Destination

Andkær Vig

Andkær Vig

Sommerhusudlejning i Andkær Vig - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Andkær Vig, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Når I lejer et sommerhus i det charmerende ferieområde Andkær Vig, er I omgivet af skov, grønne områder og Vejle Fjord. Sommerhusene er højt beliggende og fra flere kan I nyde udsigten over Vejle Fjord. Med et sommerhus i Andkær Vig kan I kombinere dejlige naturoplevelser med byliv i Vejle og udflugter til seværdigheder i området.

Generel

Strækningen langs Vejle Fjord veksler mellem kuperede områder med skov til fredede engarealer. Klynger af hyggelige sommerhusområder ligger langs kysten, hvoraf området ved Andkær Vig er et af de smukkeste og mest hyggelige. Andkær vig er afskærmet mod øst af landtangen Holser Hage og omgivet af dejlig natur med skov. Langs kysten findes flere gode badestrande. Beliggenheden nær Vejle (12 km) og Fredericia (20 km) giver gode muligheder for indkøb.

Strande

Ved Andkær Vig findes en dejlig badestrand, men gå heller ikke glip af Hvidbjerg Strand, ca. 10 km mod øst, hvor I finder Midt- og Sydøstjyllands eneste klitforekomst. Den 27 m høje klit består af hvidt glimmersand og er i dag fredet. Stranden er desuden utrolig børnevenlig og vandet helt rent.

Natur

Sellerup Skov omgiver Andkær Vig, og mellem byen Andkær og Andkær Vig ligger Munkebjerg Strandskov. Det kuperede og frodige landskab langs fjorden kan opleves på mange måder. I kan vandre eller cykle langs en af de afmærkede ruter og nyde de betagende udsigter, eller opleve naturen til søs ombord på kutteren Tenna II. I har også mulighed for at tage med et gammelt veterantog gennem de smukke landskab. Toget kører gennem den idylliske Grejsdal og ender i Vejle Ådal. Ca. 10 km syd for området ligger den fredede Rands Fjord, som er interessant på grund af sit rige plante- og fugleliv.

Aktiviteter

For lystfiskeren er der mulighed for fangst i Vejle Fjord, og især omkring Holtser Hage, den landtange, som afskærmer Andkær Vig mod øst, findes der gode fiskepladser. Ved Trelde ligger også en god Put & Take fiskesø. Den korte afstand til Vejle og Fredericia betyder masser af aktivitetsmuligheder. Ved begge byer findes dejlige golfbaner, der kan udfordre rutinerede spillere såvel som begyndere. I Fredericia findes et utal af sportslige aktiviteter, så som bowlingbane, klatrevægge, go-kart bane samt et tropiske badeland.

Attraktioner

Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskønne omgivelser, og er bl.a. landskendt for den gourmetrestaurant, der er indrettet på stedet. Vandmøllen er stadig i drift nogle timer om ugen, og der sælges friskmalet mel og gryn på stedet. Her findes også et lokalhistorisk museum, som omfatter landbrugsredskaber og håndværksredskaber fra gammel tid (7 km). Nebbegård ved Rands Fjord er en af egnens gamle herregårde med eget voldsted fra Valdemar Atterdags tid omkring 1348 (10 km). Vejle er en smuk og hyggelig handelsby med mange spændende butikker, gode spisesteder og kulturelle tilbud. Vejles vartegn er en hvid vindmølle fra 1846. Besøg evt. den Smidtske Gård (1799) som i dag fungerer som bymuseum, butik og pub (12 km).

Udflugtsmål

Den gamle fæstningsby Fredericia er 350 år gammel. Byen er smukt beliggende ud til Lillebælt og er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg. Her findes også Danmarks største gratis legeplads 'Madsby Legepark' (20 km). Vest for Vejle finder I den lille by Jelling, hvis kirkegård indeholder Nordeuropas mest fascinerende mindesmærker fra vikingetiden. Ved kirken står to store runesten fra vikingetiden og inskriptionerne på disse betragtes i dag som Danmarks 'dåbsattest' (23 km). Egtvedpigen blev fundet i 1921 og er en af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Et museum på stedet informerer om det sjældne fund og viser kopier af hendes kiste og beklædningsgenstande (29 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. Dyreparken ligger ca. 31 km fra Andkær Vig. LEGOLAND, ca. 38 km fra Andkær Vig, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Andkær Vig