Sommerhuse i Lavensby Strand

Lavensby Strand

Sommerhus Lavensby Strand – dejlig ferie i sommerhus på Als

Lavensby Strand ligger i smukke omgivelser på nordsiden af Als. Sommerhusområdet ligger ud til Lillebælt omgivet af marker og natur. Der er nogle få kilometer ind til Nordborg, hvor der er shoppingmuligheder, cafeer og restauranter. Nordborg er den næststørste by på Als, og er hjemby for den internationale danske virksomhed Danfoss.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Lavensby Strand og på Als i det hele taget. Her er mange vandre- og cykelruter, der går langs strandene og gennem øens områder med skov.

Rideruten Als strækker sig over 100 km og betyder, at for ryttere er Als lidt af et paradis. Lillebælt ved Lavensby Strand er velegnet til windsurfing, havkajak og lystfiskeri. Er man til golf er der flere baner i området.

Det er hurtigt at komme rundt på Als med udgangspunkt i Lavensby Strand. Hvad enten man vil til en af øens strande, på vandre- eller cykeltur i skovene eller besøge nogle af byerne på Als. Med sine 321 kvadratkilometer er Als den største ø i Sønderjylland og den 7. største i Danmark.

Stranden og naturen ved Lavensby Strand

Stranden ved Lavensby er en stenstrand, der er omkring 1 km lang. Ved Købingsmark, som ligger 3 km væk, ligger en børnevenlig sandstrand.

Landskabet på Als er præget af skov, bakker, dale og marker. Omkring 10 kilometer fra Lavensby Strand ligger de to naturperler Dyvig og Mjels Vig. Begge steder har egen naturhavn og ligger i et skønt, bakket landskab.

På den anden side af Nordborg ligger Oldenor, der frem til 1993 var et afvandet landbrugsområde. I dag er det en gendannet indsø på omkring 48 hektar.

Als har nogle store, smukke skovområder. Nørreskoven på østkysten af øen er 9 kilometer lang og dermed en af de længste kystskove i Danmark. Den er kendt for sine høje, ranke bøge, og så gemmer skoven på mange fortidsminder.

I skovområderne Oleskobbel og Blomeskobbel syd for Fynshav er der en høj koncentration af fortidsminder som eksempelvis langdysser fra bondestenalderen.

Udflugter omkring Lavensby Strand

Nordborg, der er den næststørste by på Als, er hjembyen for virksomheden Danfoss. Det er også her, man finder oplevelsesparken Universe.

Den tredjestørste by på Als er Augustenborg, der især er kendt for Augustenborg Slot, som er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Augustenborg har et meget fint bymiljø, der er vokset op omkring slottet. Byen har en stribe fredede og bevaringsværdige bygninger, og især i Storegade er det meget synlig.

Sønderborg er den største by på Als. Den ligger smukt ud til Alssund og har udover sin spændende historie et godt shoppingmiljø og flere rigtig gode restauranter og cafeer at byde på. Sønderborg er delt af Alssund, men hovedparten af byen ligger på Als.

Resten af Sønderjylland med landsdelens historie ligger ganske tæt på. Man kan også overveje at smutte en tur over den tyske grænse, som ligger lidt over 70 kilometer fra Lavensby Strand. Fyn og Ærø ligger også i nærheden, hvis man tager en færge fra Fynshav.

Attraktioner nær Lavensby Strand

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe har som mål at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.