Destination

Skovmose

Skovmose

Sommerhusudlejning i Skovmose - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Skovmose, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Skovmose er skønt beliggende på Als'' østkyst. Sommerhusene er beliggende i rolige skovomgivelser, lige bag den lange, hvide sandstrand. Her kan I nyde naturen, bade og dyrke diverse vandsportsaktiviteter. Skovmose et populært ferieområde for alle i familien.

Generel

Skovmose er med sin smukke, uberørte natur, de børnevenlige badestrande og de mange seværdigheder og aktivitetsmuligheder et meget attraktivt ferieområde. Sydals er forbundet med halvøen Kegnæs via dæmningen "Drejet", og her i området er der kun få beboere, så her er stille og roligt, bortset fra havets brusen og vindes susen. Skovmose er et ideelt feriested for de, der søger naturoplevelser, afslapning og kultur. På den 34 km lange ø Als finder I bl.a. mange møller, slotte, stendysser og gravhøje. Sommerhusene ligger her mellem kornmarker og dejlig strand i fredfyldte omgivelser. Der er indkøbsmuligheder i Skovby, tæt ved Skovmose.

Strande

Den 5 km lange strand ved Skovmose siges at være den dejligste badestrand på Als. Den brede sandstrand indbyder til badning, solbadning og diverse strandaktiviteter. Der er volleyballnet på stranden. Det er ligeledes populært at flyve med drage her. Vandet er roligt da stranden ligger i læ af Fyn, Ærø og den tyske kyststrækning. Der er ingen fjorde eller vige i nærheden af Skovmose, hvilket gør stranden ideel til vandreture.

Natur

Als har nogle af Danmarks skønneste skovområder. Nørreskoven er den største skov på øen, og dette 700 ha store område er ideelt for cykel- og gåture. Det er også muligt at køre i bil gennem skoven. I skovene Blommeskobbel og Oleskobbel findes Nordeuropas største samling af stendysser. Dybbøl Banke med sine 10 skanser er i dag udlagt som nationalpark. Langs den 165 km lange kyst er naturen meget alsidig. Fjorde og vige afløses af klinter og badestrande.

Aktiviteter

Havet omkring Skovmose er velegnet til windsurfing, lystfiskeri og svømning. Lystfiskere finder ideelle betingelse her. Det er muligt at fiske fra kysten, i Put&Take fiskesøer samt på havet. Både kan lejes i området eller medbringes, da det her er tilladt at efterlade din egen båd på Skovmose strand efter brug. Der findes flere cykelruter i området, som fører gennem det naturskønne landskab. Det er ideelt at vandre langs stranden, gennem engene, i skovene, på halvøen Kegnæs eller på Gendarmstien, som løber langs med kysten. Der findes også en golfbane på Als.

Attraktioner

De mange karakteristiske møller og slotte på øen er bestemt også et besøg værd. Oplev f.eks. den historiske Dybbøl Mølle fra 1744, vandmøllen Vibæk Mølle ved den hellige bæk Vibæk, Sønderborg Slot og det tilhørende museum, Nordborg Slot fra 1150 eller Augustenborg Slot, hvor der er mulighed for at få en rundvisning. Besøg Sønderborg med den smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og Sønderborg Slot. Sønderborg ligger ca. 20 km fra Skovmose.

Udflugtsmål

Fra Mommark Havn, lidt nord for Skovmose, kan I sejle en tur til den hyggelige og stemningsfyldte ø Ærø. Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 54 km fra Skovmose.
Sommerhuse i Skovmose