Sommerhuse i Flovt

Sommerhus i Flov – sommerhus tæt på Haderslev

Flovt ligger midt i grønne områder lige ud til Lillebæltskysten. Fra sommerhusområdet er der 15 kilometer ind til den gamle, hyggelige købstad Haderslev. Sommerhusområdet ligger få hundrede meter fra den lange sandstrand Flovt Strand.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Flovt. Lillebælt er som skabt til windsurfing, kajakroning og lystfiskeri. Landskabet med marker, skov og strandenge er velegnet til vandreture, cykelture eller rideture. Golf er der også gode muligheder for at spille i området, da der er mange golfbaner i det sønderjyske.

Flovt Strand og naturen

På grund af det lave vand og den gode sandbund er stranden ved Flovt meget børnevenlig. Stranden er 400 meter lang og 10-20 meter bred.

Lidt sydvest for Flovt ligger Bankel Nor, der er en 230 hektar stor strandsø. Det var oprindeligt en havbugt som efterfølgende blev afsnøret fra Lillebælt. Der er stadig forbindelse til Lillebælt gennem et 2 kilometer langt udløb, der rammer Lillebælt lige syd for Flovt Strand.

Er man på udkik efter et større skovområde er det oplagt at køre i retning af Haderslev, hvor den store Pamhule Skov ligger i bunden af fjorden vest for byen.

Udflugtsmål nær Flovt

Den gamle købstad Haderslev er et hyggeligt bekendtskab. Byen har et godt handelsliv, gode restauranter og cafeer. Haderslev Domkirke er en både smuk og historisk bygning. Netop Haderslev var det første sted i Norden, hvor reformationen blev gennemført.

Haderslev Dyrehave ligger lidt vest for byen. I området, der er på omkring 100 hektar, går 200 dådyr og 20 krondyr. Der er 4 indgange til dyrehaven og mange stier.

Lillebæltsøen Årø, ligger nordøst for Flovt. Hertil er der færgeforbindelse fra Årøsund. Årø er et dejligt sted med en skøn gammel landsby og en hyggelig lystbådehavn.

Christianfeld, som ligger knap 30 kilometer fra Flovt, er en helt speciel by, der er optaget på Unescos Verdensarvsliste. Store dele af byen står, som da den blev bygget. Byen, der blev grundlagt i 1773 regnes for at være den bedst bevarede af de gamle Brødremenighedsbyer i Europa.

Legoland og Givskud Zoo og safaripark ligger heller ikke længere væk, end at de begge er oplagte mål for en udflugt.

Mod syd ligger en anden gammel købstad, Aabenraa. På et tidspunkt var det centrum for søfart og skibsbyggeri i det sønderjyske, takket være den dybe fjord. Aabenraa er en køn gammel by med smukke huse og mange steder de oprindelige gadeforløb.

Attraktioner nær Flovt

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.

Kunstmuseet Brundlund Slot

Kunstsamlingen på Brundlund Slot består af flere tusinde værker fra 1700-tallet og op til vor tid. Bag hovedværkerne står blandt andre C.W. Eckersberg og C.A. Lorentzen.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Cathrinesminde Teglværksmuseum

Ved Broager Vig ligger Cathrinesminde Teglværksmuseum, der er et af de få bevarede ringovnsteglværker i Danmark. Teglværket blev udnævnt til nationalt industriminde i 2007. Museet og landskabet omkring står som et minde om Flensborg Fjords historie som centrum for produktionen af tegl.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe ønsker at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Frøslevlejren

Frøslevlejren ved Padborg blev under besættelsen bygget som en interneringslejr for det tyske sikkerhedspolitis fanger i Danmark. I lejren sad flere tusinde danskere indespærret.  Frøslevlejren er en af de bedst bevarede fangelejre fra 2. Verdenskrig.