skovområder ligger tæt ved byen. Ude ved kysten lidt syd for Strøby Egede ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en varieret gammel bøgeskov med blandt andet 55 gravhøje og mange gode vandrestier. 

Udflugter nær Strøby Egede

I 2014 blev Stevns Klint optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og kom i selskab med nogle af verdens mest betydningsfulde attraktioner. Så det er bare med at komme forbi. Stevns Klint er 17 km lang og har op til 41 meter høje, hvide kridtklinter. Man kan klare turen selv, mens hvis man vil gøre det ekstra godt, er der guidede ture, man kan købe sig ind på.

Køge er en glimrende handelsby, men den har mere at byde på end en god handel. Det er en af de byer herhjemme, der har flest, bevarede bindingsværkshuse i bymidten. Blandt dem Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527 og Danmarks ældst fungerende rådhus, der stammer tilbage fra 1552.

Vallø Slot ligger ganske tæt på Strøby Egede. Der er ikke adgang for offentligheden på selve slottet, men man har lov at gå en tur i den smukke slotspark.

Næstved er en gammel og charmerende sjællandsk købstad. Det er den største handelsby på Sydsjælland, og i byens centrum sørger de gamle bygninger for en helt særlig stemning.  Der er marked på Axeltorv hver onsdag og lørdag.

På Sydsjælland er der flere spektakulære slotte og herregårde. Af par af de mest kendte er Gisselfeld Kloster og Gavnø Slot, men også kostskolen Herlufsholm ligger tæt ved Næstved.

Der er offentlig adgang til Faxe Kalkbrud, hvor man kan prøve at finde fossiler gemt i kalken. Kalkbruddet er både en attraktion og en arbejdsplads, og til hverdag vil der være en del støj fra de store maskiner, der arbejder i bruddet. På den yderste kant af Faxe Kalkbrud ligger udsigtsplatformen Prismet, hvorfra der er en imponerende udsigt over kalkbruddet.

Attraktioner nær Strøby Egede

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

Rødvig Skibsmotormuseum

Rødvig Skibsmotormuseum har en fin samling af mere end 300 skibs- og bådemotorer helt tilbage fra 1903. Her findes også modelskibe, blæselamper, taljeblokke fra sejlskibe og meget mere. Udenfor står kutteren Vivi, som man kan komme ind i.

Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe lige ved siden af Faxe Kalkbrug kan opleve udstillingen “Danmarks fossile koralrev”. For 63 millioner år siden var det område, der i dag er Faxe Kalkbrud, et levende koralrev. I udstillingen vækkes det fossile koralrev til live igen og her der en udstilling af de smukkeste fossiler, der er fundet få hundrede meter fra museet.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.