Sommerhuse i Årø

Sommerhus på Årø – sommerhus på ø i Lillebælt

Syv minutter sejlads med færgen fra Årøsund på fastlandet ligger den fredelige Lillebæltsø Årø. Den lille ø ligger lidt syd for udmundingen af Haderslev Fjord og måler omtrent 2 gange 3 kilometer. De større indkøb kan man med fordel foretage på fastlandet, men det er muligt at handle dagligvarer på havnen og i campingpladsens butik. Derudover er der en del gårdbutikker spredt ud over øen, hvor man kan købe grøntsager, æg, honning og kød.  Årø har også sin egen vingård og landets mindste bryggeri.

Det er naturen, der trækker det store læs, når det gælder aktiviteterne på Ærø. Det smukke, flade landskab og strandene er velegnede til vandre- og cykelture, mens vandet er som skabt til windsurfing, kajakroning og ikke mindst lystfiskeri.

Årøs Strande og natur

Der er to gode badestrande på Årø. Den mest børnevenlige med lavt vand ligger på den sydlige del af øen. Stranden er 300 meter lang og 5 meter bred. Den anden strand ligger i lagunen nær øens havn.

Landskabet på Årø er generelt fladt eller let bølget. Langs den sydlige del af kysten er en strandeng og lagunezone. Hovedparten af øen er opdyrket eller udlagt til græsning. Træbevoksningen er først og fremmest de levende hegn langs vejene og i markskel.

Udflugter fra Årø

Den gamle købstad Haderslev er et hyggeligt bekendtskab. Byen har et godt handelsliv, gode restauranter og cafeer. Haderslev Domkirke er en både smuk og historisk bygning. Netop Haderslev var det første sted i Norden, hvor reformationen blev gennemført.

Haderslev Dyrehave ligger lidt vest for byen. I området, der er på omkring 100 hektar, går 200 dådyr og 20 krondyr. Der er 4 indgange til dyrehaven og mange stier.

Christianfeld, som ligger knap 35 kilometer fra Årø, er en helt speciel by, der er optaget på Unescos Verdensarvsliste. Store dele af byen står, som da den blev bygget. Byen, der blev grundlagt i 1773 regnes for at være den bedst bevarede af de gamle Brødremenighedsbyer i Europa.

Legoland og Givskud Zoo og safaripark ligger heller ikke længere væk, end at de begge er oplagte mål for en udflugt.

Attraktioner nær Årø

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.

Kunstmuseet Brundlund Slot

Kunstsamlingen på Brundlund Slot består af flere tusinde værker fra 1700-tallet og op til vor tid. Bag hovedværkerne står blandt andre C.W. Eckersberg og C.A. Lorentzen.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Cathrinesminde Teglværksmuseum

Ved Broager Vig ligger Cathrinesminde Teglværksmuseum, der er et af de få bevarede ringovnsteglværker i Danmark. Teglværket blev udnævnt til nationalt industriminde i 2007. Museet og landskabet omkring står som et minde om Flensborg Fjords historie som centrum for produktionen af tegl.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe ønsker at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Frøslevlejren

Frøslevlejren ved Padborg blev under besættelsen bygget som en interneringslejr for det tyske sikkerhedspolitis fanger i Danmark. I lejren sad flere tusinde danskere indespærret.  Frøslevlejren er en af de bedst bevarede fangelejre fra 2. Verdenskrig.