Destination

Strøby Egede

Strøby Egede

Sommerhusudlejning i Strøby Egede - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Strøby Egede, Sjælland, Danmark udlejes her!

Strøby Egede er et hyggeligt sommerhusområde og en dejlig badeby på Sjællands østkyst.

 

Generel

Strøby Egede ligger i Køge Bugt, få km syd for Køge, og er omgivet af strand, skov og ådal. Området er rigt på seværdigheder, så som spændende kystlinier, dejlig natur, slotte, godser, idylliske små lystbådehavne og et rigt kunstnerisk liv. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder i området, og den nærmeste større by er Køge, som ligger 8 km mod nord.

Strande

Der er fin sandstrand med godt badevand hele vejen fra Strøby Egede og ind til Køge.

Natur

Tryggevælde å løber bag byen og udmunder i Køge Bugt lige nord for Strøby Egede. Bag byen ligger også den lille skov Pram-Skov. Vallø Slot og dets store skovområder ligger tæt ved byen, og de naturskønne skove indbyder til cykel- og vandreture. Lidt syd for Strøby Egede, ude ved kysten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en varieret gammel bøgeskov med bl.a. 55 gravhøje og et utal af gode vandrestier. Ca. 10 km syd for området starter den 15 km lange Stevns Klint, der med sine kridhvide kridtklinter rager mere end 40 meter op fra kysten. Oplev den bemærkelsesværdige klint fra udsigtspunkterne eller kysten ved Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Fra Rødvig til Boesdal kan I vandre langs stranden. Ved Holtug Kridtbrud findes en række sjældne planter.

Aktiviteter

Der er virkelig gode fiskemuligheder i området bl.a. langs kysten, på havet eller i Tryggevælde Å, som løber lige bag Strøby Egede og udmunder lige nord for byen. Der findes mange golfbaner i området, bl.a. ved Køge Golf Klub (8 km), Herfølge (9 km) og Skovbo Golfklub ved Borup (26 km). Den dejlige, lange strand, de smukke skove og den øvrige natur med bl.a. Stevns Klint indbyder til cykel-, vandre- og rideture.

Attraktioner

Besøg Køge, som kan byde på en hyggelig, gammel bydel med smukke huse fra 1600-tallet, en stemningsfyldt lystbådehavn, museerne Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjs Museum, en flot kirke, gågade, torvedage og gode spisesteder (8 km). I Magleby finder I en kæmpestor jættestue fra bronzealderen (11 km). Gjorslev Slot er bygget af kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgivet af voldgrav og en smuk park i engelsk stil med en sø. Det er muligt at få en rundvisning på slottet. Gå ikke glip af Stevns største seværdighed; den 15 kilometer lange og op til 41 meter høje kridtklint Stevns Klint. ¿Flagbanken¿ er klintens mest dramatiske punkt med en enestående udsigt, og ligger ved Stevns Natur Center. Derudover er den gamle kirke ved Højerup, som ligger helt ude ved klinten, et besøg værd (ca. 20 km).

Udflugtsmål

Rødvig er en hyggelig havneby med både fiskerihavn og lystbådehavn samt det interessante Rødvig Skibsmotormuseum (22 km). Hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere ligger 37 km fra Strøby Egede. Bonbonland i Holme Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien - til vands, til lands og i luften (45 km).
Sommerhuse i Strøby Egede