Sommerhuse i Genner Strand

Sommerhusudlejning i Genner Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Genner Strand, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Genner Strand ligger i en bugt ved den sønderjyske østkyst og byder på en lang badestrand, en charmerende havn og skønne naturomgivelser. Sommerhusene i Genner Strand ligger på en lille skråning bag stranden og derfor byder mange sommerhuse her på udsigt over Genner Bugt og øen Kalvø.

Genner Strand 7 feriehuse

I bunden af Genner Bugt mellem Aabenraa og Haderslev ligger sommerhusområdet Genner Strand. Sommerhusene ligger naturskønt tæt på skov og strand. De ligger på en lille skråning, hvorfra der er udsigt over bugten og over halvøen Kalvø.

Der er mulighed for at handle dagligvarer i området, blandt andet i Løjt Kirkeby eller i landsbyen Hoptrup. Ellers ligger den store, gamle købstad Aabenraa blot 12 kilometer væk.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Genner Strand. Vandet i Gemmer bugt er som skabt til windsurfing, kajakroning, lystfiskeri eller dykning. Det bakkede og skovklædte landskab i området er velegnet til vandreture, cykelture eller rideture. Golf er der også gode muligheder for at spille i området. Eksempelvis har Aabenraa Golfklub sine baner på det nærliggende Løjt Land.

Genner strand og naturen

Stranden ved Genner er børnevenlig, da der bliver langsomt dybt. Stranden ligger i læ bag Kalvø og dæmningen, hvilket betyder, at der ikke er mange bølger. Der ligger en badebro ved stranden.

Den store sø Slivsø blev gendannet i 2004 efter at være blevet afvandet sidst i 50’erne for at blive brugt som landbrugsjord. Efter genskabelsen er fuglelivet vendt tilbage, og der befinder sig 180 forskellige arter omkring søen – blandt andet isfugl og havørn. I søen kan man finde gedder, aborrer og ørreder. Med et gyldigt fiskekort er det tilladt at fiske i den midterste del af søen.

Det kystnære skovområde Krinshave ligger lige i nærheden, og er man på udkik efter lidt mere skov er det oplagt at køre i retning af Haderslev, hvor den store Pamhule Skov ligger i bunden af fjorden vest for byen.

Udflugtsmål nær Genner Strand

Kalvø, der er bundet til fastlandet med en smal dæmning, er et populært udflugtssted for vandrere og cyklister, da øen har et veludbygget stisystem, der går hele øen rundt.

På øen er der i dag et museum, Det Maritime Kalvø, der fortæller om Kalvøs historie, om værftet der engang lå på øen, og om Genner Bugt og omegn.

Den lille ø Barsø ligger i Lillebælt ud for Løjt Land. Det er en smuk oplevelse at spadsere rundt om øen. Der er færgeforbindelse fra Barsø Landing.

Mod syd ligger en anden gammel købstad, Aabenraa. På et tidspunkt var det centrum for søfart og skibsbyggeri i det sønderjyske, takket være den dybe fjord. Aabenraa er en køn gammel by med smukke huse og mange steder de oprindelige gadeforløb.

Den gamle købstad Haderslev er et hyggeligt bekendtskab. Byen har et godt handelsliv og gode restauranter og cafeer. Haderslev Domkirke er en både smuk og historisk bygning. Netop Haderslev var det første sted i Norden, hvor reformationen blev gennemført.

Haderslev Dyrehave ligger lidt vest for byen. I området, der er på omkring 100 hektar, går 200 dådyr og 20 krondyr. Der er 4 indgange til dyrehaven og mange stier.

Attraktioner tæt på Grenner Strand

Kunstmuseet Brundlund Slot

Kunstsamlingen på Brundlund Slot består af flere tusinde værker fra 1700-tallet og op til vor tid. Bag hovedværkerne står blandt andre C.W. Eckersberg og C.A. Lorentzen.

Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Cathrinesminde Teglværksmuseum

Ved Broager Vig ligger Cathrinesminde Teglværksmuseum, der er et af de få bevarede ringovnsteglværker i Danmark. Teglværket blev udnævnt til nationalt industriminde i 2007. Museet og landskabet omkring står som et minde om Flensborg Fjords historie som centrum for produktionen af tegl.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe ønsker at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Frøslevlejren

Frøslevlejren ved Padborg blev under besættelsen bygget som en interneringslejr for det tyske sikkerhedspolitis fanger i Danmark. I lejren sad flere tusinde danskere indespærret.  Frøslevlejren er en af de bedst bevarede fangelejre fra 2. Verdenskrig.