Destination

Flovt

Flovt

Sommerhusudlejning i Flovt - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Flovt, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Flovt ligger i grønne omgivelser, lige ud til Lillebælt. Ferieområdet Flovt byder på en lang strand, et vildtreservat og mange skønne sommerhuse for enhver smag. I Flovt kan I gå på opdagelse i naturen eller tage på udflugt til nogle af områdets seværdigheder, fx by Christiansfeld, der er optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

Generel

Når I holder ferie i nærheden af den gamle handelsby Haderslev, har I rige muligheder for at shoppe og gå på sightseeing. Ferieområdet ligger kun få hundrede meter fra den skønne Flovt Strand, og dagligvarer kan købes inden for en radius af 5 km. Der er gode muligheder for at opleve nogle dejlige feriedage ved Lillebælt, hvor I for eksempel kan spille golf, vandre, fiske eller et besøg på et inspirerende museum.

Strande

Stranden ved Flovt er på grund af det lave vand og den herlige sandbund meget børnevenlig. Sandstranden har desuden klitter og Blåt Flag. Lillebælt egner sig godt til windsurfing og andre former for aktiviteter på vandet.

Natur

Naturen bag ved kysten er meget varieret. Stier og ruter i området indbyder til vandre-, cykel- og rideture. Kelstrup Plantage byder på en herlig skov, stejle skråninger, dybe slugter og mange brede plateauer. Her kan I ydermere opleve gravhøje fra Bronzealderen, Stenalderen og Jernalderen (13 km). Haderslev Tunneldal strækker sig over 25 km fra det sted, hvor Haderslev Fjord munder i Lillebælt til Vojens (15 km). I Haderslev Tunneldal finder I bl.a. den smukke Pamhule Skov og Dyrehaven med skov, enge og krondyr. Her kan I nyde naturen langs 4 afmærkede vandreruter samt et utal af stier.

Aktiviteter

Golfentusiaster kan afprøve en af de talrige golfbaner i Sønderjylland, og banen ved Haderslev Golfklub er meget anbefalelsesværdig (18 km). I kan fiske fra kysten eller i områdets Put & Take fiskeparkerne. Derudover kan I fiske i havet ved tage på havfiskeri med en kutter, som sejler fra enten Aabenraa (15 km) eller Haderslev (15 km). En sejltur gennem den 12 km lange Haderslev Fjord med båden 'Helene' er en skøn naturoplevelse. Der arrangeres ture fra Haderslev i sommerperioden. Den afvekslende vegetation på havbunden samt en gammel, tysk ubådshavn gør området omkring Diernæs, ca. 22 km syd for Flovt, til et spændende sted for dykkere. Derudover kan I mange steder i Sønderjylland i sommerperioden deltage i byfester, hvor den gamle sport ringridning udøves.

Attraktioner

En 7-minutters færgetur bringer jer fra Årøsund (7 km) til den lille ø Årø, der har et rigt dyreliv samt et idyllisk landsbymiljø med stråtækte huse og små krogede stræder. Besøg den gamle handelsby Haderslev. Her finder I en hyggelig gågade, mange grønne områder, en gammel bydel med nænsomt renoverede huse, flere interessante museer og samlinger samt en smuk domkirke (15 km). Der findes et utal af fortidsminder her i området. En af Danmarks bedst bevarede gravhøje, Myrpold, er smukt beliggende overfor Skarrev på Løjt Land (31 km), hvorfra der er en storslået udsigt over fjorden mod Als og Fyn. Da gravkammeret blev opdaget, fandt man gravgaver og 10 skeletter deri. Et par kilometer øst herfor ligger langdyssen Tvekløft. De stråtækte huse på halvøen Løjt Land er ligeledes et besøg værd.

Udflugtsmål

I byen Aabenraa kan I opleve havnen, stranden, den skønne gågade med markeder, den gamle bydel samt Aabenraa Slot, der er omgivet af vand og træer (35 km). Gå på opdagelse i Planetarium Orion i Rødding og lær mere om, hvordan vikingerne anvendte himmellegemerne (43 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (86 km). Dybbøl Mølle fra 1744 lå tidligere midt i et militærområde og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (64 km). Sønderborg og slottet, som bl.a. rummer et museum med Sønderjyllands historie, er også et besøg værd (66 km).
Sommerhuse i Flovt