Sommerhuse i Follerup
Destination

Follerup

Follerup

Sommerhusudlejning i Follerup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Follerup, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i fredelige og naturskønne omgivelser - her kan I være jer selv, og alligevel tæt på alt!

Generel

Follerup er beliggende ca. 10 km bag Fredericia i et dejligt, roligt og kuperet naturområde med marker og grønne områder. I dette rekreative område er der fred og ro, åbne vidder samt smuk og uspoleret natur med bl.a. en fiskerig å og en sø. Tæt ved Follerup finder I dejlige badestrande, skønne naturområder, fritidsaktiviteter, byer som Fredericia (10 km), Vejle (17 km) og Kolding (26 km), samt flere af Jyllands mest populære attraktioner. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og tæt herved byder de større byer på gode indkøbsmuligheder, spisesteder og seværdigheder.

Strande

Østerstrand i Fredericia er en sandstrand med badebro og Blåt Flag. Her er der gode muligheder for at windsurfe (11 km mod øst). Hvidbjerg Strand er en god og børnevenlig sandstrand med Blåt Flag. Her finder I desuden den 27 m høje, fredede sandklit, som er den eneste østvendte sandklit i Jylland. Fra toppen af klitten er der flot udsigt over Trelde Næs og det yderste af Vejle Fjord (13 km mod nordvest). Strandparken i Skærbæk byder på en fin, lang og hvid sandstrand med sandbund samt klart, rent og roligt badevand. Stranden er afskærmet af træer og anden beplantning. Strandparken er beliggende i et naturskønt område, hvorfra I har udsigt til Løverodde på den anden side af Kolding Fjord (13 km mod syd).

Natur

Follerup er omgivet af et dejligt og kuperet landskab, som består af marker og grønne områder med beplantning og træer. Den fiskerige Mølleå løber gennem området Mølleådalen, som ligger lige ved Follerup. I Mølleådalen finder I også Møllesøen samt den kønne, restaurerede Follerup Mølle. I den nærliggende Fuglsang Skov kan I være heldige at opleve dåvildt. Hannerup Skov byder på mange, smukke udsigter. Lige nordøst for Follerup ligger halvøen Trelde Næs med dejlig sandstrand, marker, enge og smukke skovområder med rigt dyreliv. Yderst ved fyret ligger Troldeskoven med de krogede træer, et vidt forgrenet stisystem samt flere udsigtspunkter med udsigt over Vejle Fjord (13 km).

Aktiviteter

Der er flere golfbaner til rådighed i området. Bl.a. byder Fredericia Golf Club på en smuk, 18-hullers golfbane med søer og vandløb samt en af Danmarks længste Par-3 baner med 9 huller (8 km). Der er mulighed for at fiske i Mølleåen, i Møllesøen, i Fredericia Havn, flere stedet langs kysten samt i områdets Put & Take fiskesøer. I kan også tage på havfiskeri på Lillebælt med fiskekutter fra havnen i Fredericia. Kysterne på begge sider af Fredericia indbyder desuden til badning, strandaktiviteter og vandsport, som f.eks. surfing, dykning og sejlads i kajakker og både. Ønsker I at forkæle jer selv, kan I besøge Fredericia Kurbad og nyde en vitaliserende behandling i behagelige omgivelser. Madsbyparken i Fredericia er et rekreativt fritidsområde med bl.a. en stor, gratis legeplads, en fold med klappedyr, en sø med springvand, en golfbane, en historisk miniby og en motionssti.

Attraktioner

Gammelby Mølle er en 200 år gammel vandmølle i Mølleådalen ved Follerup. Oplev mølleriet, stuen med de flotte malerier samt museumsbutikken. Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskønne omgivelser, og er bl.a. landskendt for den gourmetrestaurant, der er indrettet på stedet. Vandmøllen er stadig i drift nogle timer om ugen, og der sælges friskmalet mel og gryn på stedet. Her findes også et lokalhistorisk museum, som omfatter landbrugsredskaber og håndværksredskaber fra gammel tid (10 km). Den gamle fæstningsby Fredericia er 350 år gammel. Byen er smukt beliggende ud til Lillebælt og er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg. Her findes også Danmarks største gratis legeplads 'Madsby Legepark' (11 km). Vejle er en hyggelig handelsby med mange spændende butikker, gode spisesteder og kulturelle tilbud. Vejles vartegn er en hvid vindmølle fra 1846 (17 km).

Udflugtsmål

På det smukt beliggende museum Trapholt ved Kolding kan I opleve interessante udstillinger af moderne dansk billedkunst og møbeldesign. Museets samling af kunsthåndværk omfatter keramik og tekstil. Keramiksamlingen er blandt landets største (21 km). Jellingstenene med deres runeinskriptioner stammer fra vikingetiden og kaldes Danmarks dåbsattest (28 km). Egtvedpigen blev fundet i 1921 og er en af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Et lille museum på stedet informerer om det sjældne fund og viser kopier af hendes kiste og beklædningsgenstande (37 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (37 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (43 km).