Sommerhuse i Kegnæs

Kegnæs  

Sommerhus Kegnæs – dejlig ferie på fredelig halvø tæt på Als 

Kegnæs er en fredelig halvø, der er forbundet med resten af Als med den naturlige dæmning Drejet. På Kegnæs er der skøn natur, fredelige omgivelser og dejlige strande. Halvøen, der ligger lige ud til Flensborg Fjord er 8 kilometer lang og 3 kilometer bred.  

De fleste sommerhuse ligger på den sydlige del af halvøen ved byerne Vestermark, Østerby og Sønderby.  

Med sine 321 kvadratkilometer er Als den største ø i Sønderjylland og den 7. største i Danmark. 

Der er fine muligheder for at holde en aktiv ferie på Kegnæs og på Als i det hele taget. Kegnæs har 3 afmærkede vandreruter, på henholdsvis 10, 7 og 6 kilometer.  Der er mange vandre- og cykelruter på Als, der går langs strandene og gennem øens områder med skov. Den kendte Gendarmsti, der starter ved Padborg, slutter i Skovby, der ligger tæt på Kegnæs lidt inde på Als.  

Rideruten Als strækker sig over 100 km og betyder, at for ryttere er Als lidt af et paradis. Havet omkring Kegnæs er godt til windsurfing, havkajak og lystfiskeri. Er man til golf er der flere baner i området.  

Det er hurtigt at komme rundt på Als med udgangspunkt i Kegnæs. Hvad enten man vil til en af øens strande, på vandretur i skovene eller besøge nogle af byerne på Als.  

Stranden og naturen ved Kegnæs 

Der ligger en række gode, børnevenlige sandstrande på sydsiden af Kegnæs. Vandet bliver langsomt dybt, og enkelte steder er der badebroer. 

Naturen på Kegnæs er frodig, og der er flere skovområder på halvøen. Søen Hartsø ligger i den sydvestlige ende af Kegnæs og er omgivet af tagrør og engområder.  

Als har nogle store, smukke skovområder. Nørreskoven, der ligger på østkysten af øen, er 9 kilometer lang og dermed en af de længste kystskove i Danmark. Nørreskoven er kendt for sine høje, ranke bøge, og så gemmer skoven på mange fortidsminder. I skovområdet Blomeskobbel, der ligger ud til Lillebælt lidt syd for Fynshav, befinder Nordens største samling af gravhøje sig. 

Udflugter omkring Kegnæs 

Fra det 18 meter høje Kegnæs Fyr, der ligger ved landtangen mellem Als og Kegnæs, er der en god udsigt over halvøen, Flensborg Fjord, Als, Ærø og Langeland. 

Sønderborg er den største by på Als. Den ligger smukt ud til Alssund og har udover sin spændende historie et godt shoppingmiljø og flere rigtig gode restauranter og cafeer at byde på. Sønderborg er delt af Alssund, men hovedparten af byen ligger på Als. 

Nordpå ligger den næststørste af byerne på Als, Nordborg, der er kendt for at være hjembyen for den internationale danske virksomhed Danfoss. Det er også her, man finder oplevelsesparken Universe. 

Den tredjestørste by på Als er Augustenborg, der især er kendt for Augustenborg Slot, som er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Augustenborg har et meget fint bymiljø, der er vokset op omkring slottet. Byen har en stribe fredede og bevaringsværdige bygninger, og især i Storegade er det meget synlig. 

Resten af Sønderjylland med landsdelens historie ligger ganske tæt på. Man kan også overveje at smutte en tur over den tyske grænse, som ligger kun lidt over 60 kilometer fra Kegnæs. Der er også nem vej til Ærø og til Fyn, med færgeruterne der udgår fra Fynshav. 

 

Attraktioner nær Kegnæs 

Universe i Nordborg 

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe har som mål at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. 

https://universe.dk/ 

Historiecenter Dybbøl Banke 

På Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.  

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924. 

https://1864.dk/ 

 

Museet på Sønderborg Slot 

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år. 

https://msj.dk/soenderborg-slot/