Sommerhuse i Skovmose

Skovmose

Sommerhus Skovmose – dejlig ferie i sommerhus på Als

Ferieområdet Skovmose ligger i et roligt skovområde lige bag stranden på den sydlige del af Als. Det er muligt at købe dagligvarer i den nærliggende Skovby.

Sydals hænger sammen med halvøen Kegnæs, der er et fredeligt og roligt område med ganske få beboere.

Med sine 321 kvadratkilometer er Als den største ø i Sønderjylland og den 7. største i Danmark.

Der er fine muligheder for at holde en aktiv ferie ved Skovmose og på Als i det hele taget. Der er mange vandre- og cykelruter, der går langs strandene og gennem øens områder med skov. Den kendte Gendarmsti, der starter ved Padborg, slutter i Skovby lidt nordvest for sommerhusområdet.

Rideruten Als strækker sig over 100 km og betyder, at for ryttere er Als lidt af et paradis. Havet omkring Als er godt til windsurfing, havkajak og lystfiskeri. Er man til golf er der flere baner i området.

Det er hurtigt at komme rundt på Als med udgangspunkt i Skovmose. Hvad enten man vil til en af øens strande, på vandretur i skovene eller besøge nogle af byerne på Als.

Stranden og naturen ved Skovmose

Stranden ved Skovmose har ry for at være den bedste på Als. Stranden er 5 kilometer lang, og vandet er roligt, da stranden ligger i læ af Fyn, Ærø og den tyske kyst.

Als har nogle smukke skovområder. Nørreskoven, der ligger på østkysten af øen, er 9 kilometer lang og dermed en af de længste kystskove i Danmark. Nørreskoven er kendt for sine høje, ranke bøge, og så gemmer skoven på mange fortidsminder. I skovområdet Blomeskobbel, der ligger ud til Lillebælt lidt syd for Fynshav, befinder Nordens største samling af gravhøje sig.

Udflugter omkring Skovmose

Sønderborg er den største by på Als. Den ligger smukt ud til Alssund og har udover sin spændende historie et godt shoppingmiljø og flere rigtig gode restauranter og cafeer at byde på. Sønderborg er delt af Alssund, men hovedparten af byen ligger på Als.

Nordpå ligger den næststørste af byerne på Als, Nordborg, der er kendt for at være hjembyen for den internationale danske virksomhed Danfoss. Det er også her, man finder oplevelsesparken Universe.

Den tredjestørste by på Als er Augustenborg, der især er kendt for Augustenborg Slot, som er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Augustenborg har et meget fint bymiljø, der er vokset op omkring slottet. Byen har en stribe fredede og bevaringsværdige bygninger, og især i Storegade er det meget synlig.

Resten af Sønderjylland med landsdelens historie ligger ganske tæt på. Man kan også overveje at smutte en tur over den tyske grænse, som ligger kun lidt over 50 kilometer fra Skovmose. Der er også nem vej til Ærø og til Fyn, med færgeruterne der udgår fra Fynshav.

Attraktioner nær Skovmose

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe har som mål at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.