Destination

Kregme

Kregme

Sommerhusudlejning i Kregme - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Kregme, Sjælland, Danmark udlejes her!

Lej et sommerhus i Kregme, direkte ud til Roskilde Fjord. Det rolige og naturskønne område er meget kuperet, og flere sommerhuse i Kregme byder på udsigt over fjorden. Når I holder ferie i Kregme, bor I tæt på Danmarks største sø Arresø samt Nordsjællands byer, strande og seværdigheder.

 

Generel

Kregme er en hyggelig nordsjællandsk landsby og forstadskvarter og ligger 4 km sydøst for Frederiksværk. Landsbyen blev anlagt ved vikingetidens Kattegatbugt, den nuværende Arresø, som er Danmarks største sø. Kregme ligger kun få km fra fine sandstrande, og I finder også dagligvarebutikker inden for en radius af få km. Ønsker I en bytur, kan i besøge Frederiksværk, der har gode specialforretninger og mange restauranter samt mange andre gode tilbud for turister.

Strande

Der er kun ca. 10 km til den skønne, børnevenlige sandstrand i Liseleje ved Kattegats kyst. Stranden har det Blå Flag, og i skoleferien holder en livredder øje med de badende gæster. Ved stranden er der også gode muligheder for surfere. Besøg også badebyen Tisvildeleje (ca. 18 km), hvor I finder en kilometerlang, hvid og børnevenlig sandstrand, der ligeledes har Blåt Flag. Stranden i Rågeleje (ca. 24 km) er en lang, herlig badestrand med fint sand og få sten. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen, og der hersker gode forhold for wind- og kitesurfere.

Natur

Arresø (ca. 2 km) er med sine 40 km2 Danmarks største sø. Kan man lide at være aktiv i naturen, er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er ca. 50 km lang, men en hyggelig sejltur på søen er også en mulighed. Tibirke Bakker (ca. 18 km) er et smukt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord. Med sine ca. 5000 ha ca. er Gribskov (17 km) en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af et uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet.

Aktiviteter

I området omring Kregme er der gode muligheder for lystfiskere, som kan fiske fra kysten eller søen. Lystfiskeri er tilladt på Arresø. I kan fiske fra de steder, hvor der er lovlig offentlig adgang og fra båd. For golfspillere er mulighederne også gode, idet området byder på en del golfbaner. Banerne ved Asserbo Golf Club (6 km) og Frederikssund Golfklub (17 km) ligger nærmest Kregme. Asserbo Golfklub er den ældste i Danmark og ligger i et herligt naturområde ved Arrenakke Bakke. Her er baner for både nybegyndere og øvede. Ved Rågeleje (ca. 23 km) ligger Heatherhill. De høje skrænter og gunstige vindforhold gør området til et attraktivt sted for paragliders og windsurfere.

Attraktioner

Besøg museumsgården Birkely i Kregme, der viser et typisk landbrug fra 1800-tallet. Eller Kregme kirke, der oprindeligt var en romansk kampestensbygning, mene senere har fået sengotiske tilbygninger. Også Asserbo Slotsruin (ca. 6 km) er et besøg værd. Slottet blev bygget af munke i det 12. århundrede, sandede til og blev først igen gravet fri af Frederik VII i 1849.

Udflugtsmål

Tag på udflugt til den gamle fiskerby Gilleleje med de små fiskerhuse og den hyggelige, stemningsfyldte havn (ca. 40 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I få et spændende indblik i vikingernes og skibenes historie eller sejle en tur på Roskilde Fjord på en af museets skibe (40 km). Frederiksborg Slot i Hillerød (18 km) er bestemt også et besøg værd. Slottet blev bygget i 1600-tallet af Christian IV og er et overdådigt pragtslot. Et must er hovedstaden København (52 km) med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Carlsberg Glyptotek, Experimentarium, Rosenborg Slot med kronjuvelerne og København Zoo og meget andet.
Sommerhuse i Kregme