Sommerhuse i Andkær Vig

Sommerhus Andkær Vig – sommerhus ved Vejle Fjord

Tæt på Vejle og tæt på stranden ligger det hyggelige ferieområde Andkær Vig. Sommerhusene ligger i naturskønne omgivelser ved en lille vig på sydsiden af Vejle Fjord. Sommerhusene ligger højt i området, så der er en flot udsigt over Vejle Fjord.

Der er indkøbsmuligheder i området, men ellers ligger Vejle tæt på.

Fra Andkær er der nem adgang til de mange muligheder og attraktioner i trekantsområdet mellem Vejle, Kolding og Fredericia. Middelfart på Fyn er også indenfor rækkevidde.

For windsurfere, kajakroere og lystfiskere er Vejle Fjord et pragtfuldt sted med mange muligheder. Landskabet og naturen omkring Andkær indbyder til vandre- og cykelture.

Ønsker man at spille golf, ligger Vejle Golf Klub og Kellers Park Golf Club ganske tæt på.

Andkær Vig Strand og naturen

Mod sydøst ligger halvøen Trelde Næs, der er med i Danmarks Naturkanon, som en af landets 15 bedste naturperler. Trelde Næs har skov, strandeng, høje klinter – og en god badestrand.

Hvidbjerg Klint, der ligger i feriebyen Hvidbjerg er omkring 30 meter høj. De nederste 20 meter er inddelt i en række lag - nærmest som årringene i et træ. Hvert lag vidner om en voldsom storm for over 20 millioner år siden, hvor store mængder sand er blevet aflejret. De øverste meter af klitten er aflejringer fra den sidste istid.

Sellerup Skov omgiver Andkær Vig, og mellem byen Andkær og Andkær Vig ligger Munkebjerg Strandskov. Begge steder er der afmærkede vandre- og cykelruter.

Udflugter nær Andkær Vig

I Brejning lidt mod øst ligger et lille museum, Kellers Minde Museum, der fortæller en del af åndssvageforsorgens historie. Mange af de åndssvage var førhen anbragt på en af De Kellerske Anstalter, som havde deres hovedsæde i Brejning. Hovedbygning er i dag blevet til hotellet Comwell Kellers Park.

Ganske tæt på Andkær ligger Børkop Vandmølle, som også huser en restaurant. Vandmøllen stammer fra det 16. århundrede, og den er stadig i stand til at male både mel og gryn. I den tidligere svinestald ligger Farbror Svends samling, der er et lille museum med landbrugsredskaber fra 1800-tallet.

I Jelling lidt nordvest for Vejle, kan man se det, der kaldes Danmarks dåbsattest: Jelling Stenene. De to runesten er billeder på overgangen fra den hedenske vikingetid til den kristne tid.

Både Fredericia og Vejle er gode bud på en udflugt til en hyggelig by. Vejle ligger smukt i bunden af Vejle Fjord, hvor der på det gamle havneområde er bygget meget nyt og spændende. Blandt andet Fjordenhus, som den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson står bag.

I den historiske fæstningsby Fredericia ligger gaderne vinkelret på hinanden, og byen har Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg fra 1600-tallet. Fredericia har også den hyggelige Madsby Parken, hvor der er god plads til og muligheder for leg. Begge byer har et godt shoppingmiljø, cafeer og restauranter.

Dyrehaven ved Hindsgavl Slot nær Middelbart er også en oplevelse. Hindsgavl-halvøen er i dag en naturpark på 165 hektar, hvor der går hundredvis af hjorte. Bestanden er stor nok til, at det er svært at undgå at møde adskillige af dem. Selve slottet Hindsgavl er en smuk bygning. Det fungerer i dag som hotel- og konferencecenter.

Attraktioner nær Andkær Vig

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.

CLAY Keramikmuseum Danmark 

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.