Destination

Købingsmark

Købingsmark

Sommerhusudlejning i Købingsmark - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Købingsmark, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i det rolige og naturskønne ferieområde Købingsmark på Als'' nordkyst. Købingsmark ligger ud til Storebælt og byder på hyggelige sommerhuse og skøn badestrand. I Købingsmark kan I bade, nyde naturen og surfe langs kysten - et dejligt ferieområde for hele familien.

Generel

Feriehusområdet Købingsmark er beliggende allernordligst på Als, lige ud til Lillebælt, og ca. 5 km fra Nordborg. Området er beliggende i fredelige omgivelser, lige ved den bedste strand på Nordals, og omgivet af skov- og naturområder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området i sommerhalvåret, og i Nordborg finder I flere forretninger og spisesteder.

Strande

Den rolige strand ved Købingsmark er den længste og bedste badestrand på Nordals. Stranden er en blanding af sandstrand og strand med små sten. Vandet er lavt og derfor er stranden meget børnevenlig. Her findes også en dejlig flydebro for de, der gerne vil bade i lidt dybere vand. Der er gode forhold for windsurfere langs kysten.

Natur

Ca. 5 km syd for Købingsmark ligger Dyvig og Mjels Vig, som er rene naturperler. Begge steder har hver sin naturhavn og ligger i et bakket og smukt landskab. En sti fører jer hele vejen rundt om Nordborg Sø, men det er også muligt at gå op i landskabet og nyde udsigten over søen. Tæt ved Nordborg ligger den gendannede indsø Oldenor. Her finder I en stille natur og et meget rigt fugleliv. Landskabet på Als er generelt præget af skov, bakker, dale og marker. Langs den 165 km lange kyst er naturen meget alsidig. Fjorde og vige afløses af klinter og badestrande. Als har nogle af Danmarks skønneste skovområder. Nørreskoven er med sine 12 km Danmarks længste bøgeskov. Dette 700 ha store område er ideelt for cykel- og gåture. Det er også muligt at køre i bil gennem skoven som ligger på den østlige del af øen. I skovene Blommeskobbel og Oleskobbel findes Nordeuropas største samling af stendysser. Dybbøl Banke med sine 10 skanser er i dag udlagt som nationalpark.

Aktiviteter

Der er særdeles gode fiskemuligheder på Als. Her kan I fiske fra kysten, på havet fra en jolle eller i ferskvandssøen Nordborg Sø. Der findes også en Put&Take fiskesø og nogle fiskerige vandløb på øen. Derudover arrangeres der fisketure med en ægte træfiskekutter fra Mommark Havn. (36 km) Tæt ved Købingsmark har golfspillere mulighed for at afprøve Nordborg Golfklubs baner. I kan også besøge Nordals Idrætscenter, som byder på en moderne svømmehal (5 km). Næsten hver weekend sommeren igennem arrangeres der traditionel sønderjysk ringridning - en oplevelse, I ikke må gå glip af. Der findes flere cykelruter i området, som fører gennem det naturskønne landskab. Det er ideelt at vandre langs stranden, gennem engene og i skovene.

Attraktioner

Nordborg Slot fra 1150 ligger på en holm i Nordborg Sø. Slottet, som er åbent for alle, er omgivet af en dejlig park. Nordborgs gamle bydel byder på mange spændende, små og skæve bygninger. Fra fyrtårnet ved Augustenhof kan I opleve en storslået udsigt over mod det det sønderjyske fastland, mod Barsø, over Lillebælt og helt til Helnæs på Fyn. I skovene Blommeskobbel og Oleskobbel, på Als' østkyst, findes Nordeuropas største samling af stendysser. Rundt omkring på øen finder I bl.a. mange møller, kirker, slotte, stenalderbopladser, stendysser, gravhøje og andre historiske mindesmærker. Oplev f.eks. den legendariske Dybbøl Mølle fra 1744, vandmøllen Vibæk Mølle ved den hellige bæk Vibæk, Sønderborg Slot eller Augustenborg Slot. På Als findes der en lang række spændende udendørs kunstværker samt flere interessante kunstudstillinger og gallerier.

Udflugtsmål

Besøg Sønderborg med den smukke havnefront, de historiske bygninger, slottet, de gode indkøbsmuligheder, de hyggelige spisesteder og det livlige natteliv (30 km). Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Danfoss Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor I leger jer til viden om naturvidenskaben. I er selv en del af oplevelsen når I udforsker de sjove aktiviteter og spændende naturfænomener. Bliv klogere på naturens kræfter, videnskabens forunderlige verden og den teknik, der gør vores hverdag lettere (8 km). Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (35 km). Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum. (44 km) Flensborg byder på gode indkøbsmuligheder, et spændende bycentrum og talrige aktiviteter (50 km).
Sommerhuse i Købingsmark