Sommerhuse i Sejerø

Sommerhus på Sejerø

På den naturskønne Sejerø kan I opleve et mildt klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere historiske monumenter. En times sejlads fra den nordvestsjællandske by Havnsø bringer jer til den helt enestående Sejerø.
Sejerø er 11 km lang og 2 km bred og byder på en enestående natur med et rigt dyre- og planteliv, et mildt klima, gode badestrande, et fyrtårn samt gravhøje, en jættestue og en bautasten.
Sejerby er øens hovedby, og her finder I en dagligvarebutik. Sejerø byder på flere spisesteder rundt omkring på øen. Bl.a. også i den hyggelige lystbådehavn. På øens vestligste spids ligger Sejerø Fyr, omgivet af dejlige badestrande på begge sider. Når I holder ferie i sommerhus på Sejerø har I fred og ro, men også mulighed for mange friluftsaktiviteter som fx cykling, vandring og drageflyvning. Sejerø er kendt for sin uspolerede natur, spændende dyr og planter samt sommerhusudlejning.


Strande og natur på Sejerø

Sejerø byder på flere, gode badestrande med rent og børnevenligt badevand. I kan bade ved den fine Gniben Strand ved et af sommerhusområderne eller ved Såen, hvor I finder en sydvendt sandstrand. På begge sider af Sejerø Fyr kan I nyde den dejlige badestrand. Besøg også stranden ved Revet, som er specielt smuk i juni, hvor slangehoved-blomsten farver landskabet blåt.
Naturen er Sejerøs største attraktion. Landskabet er meget kuperet langs med kysten med mere end 40 bakker. Det højeste punkt er Kongshøj, som ligger 30 meter over havet. I øens østlige ende ligger en 4 km lang grusrevle, som ender ud i en undersøisk bakke, Kolen. I kan bunde langt ud på Kolen, men efter bakken er vandet pludseligt 10 meter dybt. Sejerø er hjemsted for den sjældne fugl tejsten, som bor i øens klinter. Tejsten kun lever på Sejerø og på naboøen Samsø. Derudover kan I opleve store rovfugle som musvåger, glenter og ugler på øen. Da der ikke findes rovdyr på Sejerø, stortrives dyr som råvildt, harer, fasaner og vilde påfugle her. I vinterperioden kan I ofte se sæler ud for kysten, og om sommeren er det marsvin, der svømmer forbi Sejerø.


Aktiviteter på øen

Sejerø er et oplagt feriemål, hvis I ønsker at kombinere fred og ro med udendørsaktiviteter, da nature ligger lige uden for jeres sommerhus. I kan vandre og cykle rund på øen på egen hånd, og I kan leje cykler på Tinggården. I kan følge en vandrerute fra Nordre Klint langs Kongshøjstien på toppen af klinterne og nyde de flotte udsigter. Men I kan også tage på vandretur med en naturvejleder, som viser jer, hvor tejsten kommer ud af redehullerne i klinten ved Lindehoved. Sejerø er et eldorado for lystfiskere, som kan fiske langs hele kysten. Her har I mulighed for at fange et utal af fisk, som fx ørred, rødspætte, torsk, makrel, pighvar og søtunge. Vil I gerne opleve Sejerø fra hesteryg, kan I året rundt tage med på en guidet ridetur på islandske heste i den smukke natur ved Mastrup. Børn kan også få trækketure i skoven eller ved stranden fra Kongshøjgård. Hvis I holder ferie på Sejerø i starten af august, kan I deltage i Sejerø Festival.


Attraktioner på Sejerø

På Sejerø kan I opleve flere oldtidsminder i form af gravhøje fra bronzealderen samt en langdysse på den nordlige spids af øen og en bautasten. Besøg det 19 meter høje, gule Sejerø Fyr, som er opført i 1852 på Sejerøs nordvestligste punkt Gniben. Fyret ligger kun 2 meter fra skrænten, og I kan komme op i fyret i følge med fyrpasseren. I klart vejr kan I se helt til Jylland herfra.
I Sejerø Kulturhus kan I se forskellige udstillinger og høre foredrag. Sejerø Museum er indrettet som en købmandshandel fra gamle dage og bag købmandshandlen kan I opleve en kunstudstilling af kunstnere, der har tilknytning til Sejerø. Sejerø Kirke fra år 1300 er åben i dagtimerne, og I har mulighed for at kommer op i kirketårnet.


Udflugtsmål nær Sejerø

I forbindelse med færgeoverfarten til Sejerø kan I gøre et stop i havnebyen Havnsø. Her kan I opleve byens hollandske mølle 1822 og nyde den hyggelige stemning på havnen.
9 km fra Havnsø kan I besøge Danmarks ældste slot, Dragsholm Slot. Her kan I se et fangehul i den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder og få et interaktivt blik ind i områdets fortid - helt tilbage til istiden. Slottet er omgivet af en skøn slotspark. Ved Dragsholm Slot kan I desuden opleve Geopark Odsherred, som er et enestående og meget naturskønt naturområde med en spændende geologisk arv