Destination

Mørkholt

Mørkholt

Sommerhusudlejning i Mørkholt - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Mørkholt, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i Mørkholt ved Vejle Fjord, er I tæt på skov, strand og større byer.

Generel

Ferieområdet Mørkholt er beliggende på sydsiden af Vejle Fjord, ca. 13 km fra Fredericia og 15 km fra Vejle. Fra flere af sommerhusene i Mørkholt kan I nyde en skøn udsigt over Vejle Fjord. I dette naturskønne område kan I bade ved den dejlige, børnevenlige strand, vandre i den smukke natur eller cykle langs Østkystruten, som går lige gennem området. Golfspillere og lystfiskere finder også gode betingelser her. I kan købe dagligvarer i området eller tage til Fredericia og Vejle for at shoppe, besøge seværdigheder og spise på restaurant.

Strande

Sandstranden ved Mørkholt er børnevenlig og har lavt, roligt vand samt Blåt flag. Lidt mod syd kan I opleve Jyllands eneste østvendte sandklit, Hvidbjerg Klit, og fra toppen af den 30 meter høje, fredede sandklit kan I se helt til Trelde Næs og til udmundingen af Vejle Fjord.

Natur

Mørkholt er omgivet af enge, marker, fjord og den smukke Gauerslund Skov. Mod syd ligger halvøen Trelde Næs, som byder på dejlig strand, enge og skoven Kirkeskov med et rigt dyreliv. Nær fyret på næsset finder I Troldeskoven med krogede træer, stier og gode udsigtspunkter. Det kuperede landskab med den frodige natur langs Vejle Fjord hører til noget af Danmarks smukkeste natur.

Aktiviteter

Lystfiskere kan prøve lykken ved Mørkholt Hage, hvor mulighederne for at fange en ørred er store. Derudover kan I fiske i områdets åer og Put & Take fiskesøer, blandt andet i Palsgård Lystfiskersø. Nær Mørkholt finder I flere golfbaner. I kan fx prøve banen hos Vejle Golf Club, som ligger i de smukke Munkebjergskove, og besøge det tilhørende golfmuseum. Banerne hos Fredericia Golf Club og Birkemose Golf Club ligger ligeledes tæt ved Mørkholt. I kan opleve den skønne natur i området ved at følge den nationale cykelrute nr. 5, Østkystruten, som går lige gennem Mørkholt. Når I holder ferie ved Vejle Fjord, kan I desuden bade, windsurfe og sejle i båd eller kano langs kysten.

Attraktioner

I Skærup Zoo ved Børkop kan I opleve flere end 100 forskellige dyr – lige fra søde dyrebørn til farlige rovdyr. Børnene kan prøve at fordre og klappe dyrene eller boltre sig på den hyggelige legeplads (8 km). Ved Børkop ligger også den fredede Børkop Vandmølle, omgivet af idyllisk natur. Vandmøllen er stadig i drift nogle timer om ugen, og I kan købe friskmalet mel og gryn her.

Udflugtsmål

Under jeres ferie i Mørkholt kan I besøge Vejle, som blandt meget andet byder på en hyggelig lystbådehavn, en nye havnefront, den markante bygning Bølgen, Gorilla Park, hvor I kan svinge jer i trætoppene, Vejle Kunstmuseum og science centret Økolariet. I Fredericia, som er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg, kan I besøge Fredericia Bymuseum eller tage i Madsby Legepark, som byder på sjove aktiviteter for hele familien. I GIVSKUD ZOO kan I opleve flere end 700 dyr, fordelt på 60 arter. I kan se flere truede dyrearter her, og dyrene går i flokke i store anlæg. I kan køre rundt i parken blandt dyrene i jeres egen bil, tage med bussen eller gå rundt. Turens højdepunkt er løveområdet, hvor I kommer helt tæt på de smukke rovdyr (38 km). 44 km fra Mørkholt kan I besøge LEGOLAND, en af Danmarks mest populære attraktioner. Her finder I masser af LEGO-huse og -figurer, autentiske miljøer samt forlystelser og aktiviteter for hele familien.
Sommerhuse i Mørkholt