Destination

Ordrup

Ordrup

Sommerhusudlejning i Ordrup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ordrup, Sjælland, Danmark udlejes her!

I Ordrup i Sejerøbugten finder I fred, ro, dejlig natur, strand og vand. Et ideelt feriemål for især naturelskere og lystfiskere.

 

Generel

Ordrup er beliggende i Nordvestsjælland, ud til Sejerøbugten og Storebælt, med Sjællands Odde i baggrunden. Det dejlige, rolige sommerhusområde er omgivet af dejlig natur, skov og vand, som egner sig til badning, surfing, dykning, fiskeri og sejlads. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder i området. Den nærmeste større by er Holbæk, 26 km mod sydøst.

Strande

I den nordlige del af Ordrup finder I en børnevenlig sandstrand. Her findes en strandterrasse med bord og bænk. Der er udlagt en køreriste ned til vandet, således at kørestolsbrugere også kan færdes her. Der er desuden gode surfmuligheder ud for Ordrup. Ved Hønsinge Lyng (14 km mod nord) findes en af Odsherreds bedste strande. Der er dejlig, børnevenlig sandbadestrand og lave klitter. For at kommen til stranden skal I over en bro, der forbinder kysten med revlerne.

Natur

Ordrup ligger naturskønt, omgivet af skov, vand og landtangen Ordrup Næs; et delvist fredet naturområde med løv- og nåletræer. Fra spidsen er det muligt at opleve både marsvin og spættede sæler. Ved Høve, 7 km mod nord, går det smukke skovområde næsten helt ud til strandkanten. Vesterlyngen ved Havnsø er Sjællands største hedeområde med græsenge, småsøer, lyng og sjælden flora. Området er fredet, og her findes en dejlig, offentlig badestrand.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder hele vejen langs Vestsjællands kyst, i områdets Put&Take fiskeparker samt på havet, ombord på en kutter fra f.eks. Havnsø eller Sjællands Odde. Der findes minigolfbane i Hønsinge Lyng (14 km), og området byder på flere golfbaner, bl.a. Odsherred Golfklub og Mensalgård Pay&Play-bane med 9 huller. Flere steder er det muligt at leje rideheste. På Ordrup Næs kan I følge en sti hele vejen rundt i det naturskønne område. På grund af de gode vindforhold på næsset, er det også et populært sted at sætte drage op. Har I mod på at dykke, er det ved Ordrup Næs muligt at finde efterladenskaber efter en gammel stenalder-boplads ca. 50 m fra land.

Attraktioner

Ved kirken i Fårevejle Kirkeby, 3 km fra Ordrup, siges det, at Jarlen af Bothwell ligger begravet. I Høve ligger den smukke gamle Høve Mølle, og herfra har I en smuk udsigt over Sejerøbugten og Sjællands Odde (7 km). I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr, fordelt på 100 arter (8 km). Dragsholm Slot i Hørve er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har både fangekælder og spøgelseshistorier. Til slottet hører en smuk slotspark (11 km). Tag evt. en færgetur fra det lille færgeleje Havnsø (14 km) over Sejerøbugten til den bilfri ø Nekselø, som kan byde på et smukt og spændende landskab med et rigt dyreliv og storslåede udsigter, eller til Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kuperet landskab, mange små badestrande samt flere gravhøje og en bautasten.

Udflugtsmål

Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (23 km). Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (25 km). Besøg hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (78 km).
Sommerhuse i Ordrup