Sommerhuse i Høruphav
Destination

Høruphav

Høruphav

Sommerhusudlejning i Høruphav - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Høruphav, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Høruphav ligger i naturskønne omgivelser på Als - tæt ved natur- og fugleområdet Trillen

Generel

Såvel den uberørte natur med skønne badestrande og store skovområder som den hyggelige atmosfære gør Als til et attraktivt ferieområde. Sommerhusområdet ligger i det sydlige område af øen, tæt ved fuglereservatet Trillen, fiskerbyen Høruphav (3 km) og byen Sønderborg (6 km) med den usædvanligt smukke beliggenhed. Dagligvarer kan I købe i området.

Strande

På Als kan I altid finde en læfyldt strand. Hvis det blæser på den ene side af øen, så kan I med fordel på kort tid søge over på den anden side af øen. Kun få hundrede meter fra sommerhusområdet finder I i fuglereservatet Trillen og en uforstyrret strand. Det siges, at den 5 km lange strand i Skovmose er den bedste badestrand på Als. Den brede sandstrand indbyder til badning, solbadning og forskellige strandaktiviteter, som f.eks. at sætte drage op eller spille beachvolley. Vandet er meget roligt, da stranden ligger i læ af øerne Fyn og Ærø samt af den tyske kyst.

Natur

Øen Als har et meget mildt klima, og derfor kan I også finde eksotiske planter her, som ikke vokser andre steder i Danmark. I Sønderskoven ved Sønderborg vokser der f.eks. et 25-30 m højt californisk træ. Landskabet på Als er præget af bakker og dale, og langs den 165 km lange kyst er naturen meget alsidig. Fjorde og vige afløses af klinter og badestrande. Om foråret kan I mange steder høre den ejendommelige kvækken fra de mange grønne klokkefrøer, som kun findes i det sydlige Danmark. På Als finder I også en af de skønneste skovområder i Danmark. Nørreskoven er den største skov på øen og ideel til cykel- og gåture. Det er også muligt at køre i bil gennem skoven. Nordeuropas største samling af stendysser finder I i skovene Blommeskobbel og Oleskobbel. Området Dybbøl Banke er med sine 10 skanser i dag udlagt som nationalpark.

Aktiviteter

Havet i området ved Høruphav er ikke kun velegnet til badning, men også til windsurfing og sejlads. Lystsejleren kan finde hyggelige havne og fredelige bugter, hvor de kan ligge for anker. Også lystfiskere finder ideelle betingelser her, da det er muligt at fiske direkte fra kysten, i Put & Take fiskeparker samt på havet. I kan leje både i området. I ferieområdet findes der flere cykelruter, som fører jer gennem det skønne landskab. Prøv evt. også til en vandretur langs stranden, over marker, gennem skove, på halvøen Kegnæs eller på Gendarmstien, som går langs kysten. Rundt om Als ligger der mange forskellige skibsvrag, som I kan dykke efter. Ønsker I ikke selv at dykke, har I muligheden for at betragte dykkerne fra Als Dykkerklub på en storskærm imens de dykker. Desuden finder i 2 golfbaner på øen.

Attraktioner

Høruphav (3 km) er et lille, hyggeligt fiskerleje med bådehavn. Nyd de forskellige indtryk eller følg en vandresti ud i naturområdet Trillen, hvor I fra et udsigtstårn kan betragte fuglelivet. Glaspusteriet Dansk Glaskunst i Høruphav er også et besøg værd. Oplev butikken og værkstedet, hvor der kun bruges sand, soda, kalk og godkendte farve- og råstoffer. Dansk Glaskunst er det eneste glaspusteri i Nordeuropa, som indarbejder sten i massivt, håndlavet glas. Besøg byen Sønderborg (6 km) med den smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og slottet, hvor I kan beundre samlinger fra Middelalderen og frem til nutiden. I Danfoss Museum og Teknorama, som ligger direkte ved siden af Danfoss fabrikken i Nordborg (28 km) kan I opleve et industrieventyr fra nutiden - og fremtiden.

Udflugtsmål

De mange møller og slotte på Als er helt sikkert et besøg værd. Oplev f.eks. Vibæk Vandmølle og det tilhørende museum (7 km), Augustenborg slot (14 km), Nordborg Slot fra 1150 (28 km) og naturligvis Dybbøl Mølle fra 1744, der ligger på den tidligere slagmark Dybbøl Banke, der i dag er nationalpark. Fra Mommark havn (14 km) kan I sejle til den hyggelige og stemningsfulde ø Ærø. Teglværket Cathrinesminde Teglværksmuseum i Broager (19 km) stammer fra 1732. Deltag i en rundvisning og få mere at vide omkring de store maskiner og værktøjet til produktionen af teglsten og om den enkelte arbejders hverdag. Ved Tønder (79 km) ligger Schackenborg Slot, som godt nok ikke er åben for publikum, men hvor I i sommermånederne kan tage del i en rundvisning i slotshaven.