Sommerhuse i Fanø, Grøndal
Destination

Fanø, Grøndal

Fanø, Grøndal

Sommerhusudlejning i Fanø, Grøndal - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fanø, Grøndal, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Den populære ferieø Fanø er meget kendt for sommerhusudlejning på grund af den smukke natur og charmerende stemning. Når I holder ferie i et sommerhus i Grøndal, bor I tæt på den brede Vesterhavsstrand, golfbanen Fanø Golf Links og mange af Fanøs spændende seværdigheder.

Generel

Sommerhusområdet Grøndal er roligt beliggende mellem færge- og skipperbyen Nordby på Fanøs østkyst og Fanø Bad på vestkysten. Fanø er kun et par kilometer bred på dette sted, så sommerhusene i Grøndal ligger i gåafstand til havet på begge sider af Fanø. Grøndal ligger i et let kuperet naturområde med fyrretræer, hybenroser og et rigt dyreliv. Ved Fanø Bad finder I en herlig, 15 km lang sandstrand med klitter samt Danmarks ældste 18-hullers golfbane fra 1902. I den idylliske havneby Nordby med de smalle gader og de stråtækte Fanøhuse finder I butikker, restauranter og caféer. Fra Kikkebjerget har I udsigt over Nordby og havnen. Den 56 km2 store Fanø ligger kun 1,5 kilometer fra fastlandet, og færgeoverfarten fra Esbjerg til Fanø tager 13 minutter.

Strande

Tæt ved Grøndal ligger Fanø Bads brede, hvide sandstrand med klitter og Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, da sandbunden skråner svagt ud i havet. Vandet bliver dog dybere efter hver revle. Fra Fanø Bad og mod syd er det tilladt at køre på stranden med bil. Nord for Fanø Bad er stranden forbeholdt fodgængere og cyklister. Her finder I blandt andet den sandede halvø Søren Jessens Sand. Langs den brede, hvide sandstrand kan I bade, surfe, dyrke strandsejlads og drageflyvning, ride, samle rav og gå tur. Der ligger flere bunkere fra 2. verdenskrig på Fanø, og det er muligt at gå ind i nogle af disse bunkeranlæg på Fanøs nordspids. På grund af forskellen i vandstanden mellem ebbe og flod er der gode muligheder for at finde rav på stranden.

Natur

Grøndal er omgivet af store, let kuperede naturarealer med et rigt dyreliv. I kan opleve rådyr, fasaner, harer, kaniner og ræve her. Ofte er det også muligt at se store fugleflokke og sæler ved kysten. Har I lyst til at se nærmere på gråsælen og den spættede sæl, kan I tage på sejltur til sælbankerne med kutter fra Nordby. Det fantastiske naturområde Fanø Klitplantage ligger midt på øen, og byder på klitter, enge, sletter, små søer, tæt bevoksning og udsigtspunktet Pælebjerg. Her kan I følge flere afmærkede vandreruter og benytte en skøn skovlegeplads med bænke, bålpladser og grillhus. Plantagen indeholder også et stort antal ridestier. Når I besøger plantagen i august, kan I nyde synet af den blomstrende lyng. Hundeejere kan besøge Fanøs dejlige hundeskov, som også ligger i Fanø Klitplantage. Her kan hunden løbe løs uden at forstyrre dyrelivet på Fanø. Ved Fanøs nordspids ligger den store sandbanke Søren Jessens Sand. Det er meget populært at gå tur her i sandørkenen.

Aktiviteter

Ved den lange strand kan I dyrke alle tænkelige strandaktiviteter. Den smukke klitplantage indbyder til vandre- og skovture. På skovlegepladsen i Fanø Klitplantage, som også omfatter en forhindringsbane og en sanseplads, kan børnene boltre sig imens de voksne slapper af eller tilbereder mad på den overdækkede grill. I kan også leje heste og ride på stranden eller langs de mange ridestier i klitplantagen. Et veludbygget net af cykelstier giver jer mulighed for at cykel øen rundt på dobbeltrettede cykelstier. I et naturskønt og kuperet klit- og lyngområde bag klitterne ved Fanø Bad ligger den smukke, 18-hullers og mere end 100 år gamle golfbane Fanø Golf Links. Ved Put & Take fiskesøen i Rindby er der mulighed for at fange ørreder. I kan også tage på havfiskeri fra havnen i Nordby og Sønderho. Eller på sejltur til sælbankerne, hvor de buttede sæler ligger og daser i sandet. Hvert år i juni kan I opleve en dragefestival, hvor farverige drager fylder himmelen over stranden.

Attraktioner

Fanø byder på flere museer, gallerier og værksteder med kunsthåndværk. I kan blandt andet besøge et lysstøberi og en ravsliber på øen. Nordby indeholder et kunstmuseum samt Fanø Museum, der er indrettet i et typisk Fanøhus. Her kan se, hvordan befolkningen levede her for 300 år siden. Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, ligeledes i Nordby, indeholder en samling af sejlskibe og dragter samt 2 intakte stuer fra et gammelt skibsrederhjem. Hannes Hus er et beskedent Sønderho-hjem fra 1700-tallet, som er bevaret næsten intakt.

Udflugtsmål

I Esbjerg kan I opleve et levende handels- og kulturliv med flere gallerier og museer. I kan også besøge museumsskibet Horns Rev, Fiskeri- og Søfartsmuseet og den bemærkelsesværdige skulptur Mennesket ved Havet. I Ribe VikingeCenter kan I opleve en rekonstrueret vikingelandsby, se vikingerne arbejde, kokkerere over bålene og udføre andre aktiviteter (32 km). Den hyggelige handelsby Ribe, som også er Danmarks ældste by, er også et besøg værd. LEGOLAND er bygget af millionvis af byggeklodser. De flere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser for hele familien. Mød isbjørne i Polarland, riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (65 km). I Givskud Zoo kan I køre rundt blandt 120 dyrearter fra fem kontinenter. Oplev løver, chimpanser, gorillaer, zebraer og mange andre dyr på helt tæt hold her. Børnene kan boltre sig i det store legeland og tage en tur med safaritoget (85).