Destination

Kegnæs

Kegnæs

Sommerhusudlejning i Kegnæs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Kegnæs, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Kegnæs er en halvø, som er forbundet med Als via en dæmning. Kegnæs byder på skøn natur, dejlig strand og hyggelige sommerhuse i fredelige omgivelser. Fra flere huse har I udsigt over vandet. En ferie i sommerhus i Kegnæs - på den sydlige del af Als - indbyder til aktiv familieferie.

Generel

Kegnæs er en lille, flad og tyndt befolket halvø, som ligger ud til Flensborg Fjord og som er forbundet med Als via en naturlig dæmning ¿Kegnæs Drej¿. På denne fredelige og hyggelige halvø ligger de fleste sommerhuse på sydkysten i byerne Vestermark, Østerby og Sønderby, hvor de bedste strande også findes. Der er gode muligheder for at bade, windsurfe, fiske, cykel og vandre her.

Strande

Der er gode og børnevenlig sandbadestrande på sydsiden af Kegnæs. Vandet bliver kun langsomt dybt. Enkelte steder findes desuden badebroer.

Natur

Halvøen Kegnæs er lavt beliggende og landskabet er fladt. Naturen er frodig, og der findes flere skovområdet på halvøen. Søen Hartsø ligger i den sydvestlige ende af Kegnæs og er omgivet af tagrør og engområder. Om foråret findes et rigt fugleliv her.

Aktiviteter

Der er ideelle betingelser for surfing på sydkysten af halvøen, både for øvede og nybegyndere. Der findes surfskole på stedet. Desuden er der mulighed for at speedsurfe på plant vand. For lystfiskere er der gode muligheder ved kysten, på Østersøen samt i områdets øer og vandløb. Bl.a. er der ved Vestermark og på Kegnæs-siden af dæmningen 'Drejet' nogle rigtig gode fiske-spots. Området egner sig godt til sejlads, og både kan lejes i området. Dejlige naturoplevelser venter langs de mange cykel- og vandreruter, der bl.a. fører igennem et fuglereservat.

Attraktioner

Det 18 m høje Kegnæs Fyr ligger lige ved dæmningen. Kegnæs Kirke er berømt for sit timeglas på prædikestolen, der viser gudstjenestens tidsforløb. På Als og Kegnæs finder I en stor koncentration af fortidsminder, stendysser og gravhøje.

Udflugtsmål

Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 60 km fra Kegnæs. Nogle af de historiske mindesmærker på Als, så som Dybbøl Mølle og slottene i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg og Nordborg er også et besøg værd. Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken. Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og slotshaven er tilgængelig for publikum. Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie.
Sommerhuse i Kegnæs