Destination

Silkeborg

Silkeborg

Sommerhusudlejning i Silkeborg - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Silkeborg, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Silkeborg er omgivet af Himmelbjerget, Gudenåen og Danmarks smukkeste naturområder.

Generel

Ved Silkeborg kan I opleve et kuperet landskab med store skove, smukke søer, et rigt dyre- og planteliv, den idylliske Gudenå, Danmarks 3. højeste punkt, Himmelbjerget, samt verdens ældste dampskib, Hjejlen, som sejler mellem Silkeborg og Himmelbjerget. Udover naturen byder Silkeborg også på et utal af kulturelle seværdigheder, attraktioner, museer, gallerier, butikker, spisesteder og forlystelser for hele familien.

Strande

Det er ingen hav i umiddelbar nærhed af Silkeborg, men det er muligt at bade i Almindsø, som er en af landets reneste søer. Her findes 2 sandbadestrande, Østre og Vestre Søbad, samt omklædningsmuligheder og livredder i sommerperioden. Vil I bade i havet, findes der dejlige badestrande på begge sider af Danmark ud for Silkeborg. Vesterhavsstrandene ved Houvig og Søndervig ligger ca. 95 km fra Silkeborg. Her finder I dejlige sandstrande med klitter og Blåt Flag. De dejlige, brede strande indbyder til såvel badning og solbadning som vandreture. Østkyststrandene Skæring og Vrinners (nord for Århus) og strandene i Saksildbugten (syd for Århus) er gode badestrande med Blåt Flag, der alle ligger ca. 60 km fra Silkeborg.

Natur

Den enestående natur omkring Silkeborg byder på store skove, kuperede landskaber med mange udsigtspunkter samt rene og klare søer. I søen Almindsø er vandet om foråret så rent, at I kan drikke det. Det 147 m høje Himmelbjerg er et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen af bjerget, er der pragtfuld udsigt over landskabet.

Aktiviteter

Egnens storslåede natur er rig på vandre- og cykelstier, som indbyder til naturoplevelser til fods og på cykel. Der er rigtig gode fiskemuligheder her i dette vandrige område. Gudenåen egner sig fortrinligt til kanosejlads, og kanoer kan lejes overalt i området. Tag på sejltur med 'Hjejlen', verdens ældste dampskib, som dagligt sejler på Silkeborgsøerne fra Silkeborg til Himmelbjerget. Der findes flere golfbaner i området, og banen i Silkeborg Golf Club er den nærmeste. Området kan desuden tilbyde Skandinaviens eneste alpine skianlæg med helårsskibakke.

Attraktioner

Silkeborg Museum har til huse i Silkeborg Hovedgård, som er byens ældste bygning. Museet er et kulturhistorisk museum med bl.a. en jernalderudstilling, en antik glassamling og Tollundmanden - et mosefund fra fortiden. Silkeborg Kunstmuseum er skønt beliggende ned til Gudenåen og huser bl.a. Asger Jorns samlinger og en samling af keramiske værker. Kunstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet af skov og sø, og her går natur, kunst, skulpturer og flotte bygninger op i en smuk enhed. AQUA Ferskvands Akvarium er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium.

Udflugtsmål

På Jysk Automobilmuseum i Gjern findes en imponerende samlig af 140 restaurerede veterankøretøjer (15 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (57 km). LEGOLAND, ca. 68 km fra Silkeborg, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Silkeborg