Sommerhuse i Årøsund
Destination

Årøsund

Årøsund

Sommerhusudlejning i Årøsund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Årøsund, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Årøsund er en hyggelig feriedestination ved Lillebælt med dejlig natur og mange aktivitetsmuligheder.

Generel

Den sønderjyske havneby Årøsund ligger lige syd for udmundingen af Haderslev Fjord, 15 km fra Haderslev, og med udsigt til den lille, idylliske ø Årø. Byens midtpunkt er den hyggelige havn med havnemiljø, skibsværft, fiskerbåde og lystbåde. I Årøsund kan I bade, sejle, fiske, vandre og cykle. I kan købe dagligvarer i byen og besøge restauranten på det restaurerede og meget charmerende Årøsund Badehotel.

Strande

I den sydlige del af Årøsund finder I en dejlig og børnevenlig badestrand. I kan ligeledes benytte en god sandstrand ved Flovt. Langs kysten er der gode forhold for windsurfere.

Natur

Årøsund er omgivet af hav, grønne områder og marker. Over Årøsund kan I være heldige at se havørnene jage. Ved Flovt (5 km) ligger den smukke Skovgaard Skov, som bliver drevet efter princippet om bæredygtighed. Lige syd for Haderslev kan I gå tur i den idylliske Pamhule skov. Skoven har et rigt dyreliv, mange bakker og skrænter samt afmærkede vandreruter (15 km). Årø Kalv på øen Årø er et stort fuglereservat, som fugleinteresserede kan besøge uden for ynglesæsonen. Langs Årøs sydkyst kan I være heldige at opleve marsvin tumle i vandet tæt ved kysten.

Aktiviteter

Årøsund er en ideel feriedestination for lystfiskere. I kan fiske i Årøsund havn og langs kysten, hvor I blandt andet kan fange store havørreder. Havet omkring Årøsund indbyder desuden til badning, surfing og dykning. I kan tage på sejltur med en dampbåd fra Årøsund og sejle gennem den 12 km lange Haderslev Fjord. En meget smuk tur. Området er rigt på naturstier langs vandet, og ved at følge disse kommer I forbi enge og marker med græssende dyr. Og I kan hele tiden nyde udsigten over Lillebælt. Golfspillere kan afprøve de nærliggende baner hos Haderslev Golfklub eller Brundland Golfcenter i Toftlund.

Attraktioner

En kort sejltur på 7 minutter fra Årøsund bringer jer til den lille, naturskønne ø Årø. Her kan I nyde landskabet, gå langs de afmærkede vandreruter og nyde øens hyggelige havn, oldtidsminderne, landsbymiljøet med bindingsværkshuse, stengærderne, hulvejene og de velholdte slægtsgårde. Besøg domkirkebyen Haderslev med den charmerende bymidte, brostensbelagte gader og hyggelige gårdhaver. Her kan I gå på sightseeing, besøge museer og gallerier samt shoppe og spise (15 km). Dyrehaven, Haderslev er et stort, smukt og kuperet naturområde med skov, åbne græssletter og enge. Her lever omkring 20 krondyr og 200 dådyr. Et stort antal stier fører jer rundt i området (15 km).

Udflugtsmål

I Sønderborg kan I nyde den smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og slottet, hvor I kan opleve samlinger fra Middelalderen og op til nutiden. Om sommeren kan I også opleve ringridningsturneringer her (67 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! Den sjove legeplads for hele familien byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (85 km).