Sommerhuse i Bryrup

Sommerhusudlejning i Bryrup - en dejlig ferie i sommerhus

Bryrup ligger syd for Silkeborg i den sydlige del af Søhøjlandet. Intet søhøjland uden søer, og ved Bryrup hedder de Karlsø, Kulsø, Kvindsø og Bryrup Langsø. Bryrup ligger centralt i forhold til udflugtsmål og attraktioner i området. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området.

Intet besøg i Bryrup uden en tur med veteranjernbanen, der kører mellem Bryrup og Vrads. I Bryrup ligger også et af Europas største kunstcentre, Galleri Habsø, med omkring 8000 udstillede malerier.

Er man lystfisker er der gode fangstmuligheder i en af søerne, der også er et godt sted for kano- og kajakroere. Skovområderne og det bakkede landskab omkring Bryrup er som skabt til vandreture, cykelture eller en tur på mountainbike. Cykel- og vandrestien mellem Horsens og Silkeborg passerer gennem byen. Søhøjlandet har nogle af Danmarks bedste mountainbikeruter i de bakkede og kuperede skove. Er man til golf er der en del baner i området – f.eks. i nærliggende Ry.

Trækker bylivet er der shoppingmuligheder, cafeer og restauranter i både Skanderborg og Silkeborg, ligesom Aarhus er inden for rækkevidde.

Stranden og naturen ved Bryrup

Der ligger et fint lille søbad ved Bryrup Langsø. Der er en pæn køretur, hvis kroppen skal dyppes i havvand. Der er 50 kilometer til strandene på østkysten, Saksild og Rude Strand, omkring 80 kilomter til Ringkøbing Fjord, hvor Skaven Strand ligger og ca. 110 kilometer til Nymindegab ved Vesterhavet.

Omkring Bryrup Langsø er et areal på 124 hektar med store lyngbakker, der er fredet.

Naturen og landskabet omkring Bryrup er fabelagtigt. Bryrup er en del af Søhøjlandet, der er kendetegnet af store, dybe og helt rene søer, Gudenåen, et meget bakket landskab, og så er en tredjedel af området dækket af skov.

Udflugter omkring Bryrup

Bestig et bjerg – eller hvad vi nu skal kalde det, når vi i Danmark topper på 171 meter. Men lige i nærheden af Bryrup ligger nogle af Danmarks bedst kendte ”bjergtoppe” – Ejer Bavnehøj, Yding Skovhøj og naturligvis Himmelbjerget, der ligger fantastisk med en forrygende udsigt over Julsø, men er et af de små bjerge med blot 147 meter til toppen. Omkring ”bjergene” er der gode vandreruter og mange punkter med en fantastisk udsigt. På hjemmesiden bestigbjerge.dk er det muligt at læse mere om bjergene og registrere sig så, så hele verden kan se, at man har været på toppen af et eller flere af dem.

I skovene ved den gamle købstad Skanderborg er der andet end bøgetræer, for her havde Luftwaffe sit hovedkvarter under 2. Verdenskrig. Der er flere bunkere i skoven, og to af de tidligere kommandobunkere er i dag indrettet som museumsbunkere, der fortæller historien om besættelsestiden.

Silkeborg nord for Bryrup har det berømte Museum Jorn og Silkeborg Museum, hvor man kan kigge nærmere på det over 2200 år gamle moselig, Tollundmanden.

Attraktioner nær Bryrup

Museum Jorn

Direkte ned til Gudenåen i Silkeborg ligger Museum Jorn. Museet er grundlagt af Asger Jorn, der var en af de mest betydningsfulde danske kunstnere i det 20. århundrede. Han var medstifter af den internationale avantgarde-bevægelse CoBrA. Jorn donerede i sin tid egne værker og sin egen samling til museet.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.

Veteranbanen Bryrup-Vrads.

Banen drives af entusiaster, som forsøger at bevare det gamle jernbanemateriel, bygninger og anlæg, og opretholde veteranbanedrift på strækningen mellem Bryrup og Vrads. Toget kører på en omkring 5 kilometer lang strækning af den for længst nedlagte Horsens-Bryrup-Silkeborg Jernbane. Turen går fra Bryrup forbi Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til stationen i Vrads.

ARoS Aarhus 

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.  

Tivoli Friheden 

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.  

Den Gamle By i Aarhus 

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.  

Moesgaard Museum 

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.