Destination

Jyllands vestkyst

Find lige det, hjertet begærer inden for sommerhusudlejning ved Jyllands Vestkyst. Uanset om I er til skønne naturoplevelser eller ferie fuld af luksus, er et

Jyllands vestkyst

Sundhed for sjælen

Når I er i sommerhus ved Jyllands Vestkyst og går en tur ved stranden, kan I opleve brede sandstrande, så langt øjet rækker. Det brusende Vesterhav virker på samme tid opkvikkende og afstressende og om aftenen kan I nyde en af Danmarks smukkeste solnedgange.

Vestkysten er på én gang barsk, frisk, brusende og dejligt opkvikkende. Så langt øjet rækker, kan I se lange, brede sandstrande med høje klitter. En af Danmarks flotteste solnedgange over Vesterhavet kan opleves fra strandene i Vestjylland. Er I mere til roligt vand og særprægede naturoplevelser, bør I besøge den fredede halvø Skallingen, hvor sælerne boltrer sig, eller fuglereservatet Tipperne ved Ringkøbing Fjord. Stedet byder på et imponerende syn, når millioner af trækfugle hvert forår og efterår samles på deres vej videre nord- eller sydpå. Danmarks vestligste punkt finder I ved Blåvandshuk Fyr. Rundt omkring fyret ligger endnu mange betonbunkers fra 2. Verdenskrig.

jyllandsvestkyst-solnedgang Jyllands Vestkyst 14

Kultur

Vestjylland oser af kultur. Overalt finder I kirker, klitgårde, købstæder og gamle, hyggelige havnebyer. Besøg f.eks. Venø kirke, som er Danmarks mindste eller nogle af de mange museer, som fortæller om oldtiden, vikingetiden og det hårde liv langs Vestkysten gennem tiderne. Ved Blåvand vidner de mange betonbunkers stadig om 2. Verdenskrig.

Jyllands Vestkyst 5 Jyllands Vestkyst 30

Natur

Lejer I en feriebolig på Jyllands vestkyst gennem vores sommerhusudlejning, så er I midt i smuk natur og tæt på hyggelige badebyer. I kan fx leje sommerhus med pool og nyde en dukkert uafhængigt af vejret. Sommerhuse med pool har ofte plads til op til 10 personer, så hvorfor ikke dele det med venner eller familie? Et sommerhus med pool er god motion til hele familien, og børnene vil elske at plaske i poolen i timevis. Vil I have pool og badeland, så kan I leje en ferielejlighed fx på Rømø, hvor vi har ferielejligheder både i Feriecenteret RIM og Enjoy Resorts Rømø. Er I en familie med børn, så er der mange fordele ved at holde ferie i en ferielejlighed. Her har I adgang til fællesfaciliteter, hvor I kan hygge jer sammen. Der er legepladser og indendørs legerum, så børnene aldrig keder sig. For golfentusiaster er ferielejlighederne oplagte, da de er placeret i gåafstand til golfbanen på Rømø. I kan med fordel holde en lang Spar-Ferie på Jyllands vestkyst. I betaler kun fuld pris for den første uge og får rabat på alle de efterfølgende uger, hvis I booker en Spar-ferie. Så kan I rigtig slappe af og nyde ferien i sommerhus!

Jyllands Vestkyst 39 Jyllands Vestkyst 55

Byer

Holstebro: I Vestjyllands handelscentrum møder I en afslappet, dansk atmosfære og et aktivt internationalt miljø. Byen har en bilfri bymidte og byder på kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Om aftenen og natten er Holstebro en ret livlig by, da de mange caféer, restauranter og diskoteker har åbent til langt ud på natten. Ringkøbing: Den gamle, kønne købstad med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader er en hyggelig handelsby, som blev grundlagt i 1400-tallet. Hvide Sande er en rigtig vestjysk fiskeriby, hvor der bl.a. arrangeres fiskeriauktion for turister. Den livlige og hyggelige by har museer, fiskerihavn, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Henne/Blåvand: Stemningsfulde og livlige feriebyer med et utal af aktivitetsmuligheder, restauranter, caféer og barer. Esbjerg: Byen kaldes også Vestjyllands hovedstad, da den har et levende handels- og kulturliv, restaurationer, adskillige museer og et aktivt havneliv.

Jyllands Vestkyst 10 Jyllands Vestkyst 15

Aktiviteter

Vestjylland er vandsportselskernes paradis. Her kan I surfe i de høje bølger i Vesterhavet eller tage et nybegynderkursus på en af de mange surfskoler ved Ringkøbing Fjord. Lystfiskerne har gode muligheder langs molerne, på stranden, om bord på en kutter på havet eller inde i landet, hvor der findes søer, åer og Put & Take-fiskesøer. Ved de brede strande er forholdene ideelle for badning, vandreture, drageflyvning, beachvolley, pétanque og ridning. I Vestjylland er I heller aldrig langt fra en golfbane. Inde bag kysten og klitterne findes der mange dejlige naturområder, der indbyder til vandre- og cykelture.

hvide-sande-familie-paa-strand Blaavand 7

Udflugtsmål

LEGOLAND byder på fart, spænding og oplevelser for alle - www.legoland.dk Tag på safari i Givskud Zoo - www.givskudzoo.dk Oplev autentiske vikingemiljøer i Ribe Vikingecenter - www.ribevikingecenter.dk Lær om dyrelivet i Vadehavet hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg - www.fimus.dk Den naturskønne golfbane Brundtlanbanen i Toftlund byder foruden en 18-hullers bane også på en 9-hullers Pay & Play bane - www.brundtlandgolfcenter.dk Det fredede område Tipperne er et fuglemekka i bunden af Ringkøbing Fjord. Blåbjerg Plantage bag Houstrup er et stort, fredet naturområde med klitter, søer, lyng, hede og dejlig skov. Fanø er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande en attraktion i sig selv.

Blaavand 28 Blaavand 37