Sommerhuse i Kollund

Sommerhus Kollund- dejlig ferie i sommerhus ved Flensborg Fjord

På nordsiden af Flensborg Fjord ligger sommerhusområdet ved Kollund. Kollund ligger omgivet af skov og fjord nogle få kilometer fra den tyske grænse. Der er omkring 12 kilometer til Gråsten og det samme til Flensborg i Tyskland, mens grænsebyen Kruså ligger 4 kilometer væk.

Der er ikke langt fra Kollund til ferieøen Als og til de interessante steder i Det historiske Grænseland, der dækker Sundeved, Broagerland og Gråsten.

Der er fine muligheder for at holde en aktiv ferie området omkring Kollund. Der er vandre- og cykelruter ved Kollund, langs strandene og gennem skovene. Den kendte Gendarmsti, der starter ved Padborg, kommer lige forbi Kollund på sin vej ud mod Broagerland og videre til Sønderborg og Als.

Flensborg Fjord er som skabt til windsurfing, havkajak og lystfiskeri. Er man til golf er der flere baner i området.

Stranden og naturen ved Kollund

Badestranden ved Kollund ligger på Gendarmstien. Den er omkring 400 meter lang og består af både sand og sten. Vandet er dybt, og træerne vokser næsten helt ned til vandkanten.

Den gamle bøgeskov ved Kollund er et vigtigt levested for dyr, planter og svampe. Skoven rummer nogle af de få steder i Danmark, der har været skovdækket siden istiden.  Det er noget af det tætteste, man kommer på oprindelig dansk skov.

Kruså Skov, eller Åbjerg Skov, ligger på kanten af Kruså Tunneldal. Skoven er på omkring 17 hektar, og består hovedsagelig af løvskov.

Store Okseø ligger, sammen med Lille Okseø ud fra kysten ved Sønderhav nogle kilometer nordøst for Kollund.  Store Okseø er ejet af staten og er åben for gæster hele året rundt. Det er muligt at komme ud til øen med færge fra Sønderhavn.

Udflugter omkring Kollund

Store dele af året kan man besøge slotshaven ved Gråsten Slot, men når kongefamilien er på besøg, er området lukket for offentligheden. I de perioder kan man glæde sig over, at Gråsten er en hyggelig gammel by med et godt handelsliv og en charmerende marina. Og at Livgarden også er i byen, når kongefamilien er det.

For i de perioder er der hver dag vagtafløsning, som udgår fra Det Gule Palæ, hvor garden stilles op kl. ca. 11.30. Herefter marcherer garden gennem Gråsten via Borggade, Torvet og Slotsgade, hvor selve vagtafløsningen sker kl. 12.00.

Sønderborg er den største by i Sønderjylland. Byen har en spændende historie, et godt shoppingmiljø og mange gode cafeer og restauranter.

På kirkegården ved Broager Kirke er der en mindehøj fra 1922 for 190 soldater fra Broagerland, der faldt i tysk tjeneste under 1. Verdenskrig. På kirkegården finder man ligeledes 300 krigergrave med faldne fra de slesvigske krige i 1848 og 1864.

Ved den lille fjordarm Nybøl Nor har en række store teglværker stadig har gang i produktionen af mursten. Nybøl Nor sti begynder ved Smølleled syd for Nybøl og går forbi teglværkerne.

Attraktioner tæt på Brunsnæs

Kunstmuseet Brundlund Slot

Kunstsamlingen på Brundlund Slot består af flere tusinde værker fra 1700-tallet og op til vor tid. Bag hovedværkerne står blandt andre C.W. Eckersberg og C.A. Lorentzen.

Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Cathrinesminde Teglværksmuseum

Ved Broager Vig ligger Cathrinesminde Teglværksmuseum, der er et af de få bevarede ringovnsteglværker i Danmark. Teglværket blev udnævnt til nationalt industriminde i 2007. Museet og landskabet omkring står som et minde om Flensborg Fjords historie som centrum for produktionen af tegl.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe ønsker at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Frøslevlejren

Frøslevlejren ved Padborg blev under besættelsen bygget som en interneringslejr for det tyske sikkerhedspolitis fanger i Danmark. I lejren sad flere tusinde danskere indespærret.  Frøslevlejren er en af de bedst bevarede fangelejre fra 2. Verdenskrig.