Destination

Årø

Årø

Sommerhusudlejning i Årø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Årø, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Den lille, fredelige og idylliske ø Årø er beliggende i Lillebælt - lige syd for udmundingen af Haderslev Fjord.

Generel

En sejltur på kun 7 min. bringer jer fra Årøsund på fastlandet ud til det lille færgeleje på Årø. Øen er et yndet sted for naturelskere og lystfiskere, som ønsker en afslappende ferie med fred og ro. Landskabet er på øen helt fladt og byder på et rigt dyreliv. Årø by er et idyllisk landsbymiljø med stråtækte huse og idylliske, krogede gader. Landsbyen, den hyggelige og aktive fiskeri- og lystbådehavn, de gamle grave og langdysser fra stenalderen, stengærderne, hulvejene, indkøbsmulighederne, spisestederne samt de gode badestrande er alt sammen med til at gøre Årø til et attraktivt feriemål.

Strande

På Årø finder I to gode badestrande. Den mest børnevenlige strand med lavt vand ligger på den sydlige del af øen, og den anden i lagunen nær Årø havn. Der er gode forhold for windsurfere langs strandene.

Natur

Årø omfatter 1200 tdr. land og det højeste punkt ligger kun 6 m over havets overflade. Det er muligt at gå de 10 km øen rundt. På trods af øens størrelse finder I en utrolig afvekslende natur og et meget rigt plante- og dyreliv. Halvøen på Årøs østlige side, Årø Kalv, er et ca. 30 ha stort fuglereservat, som uden for ynglesæsonen er åbent for interesserede. Her findes ud over fuglelivet, også et rigt planteliv. Det smukke landskab indbyder til lange vandreture, og tager I turen langs øens sydkyst kan I være heldige at opleve marsvin tumle i vandet tæt ved kysten.

Aktiviteter

Årø er et meget yndet sted for lystfiskere. Det er muligt at fiske næsten overalt langs den 10 km lange kyst. Vand- og vindforholdene omkring Årø er giver også gode muligheder for windsurfing, hvadenten I er øvede eller nybegyndere. Kombinationen af både dybe og lave vande omkring øen, giver også mulighed for store dykkeroplevelser for dykkere på alle erfaringsniveauer.

Attraktioner

Nyd en tur igennem det idylliske bymiljø. De smalle gader, stråtækte huse, stengærderne, hulvejene og de mange oldtidsminder vidner om øens beboelser gennem mange perioder. Fra Årø kan I med færge nå Jylland på blot 7 min. og f.eks. besøge den smukke, gamle købstad Haderslev, og gå en tur i den fascinerende gamle bydel med domkirken eller handle i en af Danmarks hyggeligste gågader (16 km).

Udflugtsmål

Syd for Haderslev ligger Haderslev Tunneldal, som inderholder bl.a. Tunneldalen, Pamhule Skov og Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave er et 100 ha stort flot, kuperet område med skov, åbne græssletter og enge. Her lever ca. 100 dådyr. Den flotte Pamhuse Skov er en ca. 300 ha stor skov med et rigt dyreliv og mange bakker og skrænter. I Tunneldalen findes 4 afmærkede vandreruter samt et utal af stier, som giver mulighed for at opleve den enestående natur til fods eller på cykel. LEGOLAND, ca. 86 km fra Årø, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Årø