Sommerhusudlejning i Varnæs - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Varnæs, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Landsbyen Varnæs ligger i det historiske Sønderjylland, ud mod Varnæs Vig i Aabenraa Fjord.

 

Gæstevurderinger fra Varnæs

 
 

23 gæster har givet Varnæs en gennemsnitlig vurdering på 4,26 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
06-09-2020 til 13-09-2020

Der er mange skønne oplevelser af naturen i og omkring huset, man kan næsten ikke bo tættere på vandet med det hus. Man skal ikke køre langt for at få idylliske områder at se. Aabenraa er en hyggelig by at besøge, samt de nærliggende byer, store som små.


Winnie, Fredericia besøgte området fra
 
15-08-2020 til 22-08-2020

Lidt fra sommerhuset findes en skøn sandstrand Krusmølle laver en dejlig frokost platte Området har mange gode vandreture


Jeppe, Rødovre besøgte området fra
 
25-07-2020 til 01-08-2020

Hovedgaden i Aabenraa er rigtig hyggelig og Cafe Butler er et besøg værd. Også en rundtur på Fuglsang i Haderslev er et besøg værd.


Sabine, Aarhus N besøgte området fra
 
04-07-2020 til 11-07-2020

Vi kan anbefale: En tur til øen Barsø Gråsten Slot Cykeltur i Løjtland Jump A Lot, Gl. Hostrup (især til regnvejrsdage)


Gurli, Ølgod besøgte området fra
 
13-06-2020 til 20-06-2020

Vi besøgte faktisk ikke nogle bestemte forretninger. Vi kørte hver dag ture rundt i Sønderjylland. Det eneste der var bestemt hjemmefra sommerhuset var: Det skulle være et område, vi ikke kendte i forvejen. Altså ukendt område. Hver dag sit område.. En dag kørte vi Als tynd. Vi kørte bevidst med små veje, bl.a. ind igennem Nørreskov. En pragtfuld tur. En dag var det Sønderborg med Dybbøl Mølle og Broagerland. En anden dag var det en tur over grænsen og området fra Gråsten Slot og vestpå.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
13-07-2019 til 20-07-2019

Kør på områdets Marguerite-ruter. Årøsund:-) Find og se alle Als´ fyrtårne. Sønderborgs strandpromenade:-)


Kirsten, Brønderslev besøgte området fra
 
06-07-2019 til 13-07-2019

Vi var så heldige at der var ringridder stævne i Aabenraa den weekend vi kom. Det var en stor oplevelse. En gå tur på knap stien kan varmt anbefales, men er der varmt så husk vand.


Søren, København V besøgte området fra
 
04-08-2018 til 11-08-2018

Købmand i Bovrup er nærmeste indkøb - godt udvalg. Mange godt afmærkede vandrestier på Varnæs Hoved - få fat i brochuren, der viser, hvor de er og fortæller om områdets historie.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
07-07-2018 til 14-07-2018

Flensburg ligger i tilpas køreafstand. Dejligt med sønderjysk kaffebord.


 

Generel

Det rolige, hyggelige og højtbeliggende sommerhusområde ved Varnæs er beliggende på sydsiden af Aabenraa Fjord, mellem Varnæs Vig og Varnæs Hoved. Området er ideelt for naturelskere, da landskabet er meget varieret og smukt her. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Bovrup, og 16 km væk ligger den gamle købstad Aabenraa, hvor der er gode indkøbsmuligheder, spisesteder, aktiviteter og seværdigheder for hele familien.

 
Fin, lille badestrand i Varnæs, der er omgivet af grønne områder Lang bådebro ved stranden i Varnæs og udsigt til Varnæs Hoved Udsigt til stranden og bådebroen fra bakken bag kysten i Varnæs Badestrand med klart badevand i ferieområdet Varnæs
 

Strand

Varnæs Strand er en dejlig, børnevenlig sandbadestrand, som ligger mellem Varnæs Vig og Varnæs Hoved. Det er muligt at sætte små både i vandet fra stranden, hvis I ønsker at dyrke sejlsport eller fiske på fjorden fra en båd. Det er ofte muligt at finde små ravstykker mellem stenene neden for Varnæs Hoved.

Natur

Varnæs Hoved er en lerklint, som rejser sig fra havet, og herfra har I en flot udsigt mod Nordals og Haderslev Næs. Bag Varnæs Hoved er landskabet lettere kuperet og præget af enge, moser, overdrev, stejle skrænter, små skove og en sø. Ved Varnæs Stormose kan I opleve et rigt fugleliv. Varnæs Fællesskove er et 34 ha stort løvskovsområde. Ud over smuk natur, kan I her også se langdyssen Kæmpestenen.

Aktivitet

Der er ideelle fiskemuligheder langs kysten ved Aabenraa Fjord. Der arrangeres havfisketure med kutter fra Aabenraa. Området har også flere Put & Take fiskesøer. Der er desuden gode forhold for lystsejlere og windsurfere på Åbenrå Fjord, da vestenvinden kommer direkte ind i fjorden. For golfspillere er der gode muligheder på af Sønderjyllands 9 golfbaner. Prøv f.eks. banerne hos Benniksgaard Golf Klub ved Gråsten eller hos Sønderjyllands Golfklub ved Tinglev. Ringridningsarrangementer finder sted hver weekend sommeren igennem rundt omkring i Sønderjylland.

Attraktion

I skoven Varnæs Tykke ligger langdyssen Kæmpestenen, som består af i alt 93 randsten. I midten kan I se det fritlagte gravkammer. Den Gyldne Løve ved Varnæsvig er indrettet som et galleri. Besøg Aabenraa, som ligger helt ned til fjorden. Her kan I opleve havnen, stranden, den dejlige gågade med torve, den gamle bydel samt Aabenraa slot, som er omkranset af vand og træer (16 km). Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum (17 km). Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (19 km).

Udflugt

Besøg Sønderborg med de hyggelige caféer og restauranter, det livlige natteliv, de mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheder samt den smukke lystbådehavn (20 km). Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Der findes et stort antal af fortidsminder i området. En af Danmarks bedst bevarede stendysser, Myrpold, er smukt beliggende ved Skarrev og herfra er der en storslået udsigt over fjorden mod Als og Fyn. Da gravkammeret blev opdaget, fandt man gravgaver og 10 skeletter deri (25 km). Sommerland Syd er Sønderjyllands største forlystelsespark. Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 32 km fra Varnæs.

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Varnæs

Søg sommerhus