Destination

Gråsten

Gråsten

Sommerhusudlejning i Gråsten - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Gråsten, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie med familien i et sommerhus i Gråsten i den sydlige del af Danmark. Ferieområdet Gråsten byder på smukke skove, Gråsten Slot ved Slotssøen, fjord og en aktiv handelsby. Gråstens sommerhuse ligger i det hyggelige og børnevenlige område Fiskenæs - lige ned til vandet.

Generel

Gråsten er beliggende 15 km vest for Sønderborg, og 16 km fra den dansk-tyske grænse. Her finder I det smukke, hvide Gråsten Slot, hvor I kan opleve Livgardens vagtskifte og som indimellem bebos af dronningen, den dejlige, tilhørende slotshave, som kan besøges når slottet er ubeboet, et hyggeligt bymiljø, en charmerende lystbådehavn, mange spor fra fortiden samt de idylliske Gråsten Skove. Området omkring Gråsten er rigt på såvel historiske seværdigheder som forlystelser for hele familien. Oplev f.eks. også den traditionelle ringridning, som netop dette område er så kendt for.

Strande

På begge sider af Gråsten finder I flere rolige, læfyldte og børnevenlige badestrande. Fiskenæs Strand på halvøen Fiskenæs ligger under 1 km fra centrum af byen. Den dejlige sandstrand indbyder til solbadning, badning samt strand- og vandaktiviteter. Besøg f.eks. også Alnor Strandpark, som ligger 2 km syd for Gråsten. Den dejlige sandstrand er meget børnevenlig på grund af sit lave vand, og der er bl.a. en legeplads til rådighed her. Stranden ved Rendbjerg (4 km) er en lille sandstrand med en badebro og en bådehavn. Ved Rendbjerg Strand er der gode muligheder for windsurfing. Derudover er strandene Marina Minde, Adsbøl Strand, Brændstoft Strand, Dalsgårde Strand, Rinkenæs Strand og Sandager Strand et besøg værd.

Natur

Gråsten Slotssø er en beliggende i Gråsten by og er tilholdssted for mange dyr og fugle. I de smukke Gråsten Skove kan I opleve et usædvanligt afvekslende plante- og dyreliv samt skønne udsigtspunkter, som f.eks. Humlebjerg, langs de mange vandre- og cykelstier. Nyd naturskoven med de 500 år gamle egetræer, kæmpehøje, vildt, rugende rovfugle, Danmarks største koloni af hejrer, søer med aborrer, fiskerige åer samt smukke søer, der er opkaldt efter danske prinsesser. Besøg evt. også de nærliggende skove Over- og Nederstjernen, Rinkenæs Skovene og Roden Skov, der alle byder på smuk og idyllisk natur.

Aktiviteter

De dejlige naturomgivelser og de smukke skove indbyder til såvel vandre- som cykel- og rideture i landskabet. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten, i områdets Put & Take fiskesøer eller fra fiskekuttere. Benniksgaard Golf Center, få km syd for Gråsten, tilbyder en af Danmarks smukkeste golfbaner. Den 18-hullers bane er beliggende i et fredet område, hvorfra I kan nyde den smukke udsigt over Flensborg Fjord. I sommerperioden arrangeres der mange aktiviteter i Sønderjylland, og I kan bl.a. opleve byfester, ringridning, dyrskuer og markeder.

Attraktioner

Gråsten Slot og Slotshave fra 1759 er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave, som er udformet af Dronning Ingrid, er tilgængelig for publikum. Rinkenæs Gl. Kirke, som blev bygget i år 1158 i romansk stil, er en af de ældste kirker i Danmark. Kirkemurerne og kirkegården med de mange mindesten vidner om de mange krige, der har udspillet sig her (4 km). Cathrinesminde Teglværksmuseum på Broager er et velbevaret industrianlæg fra slutningen af 1800-tallet. Teglværket er i dag indrettet som museum (7 km). Dybbøl Mølle fra 1744 lå tidligere midt i et militærområde og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken. Besøg i samme forbindelse Historiecenter Dybbøl Banke med udstillinger om slaget i 1864 (11 km). Besøg Sønderborg med de hyggelige caféer og restauranter, det livlige natteliv, de mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheder, den smukke lystbådehavn samt det imponerende barokslot (15 km).

Udflugtsmål

Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 16 km fra Gråsten. Danfoss Universe i Nordborg er et nyt og enestående center for oplevelser om naturens kræfter og videnskabens forunderlige verden. Det er den verdenskendte virksomhed, Danfoss, der præsenterer Danfoss Universe (40 km).
Sommerhuse i Gråsten