Sommerhuse i Kregme

Sommerhus i Kregme

Det rolige og naturskønne område omkring Kregme er meget kuperet, og flere sommerhuse i Kregme byder på udsigt over Roskilde Fjord. En ferie i Kregme bringer dig tæt på Danmarks største sø Arresø samt Nordsjællands byer, strande og seværdigheder.
Kregme er en hyggelig nordsjællandsk landsby 4 km sydøst for Frederiksværk. Landsbyen blev anlagt ved vikingetidens Kattegatbugt, den nuværende Arresø, der er Danmarks største sø. Kregme ligger få km fra fine sandstrande, og I finder også dagligvarebutikker inden for en radius af få km. Ønsker I en bytur, kan i besøge Frederiksværk, der har gode specialforretninger og mange restauranter samt mange andre gode tilbud for turister.


Strande og natur ved Kregme

Der er kun ca. 10 km til den , børnevenlige sandstrand i Liseleje ved Kattegats kyst. I skoleferien holder en livredder øje med de badende gæster. Ved stranden er der også gode muligheder for surfere. Besøg også badebyen Tisvildeleje (ca. 18 km), hvor I finder en kilometerlang, hvid og børnevenlig sandstrand. Stranden i Rågeleje (ca. 24 km) er en lang, herlig badestrand med fint sand og få sten. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen, og der hersker gode forhold for wind- og kitesurfere.
Arresø (ca. 2 km) er med sine 40 km2 Danmarks største sø. Kan man lide at være aktiv i naturen, er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er ca. 50 km lang, men en hyggelig sejltur på søen er også en mulighed. Tibirke Bakker (ca. 18 km) er et smukt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord. Med sine ca. 5000 ha ca. er Gribskov (17 km) en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af et uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet.


Aktiviteter i nærheden af Kregme

I området omring Kregme er der gode muligheder for lystfiskere, som kan fiske fra kysten eller søen. Lystfiskeri er tilladt på Arresø. I kan fiske fra de steder, hvor der er lovlig offentlig adgang og fra båd. For golfspillere er mulighederne også gode, idet området byder på en del golfbaner. Banerne ved Asserbo Golf Club (6 km) og Frederikssund Golfklub (17 km) ligger nærmest Kregme. Asserbo Golfklub er den ældste i Danmark og ligger i et herligt naturområde ved Arrenakke Bakke. Her er baner for både nybegyndere og øvede. Ved Rågeleje (ca. 23 km) ligger Heatherhill. De høje skrænter og gunstige vindforhold gør området til et attraktivt sted for paragliders og windsurfere.


Udflugtsmål ved Kregme

Besøg museumsgården Birkely i Kregme, der viser et typisk landbrug fra 1800-tallet. Eller Kregme kirke, der oprindeligt var en romansk kampestensbygning, mene senere har fået sengotiske tilbygninger. Også Asserbo Slotsruin (ca. 6 km) er et besøg værd. Slottet blev bygget af munke i det 12. århundrede, sandede til og blev først igen gravet fri af Frederik VII i 1849.
Udflugtsmål
Tag på udflugt til den gamle fiskerby Gilleleje med de små fiskerhuse og den hyggelige, stemningsfyldte havn (ca. 40 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I få et spændende indblik i vikingernes og skibenes historie eller sejle en tur på Roskilde Fjord på en af museets skibe (40 km). Frederiksborg Slot i Hillerød (18 km) er bestemt også et besøg værd. Slottet blev bygget i 1600-tallet af Christian IV og er et overdådigt pragtslot. Et must er hovedstaden København (52 km) med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Glyptoteket, Experimentarium, Rosenborg Slot med kronjuvelerne og København Zoo og meget, meget andet.

Attraktioner nær Kregme

Sandskulpturfestival Hundested

På Sandskulpturfestival Hundested kan man se en række imponerende sandskulpturer, der er blevet skabt af en række forskellige sandkunstnere.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.


Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.


M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Jægerspris Slot

Det gamle jagtslot Jægerspris Slot blev Frederik VII og Grevinde Danners hjem. På museet kan man blandt andet se audienssalen, kongens arbejdsværelse, tårnværelset kongens store våbensamling, og grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en helhed.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.