Lej sommerhus på Fanø

Fanø er den nordligste ø i Vadehavet, og her kan I slappe af i smuk natur med hede, klitter og skov. Fanøs små, hyggelige byer, naturen og de korte afstande på øen skaber perfekte rammer om en dejlig ferie ved Vadehavet.

Fanøs brede, hvide sandstrand er 15 km lang og strækker sig fra øens nordspids til sydspidsen. Stranden er omdrejningpunkt for masser aktiviteter hele året. Her leves livet med solbadning, leg, strandsejlads og drageflyvning. Fanøs strand er også kendt for at være et godt sted at finde rav.

Gæstevurderinger fra Fanø:
 
 
2036 gæster har givet Fanø en gennemsnitlig vurdering på 4,52 ud af 5 stjerner.

Sejl med færge til sommerhuset

Turen til sommerhuset på Fanø starten med en lille hyggelig sejltur fra Esbjerg Havn, der kun tager 12 minutter. FanøFærgen sejler i rutefart fra Esbjerg til Nordby på Fanø flere gange i timen og det meste af døgnet. Det er ikke muligt at reservere plads på FanøFærgen, men hvis I ikke når færgen, skal I ikke vente langt tid, før den næste færge sejler til Fanø. Prisen på overfarten med FanøFærgen afhænger af, om I skal have bilen med, eller om I er til fods eller på cykel.

Nyd Fanøs brede strand, når I holder ferie på øen i Vesterhavet

Seværdigheder og aktiviteter på Fanø

Lejer I sommerhus på Fanø, så har I hele øens seværdigheder og oplevelser inden for rækkevidde. Fanø er en charmerende og overskuelig lille ø med sine 56 km2. Fanø er 16 km lang, så uanset, hvor på øen, I lejer sommerhus, bor I tæt på den næste by eller naturoplevelse. Øen er rig på kulturhistorie og har tidligere haft en stærk søfartstradition, hvor sømændene hentede inspiration fra fremmede lande med hjem til Fanø, hvilket afspejler sig i øens musik, danse og folkedragter, som I kan opleve på festivalerne Fanikkerdage og Sønderhodagen. Når I kommer med FanøFærgen til Fanø, kan I allerede fra søsiden se Nordby med smukke gamle huse fra 1800-tallet samt veje og stræder, der ikke har ændret sig i mange hundrede år. I kan tilbringe en skøn dag med shopping og besøge et af Nordbys spisesteder. Tag en tur til Sønderho, når I lejer sommerhus på Fanø og gå en tur gennem den idylliske og hyggelige by. De gamle, stråtækte huse stammer fra 1700-tallet og 1800-tallet og Sønderho er tidligere blevet kåret som Danmarks smukkeste landsby.
Fanø har altid tiltrukket kunstnere, der er blevet inspireret af lyset, livet og naturen på øen. Tag rundt på øen, når I bor i sommerhus og gå på opdagelse i gallerierne og på de åbne værksteder, hvor I får et indblik i kunstnernes arbejdsprocesser. Her har I rig lejlighed til at finde et stykke helt unikt kunsthåndværk fra Fanø til hjemmet.

Tag i sommerhus og oplev stemningen på Fanø

Tag til festival og bo i sommerhus

Vil I holde ferie i sommerhus på Fanø, så kan I planlægge ferien efter en af de mange festivaler, der afholdes på Fanø. Lej et sommerhus, når jeres favoritfestival afholdes. Godtfolk Festival, Fanø Rocker og Fanø Free Folk Festival har hver deres særpræg, men fælles er musikken og gæstemusikere fra ind- og udland. Er I vilde med at strikke, så er den store, internationale strikkefestival i september et absolut must. En anden stor international festival, der trækker mange mennesker til Fanø, er Fanø Dragefestival. Her kan I nyde det imponerende syn af tusindvis af drager i alle former og farver, der svæver over Fanø Strand i juni. Vil I opleve en mere børnevenlig udgave, så afholdes Fanø Familie Dragefestival i august. Her er der fokus på børnene og der er masser af aktiviteter i børnehøjde.

Sommerhus midt Fanøs natur

Når I holder ferie på Fanø, er I omgivet af natur. I vil ofte kunne opleve rådyr, fasaner og harer lige uden for vinduet i sommerhuset eller når I sidder på terrassen og drikker morgenkaffen. Måske er I endda så heldige at se nogle af Fanøs vilde kaniner, når I holder ferie i sommerhus på øen. I vil opleve et rigt fugleliv på Fanø, hvilket i høj grad skyldes at øen ligger midt i Vadehavet. Her finder fuglene et overflødighedshorn af næring og der er mange rastepladser som trækfugle og vandfugle nyder godt af. På Fanø har I derfor mulighed for at se et stort antal af forskellige fuglearter, som I normalt ikke ville kunne se i Danmark. De store flokke, bestående af tusindvis af fugle, er et fascinerende syn. Endnu en naturoplevelse, I ikke må gå glip af, når I holder ferie i sommerhus på Fanø, er sælerne. I har ideelle muligheder for at opleve sæler i deres naturlige element, når I besøger Fanø. Store flokke af sæler holder til på sandbankerne ud for Fanøs kyster. I kan tage på tur til fods til sandbankerne med en naturvejleder eller tage på sælsafari med skib og få en rundtur i havet omkring Fanø.

Bo i sommerhus og slap af i Fanøs smukke natur

Hund i sommerhus

Skal hunden med på ferie i sommerhus, så kan I nemt leje et sommerhus på Fanø, hvor det er tilladt at have hund med. Der er ingen grund til at lade hunden blive passet af andre i ferien, for den vil nyde at holde ferie i sommerhus ligeså meget som resten af familien. Fanøs skønne natur giver jer mulighed for at gå nogle dejlige ture med hunden. Der er mange stisystemer i sommerhusområderne på Fanø, hvor I kan lufte hunden, når I har den med i sommerhus. I kan også tage en tur i hundeskoven på Fanø, hvor I kan slippe hunden løs, så den kan gå på opdagelse og rigtig få lov til at boltre sig. Hundeskoven på Fanø er indhegnet og ligger i Fanø Klitplantage. I kan vælge at leje et sommerhus, hvor grunden eller terrassen er indhegnet, så I kan slappe af sammen med hunden og ikke skal holde øje med den hele tiden. Lejer I sommerhus, hvor hunde er tilladt, så er der visse regler, som I skal være opmærksomme på.

Sommerhuse og ferielejligheder på Fanø

Når I lejer sommerhus på Fanø, kan I vælge mellem mange forskellige typer af sommerhuse og ferielejligheder. Hos Sol og Strand Feriehusudlejning kan I leje ferielejligheder i Fanø Bad, den historiske badeby, der har tiltrukket badegæster i over 100 år. Fanø Bad ligger på Fanøs vestside, lige ud til den brede sandstrand. Lejer I en ferielejlighed i Fanø Bad, er Vesterhavet lige uden for døren. Vælger I at leje en ferielejlighed i Fanø Bad Feriecenter, så har I samtidig adgang til mange fælles faciliteter, så som swimmingpool, bordtennis, vaskeri og legeområder til børn både ude og inde. Ferielejlighederne er individuelt og hyggeligt indrettet, og I kan vælge, om I vil leje en ferielejlighed med havudsigt og balkon.

Sand mellem tæerne og blå himmel - ferie på Fanø er fantastisk

Swimmingpool i sommerhus eller ferielejlighed

Hvis vejret ikke viser sig fra sin bedste side, kan det være en god idé at leje et sommerhus med swimmingpool eller en ferielejlighed, hvor I har adgang til en fælles swimmingpool. Et sommerhus med swimmingpool giver jer mulighed for at svømme, lege og plaske i vand, selv om regnen siler ned udenfor. Vandet er altid lunt, og I har privatliv og kan tage en svømmetur, når I har lyst. Specielt børn er henrykte over at kunne lege i en swimmingpool på ferien i sommerhus eller i ferielejlighed, og der er mange timers sjov og underholdning i en swimmingpool for de større børn. Der er lidt ekstra forbrugsudgifter forbundet med en swimmingpool, hvilket skal med i overvejelserne, inden I lejer et sommerhus med swimmingpool.

Luksussommerhuse på Fanø

For mange hører lidt luksus med til ferien. Forkæl jer selv med et luksussommerhus på Fanø, og skru op for den eksklusive feriestemning. I et luksussommerhus kan I rigtig slappe af og tilbringe kvalitetstid sammen. Luksussommerhuse er tit store og rummelige, så der er plads til hele familien. Ofte er der også ekstra wellnessudstyr i luksussommerhuse i form af sauna, spa og swimmingpool. Det kan også være hyggestunder foran en brændeovn eller en flot havudsigt, der gør et sommerhus til et luksussommerhus. Er I mange, der rejser sammen, kan det være en god idé at leje et luksussommerhus med aktivitetsrum, hvor I fx kan spille bordfodbold, dart og billard. Det behøver ikke at være dyrere at leje et luksussommerhus end et almindeligt sommerhus. Hvis I lejer et luksussommerhus uden for højsæsonen, så passer prisen til de flestes pengepung.

Lad et luksussommerhus danne rammen om familieferien på Fanø

Sommerferie i et privat sommerhus

Der er mange fordele ved at leje et privat sommerhus i ferien. Uanset om I vælger et privat luksussommerhus, et privat sommerhus eller privat ferielejlighed med swimmingpool eller et privat sommerhus, hvor I kan have hund med, så er I sikret plads og privatliv. Private sommerhuse er en af de mest populær former for overnatning i ferien og det er der en grund til. Private sommerhuse er hjemlige og hyggelige at bo i, og de ligger ofte midt i Danmarks dejlige natur, tæt på havet. Et privat sommerhus er derfor ideelt til at holde en afslappende ferie i, og specielt børnefamilier nyder pladsen og udendørsarealerne i et privat sommerhus, hvor der er mulighed for at lege og udfolde sig. Sommerhusudlejning er udbredt på Fanø, og I kan derfor nemt finde et egnet privat sommerhus til jeres ferie i Vadehavet. Et privat sommerhus er indrettet efter ejerens smag, som forhåbentligt også falder i jeres smag. Private sommerhuse har derfor ofte en stor, sydvendt terrasse, hvor I kan spise morgenmad, solbade og grille om aftenen. Grill er ikke fast udstyr i et privat sommerhus, så det kan være en god idé, at tage jeres egen grill med eller købe en engangsgrill, når I holder ferie i et privat sommerhus På Fanø.