Destination

Pårup/Silkeborg

Pårup/Silkeborg

Sommerhusudlejning i Pårup/Silkeborg - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Pårup/Silkeborg, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Pårup er beliggende i et kuperet og naturskønt terræn på den midtjyske hede, tæt ved Silkeborg. Et ideelt område for lystfiskere og naturelskere.

Generel

Midt i den storslåede og afvekslende natur, 15 km vest for Silkeborg og tæt ved Himmelbjerget, Gudenåen og Danmarks smukkeste naturområder, ligger Pårup. Ved Pårup er der særdeles gode fiskemuligheder i områdets søer. Der er muligheder for indkøb af dagligvarer samt et par spisesteder i byen; bl.a. Pårup Kro, der er en af Danmarks ældste kroer fra 1544. Et dejligt feriemål for de, der ønsker at være aktive i den smukke natur.

Strande

Pårup ligger ikke i nærheden af havet, men der er gode bademuligheder ved Almindsø, som er en af landets reneste søer. Her findes 2 børnevenlige badestrande; Østre og Vestre Søbad, samt omklædningsmuligheder og livredder i sommerperioden. Vil I bade i havet, findes der dejlige badestrande på begge sider af Danmark ud for Pårup. Vesterhavsstrandene ved Houvig og Søndervig ligger ca. 80 km fra Pårup. Her finder I dejlige sandstrande med klitter og Blåt Flag. De dejlige, brede strande indbyder til såvel badning og solbadning som vandreture. Østkyststrandene Skæring og Vrinners (nord for Århus) og strandene i Saksildbugten (syd for Århus) er gode badestrande med Blåt Flag, der alle ligger ca. 70 km fra Pårup.

Natur

Det smukke og kuperede landskab omkring Pårup/Silkeborg byder på store grønne områder, et rigt dyreliv, mange udsigtspunkter samt rene og klare søer. I søen Almindsø er vandet om foråret så rent, at I kan drikke det. Langs områdets utallige vandre- og cykelruter kan I opleve skove, lyngklædte hedearealer, enge, søer og åer. Det 147 m høje Himmelbjerg er et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen af bjerget, er der pragtfuld udsigt over landskabet.

Aktiviteter

Der er rigtig gode fiskemuligheder her i dette vandrige område. Smid snøren ud i søerne omkring Pårup, i Silkeborg Søerne eller i Gudenåen, og nyd den smukke natur imens I venter på bid. Ved Grauballe og Kjellerup finder I også to gode Put & Take fiskesøer; hhv. Skov's Put & Take og Engholm Lystfiskersø. Gudenåen egner sig fortrinligt til kanosejlads, og kanoer kan lejes overalt i området. Tag på sejltur med 'Hjejlen', verdens ældste dampskib, som dagligt sejler på Silkeborgsøerne fra Silkeborg til Himmelbjerget. Der findes flere golfbaner i området, bl.a. en nyanlagt bane ved Himmelbjerg Golfklub samt Silkeborg Golf Club. Silkeborg kan byde på bowlinghaller, svømmehaller m.m. Egnens storslåede natur er rig på vandre- og cykelstier, som indbyder til naturoplevelser til fods og på cykel. Området kan desuden tilbyde Skandinaviens eneste alpine skianlæg med helårsskibakke.

Attraktioner

Gå ikke glip af en tur til Himmelbjerget (147 m), hvorfra der er fantastisk udsigt over Julsø, Gudenåen og smukke skovarealer. Tag evt. turen fra Silkeborg til Himmelbjerget med Hjejlen hen over Julsø. Udover Danmarks 3. højeste punkt og verdens ældste dampskib byder Silkeborg også på et utal af kulturelle seværdigheder, attraktioner, museer, gallerier, butikker, spisesteder og forlystelser for hele familien. Silkeborg Museum er et kulturhistorisk museum med bl.a. en jernalderudstilling, en antik glassamling og Tollundmanden - et mosefund fra fortiden. Silkeborg Kunstmuseum er skønt beliggende ned til Gudenåen og huser bl.a. Asger Jorns samlinger og en samling af keramiske værker. Kunstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet af skov og sø, og her går natur, kunst, skulpturer og flotte bygninger op i en smuk enhed. AQUA Ferskvands Akvarium er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium.

Udflugtsmål

Syd for Silkeborg finder I den anderledes forlystelsespark; Labyrinthia. Parken har udfordringer for hele familien med bl.a. Europas største 3D-labyrint med et gangsystem på 1 km (26 km). På Jysk Automobilmuseum i Gjern findes en imponerende samlig af 140 restaurerede veterankøretøjer. (29 km) Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. (41 km) LEGOLAND ligger ca. 52 km fra Pårup, og er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (57 km).
Sommerhuse i Pårup/Silkeborg