Destination

Rørbæk Sø

Rørbæk Sø

Sommerhusudlejning i Rørbæk Sø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Rørbæk Sø, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus ved den idylliske Rørbæk Sø, er I omgivet af den jyske hedes smukke natur.

Generel

Det fredelige og naturskønne ferieområde Rørbæk Sø ligger midt i Jylland og er et paradis for lystfiskere og naturelskere. Sommerhusene ligger i den bakkede natur, der omkranser den smukke langsø. Her kan I fiske, vandre i de skovklædte bakker eller langs Hærvejen, som krydser gennem området, sejle i kano eller bare slappe af og nyde naturen. Omkring Rørbæk Sø finder I en restaurant, som er åben i sommerhalvåret, samt røgeriet Vester Mølle Dambrug. Ved dambruget kan I også leje kanoer. Sommerhusudlejning ved Rørbæk Sø er ideelt for feriegæster, som ønsker at nyde den uspolerede natur på den midtjyske hede. I kan købe dagligvarer i Vesterlund, 3 km fra Rørbæk Sø, og ellers finder I butikker og spisesteder i Brande og Give. Silkeborg, 41 km mod nord, byder på gågader, spisesteder og seværdigheder for hele familien.

Strande

Ferie i sommerhus ved Rørbæk Sø egner sig ikke som badeferie. Da Rørbæk Sø ligger ca. midt i Danmark, har I langt til de gode badestrande ved kysten. I kan dog bade i dejlige badesøer, fx ved Søen Jels Nedersø, i Brande (14 km) og Silkeborg (42 km). Nærmeste badestrand er Juelsminde ved Østkysten, som ligger 63 km fra Rørbæk Sø.

Natur

Naturen omkring Rørbæk Sø er smuk på alle årstider. Langsøen, som er en del af Skjernådalen, er omgivet af fredet skov, stejle skrænter, bløde bakker og hedeområder med lyng og enebærbuske. Rørbæk Sø har en stor bestand af gedder, brasener og andre ferskvandsfisk. Om efteråret kan I også se mange ænder her. Derudover kan I bl.a. opleve rådyr, kronvildt, fiskeørne og isfugle omkring Rørbæk Sø. Tæt ved Rørbæk Sø ligger Jyllands højderyg, og her, ved Tinnet Krat, udspringer to af Denmarks største åer, Skjernåen og Gudenåen. Skjern Å løber lige gennem Rørbæk Sø. Flere steder omkring søen finder I bænke, borde, bål- og grillpladser, hvorfra I kan nyde udsigten. I kan besøge to naturcentre i området og lære mere om landskabet og naturen. Naturcenter Koutrupgård er indrettet i en tidligere hærvejskro, og besøgscentret Ballesbækgård, på sydsiden af søen, viser en interessant landskabsudstilling.

Aktiviteter

Det fiskerige område tiltrækker mange lystfiskere, der kan kaste snøren ud i søer, åer og Put & Take fiskesøer i området. Tæt ved jeres sommerhus kan I fiske ved Vester Mølle dambrug, som er en del af Rørbæk Sø. Den smukke natur indbyder også til gåture, og I kan følge hele 12 vandreruter langs med Rørbæk Sø. Prøv også at sejle i kano på Skjern Å. I kan leje kanoer hos Skjern Å Kanofart, lige ved Rørbæk Sø. Golfspiller har mange muligheder i Midtjylland, og I kan blandt andet prøve banerne hos Give Golfklub, Brande Golfklub og Jelling Golfklub. Har I lyst til en svømmetur i dejligt, varmt vand, kan I besøge badelandet i Thyregod (9 km).

Attraktioner

På besøgscentret Ballesbækgård kan I se en landskabsudstilling og benytte borde, bænke og en grillplads. I Vester Palsgaard Skovmuseums smukke bygninger kan I se 2 interessante udstillinger, der i tekst og billeder fortæller om egnen (11 km mod nord). Besøg huset, stalden, laden og den gamle smedje på Hjortsvang Museum i Tørring og oplev livet på landet gennem 200 år (13 km). På det kulturhistoriske museum, Give Egnens Museum, kan I bl.a. se skiftende særudstillinger om heden og dens beboere samt besøge museumsskoven, som rummer en spændende naturlegeplads (15 km).

Udflugtsmål

Prøv en tur med veteranbanen Bryrup-Vrads, som tager jer med på en 5 km lang smuk tur gennem skov- og naturområder (ca. 16 km til begge byer fra Rørbæk Sø). I GIVSKUD ZOO kan I opleve omkring 50 forskellige dyrearter på nært hold. I kan gå rundt i zoo og køre i jeres egen bil gennem den imponerende safaripark. I kan også komme med på en guidet tur i safaribussen. Prøv også at tage et par millioner år tilbage i tiden og besøg dinosaurparken, som indeholder 40 dinosaurer i naturlig størrelse i smukke skovomgivelser (22 km). De to runesten i Jelling, kendt som Jellingestenene, er rejst af Gorm den Gamle i år ca. 935. Stenene er optaget på UNESCOs verdensarvsliste (30 km). Tag familien med en tur i LEGOLAND. Her finder I flotte LEGO skulpturer samt hyggelige, sjove og vilde forlystelser for hele familien (33 km). Tag på dagstur til Silkeborg, hvor I kan shoppe i gågaden, tage på sejltur på søerne, evt. med Hjejlen, besøge Museum Jorn eller bestige Himmelbjerget (41 km).

Sommerhuse i Rørbæk Sø