Destination

Grønninghoved

Grønninghoved

Sommerhusudlejning in Grønninghoved - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus in Grønninghoved, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Det populære sommerhusområde Grønninghoved ligger lige ud til Kattegat. I Grønninghoved kan I nyde den dejlige badestrand, de naturskønne omgivelser og den hyggelige atmosfære. Sommerhusene ligger på en skråning, som gør, at mange sommerhuse har havudsigt. Grønninghoved er et dejligt ferieområde for hele familien.

Generel

Sommerhusene i Grønninghoved ligger i kort afstand til den børnevenlige badestrand og lystbådehavnen. Bag kysten er husene omkranset af grønne områder, Grønninghoved Strandskov og fuglereservatet Hejlsminde Nor. I kan nyde områdets skønne natur ved at følge den nyåbnede Hejlsminde Natursti, som fører forbi Grønninghoved. Nær Grønninghoved finder I mange seværdigheder og aktivitetsmuligheder for hele familien. I kan købe dagligvarer i området eller shoppe, spise, nyde en omgang wellness og besøge attraktioner i Kolding, som ligger kun 14 km fra Grønninghoved.

Strande

Når I holder ferie i Grønninghoved, kan I benytte en fin og børnevenlig sandstrand med roligt vand og blåt flag. I kan enten gå ud i det lave vand eller springe i vandet fra en badebro. Grønninghoved Strand er også et populært sted at surfe. Fra stranden har I udsigt til Fyn.

Natur

Lige bag kysten ligger Grønninghoved Strandskov, hvor I kan blandt andet kan se en dobbelt langdysse fra bondestenalderen. Lidt længere mod syd, bag slusen i Hejlsminde, kan I opleve fuglereservatet Hejlsminde Nor - et stort, lavvandet område med mange interessante fugle. Ved at følge den 12 km lange Hejlsminde Natursti, som også fører gennem Grønninghoved, kan I opleve områdets landskaber, natur og fugleliv på nært hold. Tæt ved sommerhusområdet, ved det smukke naturområde Skamlingsbanken, ligger nogle af Danmarks flotteste bøgeskove. Skamlingsbanken er med sine 113 meter over havets overflade Sønderjyllands højeste punkt, og herfra kan I nyde en enestående udsigt over Lillebælt og Fyn.

Aktiviteter

Lystfiskere har gode betingelser i dette område, som både byder på kystfiskeri, havfiskeri, åer, vandløb og Put & Take fiskesøer. I kan spile golf og fodboldgolf flere steder i området. Inden for en radius af 20 kilometer finder I hele 5 golfbaner. Lillebælt indbyder også til aktiviteter som sejlads, windsurfing og badning. Vil I helst blive på land, er området ideelt til vandre- og cykelture i den varierende og smukke natur.

Attraktioner

Oplev Christiansfeld, som på grund af sin enestående arkitektur blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i juli 2015. I kan tage med på en byvandring og høre mere om byens historie. Christiansfeld er også berømt for sine velsmagende honningkager (12 km).

Udflugtsmål

Besøg Kolding, som byder på et charmerende byliv med butikker, spisesteder og seværdigheder for hele familien. I kan blandt andet opleve den imponerende, 700 år gamle kongeborg Koldinghus, Geografisk Have med eksotiske planter fra hele verden, Kolding Miniby, kurbadet Dronning Dorotheas Badstue samt flere interessante museer og kunstgallerier. På nordsiden af Kolding Fjord kan I besøge det smukke kunstmuseum Trapholt (18 km). I den 700 år gamle by Haderslev kan I opleve en bykerne med nænsomt renoverede huse samt Haderslev Domkirke (24 km). En dagstur til LEGOLAND er også en mulighed. Her finder I aktiviteter, forlystelser og underholdning for hele familien blandt de mange flotte LEGO-huse og -figurer (59 km).
Sommerhuse i Grønninghoved