Destination

Diernæs

Diernæs

Sommerhusudlejning i Diernæs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Diernæs, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

En ferie i sommerhus i Diernæs er ideel, når I ønsker at kombinere badeferie med oplevelser i den dejlige natur. Sommerhusene i Diernæs ligger i en bugt med en lang badestrand, lige ud mod Lillebælt. Fra mange sommerhuse i Diernæs har I udsigt over vandet og til øen Barsø.

Generel

Diernæs ligger i Diernæs Bugt mellem Haderslev og Aabenraa i et naturskønt område, tæt ved skov og strand. Ud for Diernæs, ca. 1 km ude i havet, ligger den lille ø Barsø. Der findes en dagligvarebutik i området, men ellers er der et utal af indkøbsmuligheder i Haderslev, som ligger 12 km mod nord, og i Aabenraa, som ligger 14 km mod syd. Her har I god strand, dejlig natur, rige aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien inden for rækkevidde.

Strande

Den dejlig badestrand ved Diernæs har Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Her har I mulighed for at bade, solbade, spille bold, sejle, surfe osv.

Natur

Området omkring Diernæs er præget af en frodig natur med mange skove og søer. Det 700 ha store område, som udgør Pamhule Skovene, ligger i Haderslev Dalen og byder på flere afmærkede vandreruter, bl.a. langs skovens vandløb og søer. Søen Slivsø, som ligger i forbindelse med Hopstrup Å, er et naturskønt sted med et rigt dyreliv, stier, udkigpunkter og rastepladser.

Aktiviteter

Ved Diernæs er der gode muligheder for at windsurfe, sejle og stå på vandski. Den rige vegetation på havbunden samt en gammel tysk ubådsstation gør også området til et spændende sted at dykke. Lystfiskere kan prøve lykken fra stranden, i Hopstrup Å, i søen Slivsø, i en af områdets Put&Take-fiskesøer samt på havet. Der arrangeres havfiskeri med kutter fra både Aabenraa og Haderslev. For golfspillere er der gode muligheder på af Sønderjyllands 9 golfbaner. Området egner sig godt for vandreture ved kyst og strand og gennem marker og skove. Ligeledes findes der flere gode cykelruter, bl.a. langs Østersø-ruten.

Attraktioner

Den 100 hektar store park 'Dyrehaven' med skov, græsarealer, enge, hjorte og kronvildt ligger tæt ved Haderslev. Runde Mølle ligger på Løjtland, hvor I desuden kan se de mange renoverede stråtækte huse. Øen Barsø, som ligger 1 km ud for Diernæs, fungerede under 1. verdenskrig som u-bådsbase. 2 gamle bunkere fra 2. verdenskrig ligger stadig i bugten ved Diernæs. Haderslev Museum er et arkæologisk museum med en frilandsafdeling og en udstilling om Haderslev by. Der findes flere interessante slotte i området, bl.a. Aabenraa Slot, Gram Slot og Gottorp slot (sidstnævnte i Tyskland).

Udflugtsmål

Besøg de gamle købstæder Haderslev og Aabenraa, som begge ligger mellem 10 og 15 km fra Diernæs. Haderslev har en hyggelig gågade, mange grønne områder, bl.a. Damparken, en gamle bydel med nænsomt renoverede huse samt den smukke domkirke. Aabenraa ligger ned til fjorden, og her kan I opleve havnen, stranden, den dejlige gågade med torve, den gamle bydel samt Aabenraa slot, som er omkranset af vand og træer. Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 48 km fra Diernæs. LEGOLAND, ca. 80 km fra Diernæs, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. Dyreparken ligger ca. 90 km fra Diernæs.
Sommerhuse i Diernæs