Destination

Fynshav

Fynshav

Sommerhusudlejning i Fynshav - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Fynshav, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Fynshav på Als byder på en færgehavn, en lystbådehavn, skønne, børnevenlige strande og mange dejlige sommerhuse. Hold en dejlig familieferie i naturskønne omgivelser i et sommerhus i Fynshav, lige ud til Lillebælt og det Sydfynske Øhav.

Generel

I den lille havneby Fynshav sker der altid noget. Nyd de rene badestrande, besøg bådehavnen eller tag en tur på go-kart banen, der kun ligger 3 km fra sommerhusområdet. Sommerhusene ligger på østkysten af Als, tæt ved Lillebælt og dagligvareforretninger (ca. 300 m). Sønderborg er en smukt beliggende by med gode indkøbsmuligheder, restauranter, mange museer og aktivitetsmuligheder (16 km). I umiddelbar nærhed af sommerhusområdet finder I de naturskønne skovområder Nørreskov og Oleskobbel.

Strande

På Als kan I altid finde en strand, der ligger i læ. Hvis det blæser på den ene side af øen, så kan I med fordel på kort tid søge over på den anden side af øen. Stranden ved Fynshav er en god badestrand med Blåt Flag. Ca. 16 km fra sommerhusområdet finder I en uforstyrret strand i fuglereservatet Trillen. Det siges, at den 5 km lange strand i Skovmose (ca. 21 km) er den bedste badestrand på Als. Den brede sandstrand indbyder til badning, solbadning og forskellige strandaktiviteter, som f.eks. at sætte drage op eller spille beachvolley.

Natur

Als har et meget mildt klima, og derfor kan I også finde eksotiske planter her, som ikke vokser andre steder i Danmark. I skoven Sønderskoven ved Sønderborg vokser der f.eks. et 25-30 m højt californisk træ. Landskabet på Als er præget af bakker og dale, og langs den 165 km lange kyst er naturen meget alsidig. Fjorde og vige afløses af klinter og badestrande. Om foråret kan I mange steder høre den grønne klokkefrøs ejendommelige kvækken. På Als finder I også et af de skønneste skovområder i Danmark. Nørreskoven er den største skov på øen og ideel til cykel- og gåture. Det er også muligt at køre i bil gennem skoven. Nordeuropas største samling af stendysser finder I i skovene Blommeskobbel og Oleskobbel, og området Dybbøl Banke med sine 10 skanser er i dag udlagt som nationalpark.

Aktiviteter

På Als kan I bade og surfe, mens lystsejlere kan finde hyggelige havne og fredelige bugter, hvor de kan ligge for anker. Også lystfiskere finder ideelle betingelser her, da det er muligt at fiske direkte fra kysten, i Put & Take fiskeparker samt på havet. I kan desuden leje både i området. I ferieområdet findes der flere cykelruter, som fører gennem det skønne landskab. Nyd evt. også en vandretur langs stranden, over marker, gennem skove, på halvøen Kegnæs eller på Gendarmstien, som går langs kysten. Prøv også at følge Alsstien, som går fra Mommark til Nordborg. Rundt om Als ligger der mange forskellige skibsvrag, som I kan dykke efter. Ønsker I ikke selv at dykke, har I muligheden for at betragte dykkerne fra Als Dykkerklub på en storskærm imens de dykker. Desuden finder I 2 golfbaner på øen.

Attraktioner

Høruphav (16 km) er et lille, hyggeligt fiskerleje med bådehavn. Nyd de forskellige indtryk eller følg en vandresti ud i naturområdet Trillen, hvor I fra et udsigtstårn kan betragte fuglelivet. Glaspusteriet Dansk Glaskunst i Høruphav er også et besøg værd. Oplev butikken og værkstedet, hvor der kun bruges sand, soda, kalk og godkendte farve- og råstoffer. Dansk Glaskunst er det eneste glaspusteri i Nordeuropa, som indarbejder sten i massivt, håndlavet glas. Besøg byen Sønderborg (ca. 16 km) med dens smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og slottet, hvor I kan beundre samlinger fra Middelalderen og frem til Nutiden. I Danfoss Museum og Teknorama, som ligger direkte ved siden af Danfoss fabrikken i Nordborg (ca. 23 km), kan I opleve et industrieventyr fra nutiden - og fremtiden.

Udflugtsmål

Oplev Augustenborg Slot (11 km), Vibæk Vandmølle og det tilhørende museum (18 km), Dybbøl Mølle fra 1744, der ligger på den tidligere slagmark Dybbøl Banke Nationalpark (20 km) samt Nordborg Slot fra 1150 (23 km). Fra Fynshav kan I komme til Fyn og fra Mommark Havn til den hyggelige og stemningsfulde ø Ærø. Teglværket, Cathrinesminde Teglværksmuseum i Broager (ca. 25 km) stammer fra 1732. Deltag i en rundvisning og få mere at vide omkring de store maskiner og værktøjet til produktionen af teglsten og om den enkelte arbejders hverdag. Ved Tønder (ca. 80 km) ligger Schackenborg Slot, som godt nok ikke er åben for publikum, men hvor I i sommermånederne kan tage del i en rundvisning i slotshaven.
Sommerhuse i Fynshav