Sommerhuse i Hejlsminde

Sommerhus Hejlsminde – sommerhus ved Lillebælt

Ved Lillebæltskysten mellem Haderslev og Kolding og ud til en dejlig sandstrand ligger sommerhusområdet ved Hejlsminde. Området er let kuperet, så mange steder er der udsigt over Lillebælt. Hejlsminde er en populær ferieby med badehotel og lystbådehavn. Der er mulighed for indkøb af dagligvare i Hejls, der ligger 2 kilometer fra Hejlsminde.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Hejlsminde. Lillebælt er som skabt til windsurfing, kajakroning eller lystfiskeri, mens området omkring naturreservatet Hejlsminde Nor er velegnet til vandre- og cykelture. Der er en 12 kilometer lang cykel- og vandrerute rundt om noret, hvor man blandt andet støder på to grænsesten, der viser, hvor den dansk-tyske grænse lå efter tabet af Slesvig-Holsten i 1864. Golf er der også gode muligheder for at spille i området, da der er golfbaner både i Haderslev, Kolding og ved Jels.

Hejlsminde Strand og naturen

Hejlsminde Strand er børnevenlig sandstrand med lavt vand, sandbund og badebro.

Naturen omkring Hejlsminde er præget af bakker, dale, grønne arealer og bøgeskove, som vokser helt ned til vandet. Hejlsminde Nor er et lavvandet nor, der breder sig over 288 hektar og som grænser op til rørskov, marker og enge. Det er en af Lillebæltområdets vigtigste lokaliteter for vandfugle.

Skamlingsbanken nord for Hejlsvig er et naturområde med Sønderjyllands højeste punkt – 113 meter over havet. Skamlingsbanken er også et historisk område, hvor kampen for danskheden og det danske sprog i mange år blev markeret. Der er talrige mindesmærker for de mennesker, der stået forrest i den kamp.

Udflugtsmål nær Hejlsminde

Christianfeld, som ligger 10 kilometer vest for Hejlsminde, er en helt speciel by, der er optaget på Unescos Verdensarvsliste. Store dele af byen står, som da den blev bygget. Byen, der blev grundlagt i 1773, regnes for at være den bedst bevarede af de gamle Brødremenighedsbyer i Europa.

Den gamle købstad Haderslev er et hyggeligt bekendtskab. Byen har et godt handelsliv, gode restauranter og cafeer. Haderslev Domkirke er en både smuk og historisk bygning. Netop Haderslev var det første sted i Norden, hvor reformationen blev gennemført.

Haderslev Dyrehave ligger lidt vest for byen. I området, der er på omkring 100 hektar, går 200 dådyr og 20 krondyr. Der er 4 indgange til dyrehaven og mange stier.

Legoland og Givskud Zoo og safaripark ligger heller ikke længere væk, end at de begge er oplagte mål for en udflugt.

Attraktioner nær Hejlsminde

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.