Destination

Alken

Alken

Sommerhusudlejning i Alken - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Alken, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Det idylliske ferieområde Alken ligger lige ud til Mossø. Sommerhusene i Alken er omgivet af den smukke, midtjyske natur med hede, skov, søer og bakker. En Ferie i Alken indbyder til aktiviteter i naturen. I kan fx sejle på og fiske i Mossø eller følge en naturskøn vandresti langs søens sydlige bred.

Generel

Alken er beliggende direkte ned til den fiskerige Moss Sø, hvor det også er muligt at bade, og kun 6 km fra den smukt beliggende købstad Skanderborg med gode aktivitetstilbud, forretninger og spisesteder.

Strande

Det er muligt at bade i Moss Sø, men ønsker I at bade i havet, kan I køre de 30 km ud til f.eks. Saksild. Her finder I en af den jyske østkysts bedste badestrande. Den brede, børnevenlige sandstrand med badebro indbyder til diverse strandaktiviteter og vandreture. Der er desuden gode muligheder for windsurfing her.

Natur

Den smukke natur omkring Alken, det midtjyske Søhøjland, er præget af marker, søer, bakker og skove. Lige i den sydlige udkant af Århus ligger Marselisborgskovene, som er et virkelig naturskønt område med mange cykel- og vandrestier. Her har I også mulighed for at komme helt tæt på bl.a. rådyr og vildsvin indenfor et lukket område.

Aktiviteter

Der er ideelle fiskemuligheder i Moss Sø, som også egner sig fint som badesø. Der venter mange dejlige naturoplevelser langs vandre- og cykelstierne i området. Bl.a. kan I cykle rundt om Moss Sø eller Skanderborg Sø. For golfspillere er der gode muligheder i området, som er meget rig på golfbaner. Bl.a. kan I besøge en af de 3 nærmeste baner; Skanderborg Golf Klub, Horsens Golfklub og Aarhus Aadal Golf Club. I Skanderborg findes bowlingcenter, svømmehal samt tennisbaner.

Attraktioner

Den lille charmerende landsby Boes er med sine gamle, stråtægte huse bestemt et besøg værd. Boes ligger kun ca. 3 km vest for Alken. Besøg handelsbyen Skanderborg, som er en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her finder I bl.a. en dejlig bymidte med mange forretninger og spisesteder samt et flot kulturhus med mange forskellige kultur- og aktivitetstilbud. Øm Kloster Museum ved Ry er et klosterhistorisk museum med ruinpark, medicinhistorisk samling, urtegård og skeletsamling. (10 km)

Udflugtsmål

Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet osv. (29 km) Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. (70 km) LEGOLAND, 80 km fra Alken, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Alken