Sommerhuse i Ordrup

Sommerhus Ordrup – sommerhus ved Sejerø Bugt

Ordrup Strand ligger ud til Sejerø Bugt nord for Holbæk og øst for Kalundborg. Ordrup ligger i læ og godt beskyttet af bugten, der mod nord slutter ved Sjællands Odde.

Der er mulighed for at købe dagligvarer i lokalområdet, ligesom der er spisesteder i byen. Fra Ordrup er der ikke langt til attraktionerne på resten af Sjælland, om man så vil på i zoologisk have, spadsere i en slotsparke eller besøge en forlystelsespark.

Sejerø Bugt er et skønt sted for kajakroere, windsurfere og lystfiskere. Naturområderne ved byen er som skabt til vandre- eller cykelture. Den nærmeste golfbane ligger i Fårevejle, som er ganske tæt ved.
Stranden og naturen.

Strandene og naturen ved Ordrup

I den nordlige del af Ordrup ligger en børnevenlig sandstrand med en strandterrasse, hvor der er borde og bænke. Der er også lagt køreriste ned til vandet, så kørestolsbrugere kan færdes.

Ordrup er omgivet af vand, skov og ikke mindst landtangen Ordrup Næs, der er et delvist fredet naturområde. Fra spidsen kan man være heldig at se både marsvin og spættede sæler. Ved Høve, der ligger mod nord, går skovområdet næsten helt ud til strandkanten.

Vesterlyng mod sydvest er det største, sammenhængende hedeområde på Sjælland, hvor lyng og græs er vokset sammen over små sandklitter. Området er fredet.

Naturen på halvøen Røsnæs er noget ganske specielt. Området er blandt de 15 smukkeste steder i Danmark, slår den danske naturkanon fast. Det er et åbent og stærkt kuperet landskab, hvor overalt er fine udsigtspunkter, hvor man på klare dage kan se helt til Jylland og Fyn.

Udflugter nær Havnsø

Det er oplagt at benytte sig af færgeruterne fra nærliggende Havnsø og bruge en dag på Nekselø eller Sejerø.

Den gamle bronzealderhøj Esterhøj 89 meter over havet med Esterhøjstenen på toppen er et af de mest populære udsigtspunkter i Odsherred. Stenen lå oprindeligt på stranden ved Høve skov, men blev anbragt på Esterhøj i 1920 til minde om genforeningen. Arbejdet stod på over 11 dage og på de stejleste afsnit deltog 22 heste og op til 500 mennesker i arbejdet med at trække den enorme sten, der er er anslået til at veje ca. 25 tons.

Den nærmeste større by er Holbæk, der ligger smukt ned til Isefjorden. Det er en moderne købstad, der byder på cafeer, restauranter og fine shoppingmuligheder. Her er også en hyggelig bykerne og et charmerende havneområde, hvorfra der er færgeforbindelse til Orø.

Dragsholm Slot er i dag et moderne slotshotel med restauranter i absolut topklasse. Til slottet hører en skøn slotspark

Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen Røsnæs var i drift frem til 2008. I dag er fyret åbent for offentligheden. På Røsnæs ligger 3 vingårde, blandt dem den største i Skandinavien, Dyrehøj Vingård.

Attraktioner nær Ordrup

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Odsherred Zoo Rescue

Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.

Oplevelsescenter Nyvang

I Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk kan man opleve hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. I centret kan man røre, smage, dufte og lege sig gennem historien.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.

Trelleborg Vikingeborg

Ét af de steder, hvor man kan opleve vikingetiden på tætteste hold, er på Trelleborg Vikingeborg nær Slagelse. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.

Panzermuseum East

Panzer Museum East ved Slagelse har Skandinaviens største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten. Her fremvises sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og alt det andet udstyr som var nødvendigt ved en invasion af Danmark.