Destination

Kollund

Kollund

Sommerhusudlejning i Kollund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Kollund, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Kollund ligger i naturskønne omgivelser, lige ned til Flensborg Fjord. Lej et sommerhus nær den tyske grænse og nyd områdets dejlige natur, den gode strand og de mange aktivitetsmuligheder. På grund af den skønne beliggenhed er Kollund kendt for sommerhusudlejning.

Generel

Kollund er et skovrigt område, beliggende helt ned til Flensborg Fjord og kun få km fra grænsen til Tyskland. Flere af husene i dette område har udsigt over fjorden og den tyske kyst. Det rolige og naturskønne område er ideelt for de, der gerne vil nyde naturen, have kulturelle oplevelser eller besøge Tyskland. Kollund ligger næsten midt mellem Flensborg og Gråsten, med ca. 12 km til begge byer. Der er muligheder for indkøb af dagligvarer samt et par spisesteder i området.

Strande

Badestranden Kollund Strand består af både sand og sten. Vandet er dybt og træerne vokser næsten helt ned til vandkanten.

Natur

Kollund er præget af en dejlig og ren natur med fjord, mark, skov og strand. Der findes desuden et rigt dyreliv på egnen med flere sjældne og fredede dyrearter. Øen Store Okseø ligger ca. 500 m ud for kysten, tæt ved Kollund. Færgen fra Sønderhav sejler dagligt til øen, hvor I finder en vandresti, som fører hele øen rundt. Kruså Skovene, som består af Åbjerg Skov og Kruså Mølleskov, ligger i grænseområdet og i disse rekreative omgivelser finder I bl.a. en grillplads.

Aktiviteter

For golfspillere findes der flere baner i området, bl.a. hos Benniksgaard Golf Klub i Gråsten, 14 km fra Kollund. For lystfiskere er der gode muligheder langs hele kysten ud for Kollund. Langs de mange vandre- og cykelstier i området og i skovene kan I opleve den dejlige natur. Også Gendarmstien fører fra Padborg og op gennem området, forbi skove, strande og grønne områder. I kan både cykle eller vandre på stien. Der arrangeres ringridningsfester flere gange hver sommer - en oplevelse, I ikke må gå glip af.

Attraktioner

Besøg evt. den tyske købstad Flensborg med den hyggelige gågade, havnemiljøet, de mange spisesteder og de gode indkøbsmuligheder (12 km). Gråsten er en lille, hyggelig by, som ligger lige ned til vandet. Her finder I ud over et hyggeligt bymiljø også Gråsten Slot og Slotshave, som er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum (14 km).

Udflugtsmål

Cathrinesminde Teglværksmuseum ved Broager er et velbevaret industrianlæg fra slutningen af 1800-tallet. Teglværket er i dag indrettet som museum (20 km). Frøslevlejrens Museum fremstår delvist som i 1945 og viser en udstilling over lejrens historie (20 km). Besøg Sønderborg med den smukke havnefront, de historiske bygninger, slottet, de gode indkøbsmuligheder, de hyggelige spisesteder og det livlige natteliv (30 km). Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) ved Sønderborg lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken.
Sommerhuse i Kollund