Destination

Genner Strand

Genner Strand

Sommerhusudlejning i Genner Strand - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Genner Strand, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Genner Strand ligger i en bugt ved den sønderjyske østkyst og byder på en lang badestrand, en charmerende havn og skønne naturomgivelser. Sommerhusene i Genner Strand ligger på en lille skråning bag stranden og derfor byder mange sommerhuse her på udsigt over Genner Bugt og øen Kalvø.

Generel

Genner Strand ligger lige nord for halvøen Løjt Land, inderst i Genner Bugt, 10 km nord for Aabenraa og 17 km syd for Haderslev. Området er omgivet af rolig, sønderjysk natur med skov, marker og strand. Lige ud for Genner Strand ligger den lille, naturskønne ø Kalvø. En dæmning forbinder øen med fastlandet og en afmærket natursti fører jer de ca. 1,5 km øen rundt. Der er indkøbsmuligheder i Genner, 3 km fra kysten, og i Løjt Kirkeby, 6 km syd for Genner Stand, samt i Aabenraa.

Strande

Genner Strand ligger i læg bag Kalvø. Dette betyder, at vandet er stillestående og at stranden er meget børnevenlig. Der findes badebro ved stranden. Mod nord og syd er der skovklædte skrænter ned mod vandet. Den gode badestrand ved Loddenhøj, et par km mod øst, har Blåt Flag. Stranden er også her meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Her kan I bade, solbade, surfe, fiske osv.

Natur

Bag Genner Strand, lidt mod sydvest, ligger den kuperede Lerskov Plantage, som er præget af skov, moseområder, enge og strandenge. Der er generelt frodig bevoksning i bunden af Genner Bugt omkring Genner Strand. Langs kysterne vokser tætte rørskove, som giver attraktive levevilkår for mange vade- og andefugle. Allerinderst i Genner Bugt ligger den lille ø Kalvø. Øen er præget af dejlig, uberørt natur. Såvel Kalvø som det inderste af Genner Bugt er i dag udlagt som naturreservat, og begge steder findes et rigt dyreliv. Ved Loddenhøj, mod øst, findes en dejlig skov, som indbyder til vandreture langs de markerede ruter.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder langs kysten i bugtens dybe vand, i områdets Put&Take fiskesøer samt på havet. Der arrangeres havfiskeri med kutter fra både Aabenraa med MS Rosita samt fra Haderslev. For golfspillere er der gode muligheder på en af Sønderjyllands 9 golfbaner. Cykler udlejes i Løjt Kirkeby. Gode naturoplevelser venter langs de afmærkede vandre- og cykelstier i området - på fastkabdet samt ikke mindst på Kalvø.

Attraktioner

Den lille ø Kalvø er bl.a. på grund af den skønne natur, den hyggelige havn og det spændende lille museum, der fortæller om øens historie, et besøg værd. Løjtland er præget af smukke, restaurerede huse med stråtag, som er en seværdighed i sig selv. Syd for Haderslev ligger Haderslev Tunneldal, som inderholder bl.a. Tunneldalen, Pamhule Skov og Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave er et 100 ha stort flot, kuperet område med skov, åbne græssletter og enge. Her lever ca. 100 dådyr. Den flotte Pamhuse Skov er en ca. 300 ha stor skov med et rigt dyreliv og mange bakker og skrænter. I Tunneldalen findes 4 afmærkede vandreruter samt et utal af stier, som giver mulighed for at opleve den enestående natur til fods eller på cykel.

Udflugtsmål

I Lillebælt, ud for Genner Bugt, ligger øen Barsø. Den hyggelige ø er præget af bakkede landskaber og smukke gamle slægtsgårde. En lille færge sejler fra Loddenhøj ud til den naturskønne ø. Den gamle købstad Aabenraa ligger ned til fjorden, og her kan I opleve havnen, stranden, den dejlige gågade med torve, den gamle bydel samt Aabenraa slot, som er omkranset af vand og træer (10 km). Haderslev har en hyggelig gågade, mange grønne områder, bl.a. Damparken, en gamle bydel med nænsomt renoverede huse samt den smukke domkirke (17 km). For motorsportsinteresserede kan Vojens byde på både Go-Kart og Speedway Center (30 km). LEGOLAND, ca. 86 km fra Genner Strand, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Genner Strand