Sommerhuse i Skygge
Destination

Skygge

Skygge

Sommerhusudlejning i Skygge - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Skygge, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Skygge er en lille landsby i skovrige omgivelser, midt på den jyske hede.

Generel

Skygge ligger i meget naturskønne omgivelser, lige ved Karup Å, og er et ideelt feriemål for naturelskere og lystfiskere. Området er centralt beliggende for flere større byer, bl.a. Ikast (11 km), Herning (24 km) og Silkeborg (26 km). Her kan I handle, spise og nyde de kulturelle seværdigheder.

Strande

Det er ingen strand i området, men der findes dejlige badestrande på begge sider af Danmark ud for Skygge. Vesterhavsstrandene ved Houvig og Søndervig ligger ca. 78 km fra Skygge. Her finder I dejlige sandstrande med klitter og Blåt Flag. De dejlige, brede strande indbyder til såvel badning og solbadning som vandreture. Østkyststrandene Skæring og Vrinners (nord for Århus) og strandene i Saksildbugten (syd for Århus) er gode badestrande med Blåt Flag, der alle ligger ca. 84 km fra Skygge.

Natur

Skygge er omgivet af skovområder, plantager, enge, græsarealer samt åerne Skygge Å og Karup Å. I Kompedal Plantage, som ligger lige nord for Skygge, findes 10 km vandre- og ridestier, hvorfra I bl.a. kan observere det rige dyreliv.

Aktiviteter

Her er der særdeles gode fiskemuligheder; bl.a. i Karup Å, Skygge Å, i områdets søer samt i Put&Take-fiskesøerne. Tag evt. på tur med Hjejlen på Silkeborgsøerne. Hjejlen er Danmarks ældste hjuldamper i drift. Der findes flere golfbaner i området, hvoraf banerne i Silkeborg og Ikast er de nærmeste.

Attraktioner

Området er generelt rigt på kirker, klostre, museer, gallerier, monumenter samt have- og parkanlæg. Ikast byder på mange seværdigheder, bl.a. subtropisk vandland, gokartbane, Klosterlund Museum med fund fra jægerstenalderen, skulpturer, kunstgallerier, atelier, golfbane samt gode butikker og spisesteder.

Udflugtsmål

Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige by Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, gode shoppemuligheder og diverse spisesteder. (24 km) Det 147 m høje Himmelbjerg ved Silkeborg er et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen af bjerget, er der pragtfuld udsigt over landskabet. (26 km) Kunstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet af skov og sø, og her går natur, kunst og flotte bygninger op i en smuk enhed. AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium. Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. (52 km)