Destination

Bryrup

Bryrup

Sommerhusudlejning i Bryrup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Bryrup, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Bryrups sommerhuse ligger i et naturskønt, kuperet skovområde bag Bryrup Langsø. Bryrup byder på et skønt søbad, et fællesområde og en togstation med et veterantog. Bryrups natur indbyder til vandre- og cykelture og byder på gode udsigter over naturen. Bryrup er et paradis for naturelskere og lystfiskere.

Generel

Den hyggelige og rolig by Bryrup ligger i en dalslugt inde i det midtjyske Søhøjland i et dejligt naturområde bag byen Ry og Himmelbjerget. Byen og sommerhusene ligger lige ned til den idylliske sø Bryrup Langsø, som er en meget populær fiskesø. I Bryrup findes indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Da Bryrup ligger inde i landet, er der langt til kysten, ca. 50 km til strandene ved østkysten (Dyngby Strand og Rude Strand), ca. 80 km til Ringkøbing Fjord (Skaven Strand) og ca. 110 km til Vesterhavet (Nymindegab). Dog er det muligt at bade fra badebro i Bryrup Langsø og i Hundsø, hvor der findes en lille sandstrand. Desuden findes der svømmehal i Them, 10 km fra Bryrup.

Natur

Naturen omkring Bryrup veksler mellem frodigt landskab, hede, søer, bakker og vandløb. Bryrup Langsø, som ligger lige ved byen, er en langstrakt, ret lavvandet og fiskerig sø. Søerne Karlsø, Langsø, Kvindsø og Kulsø forbindes af åen gennem Bryrup. Et af Danmarks højeste bjerge, Himmelbjerget på 147 m, ligger i smukke omgivelser, tæt ved Bryrup. Bryrup er omgivet af skove. Nord for byen ligger den store bøgeskov Velling Skov. I skoven vest for byen finder I udsigtspunkterne Velling Kalv og Velling Gavl.

Aktiviteter

Der er enestående fiskemuligheder i egnens mange søer, vandløb og Put&Take-fiskesøer. Området er rigt på vandreruter og naturstier. Her kan I nyde de afvekslende landskabet og den fredfyldte natur. Tag evt. på tur med Hjejlen - Danmarks ældste hjuldamper i drift. Himmelbjerg Golf ligger tæt ved Bryrup, og ud over en 18-hullers bane, findes her også en 9-hullers Pay&Play-bane.

Attraktioner

Mange kunsthåndværkere har bopæl i området, og de vil gerne have besøg i deres værksteder og atelier. Danmarks korteste, men smukkeste jernbane, veteranbanen Bryrup-Vrads, kører sin 5 km lange banestrækning forbi skove, søer og naturfredede områder. Hos Labyrinthia ved Rodelund kan I afprøve Europas største 3D-labyrint. (13 km)

Udflugtsmål

Det 147 m høje Himmelbjerg er et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen af bjerget, er der pragtfuld udsigt over landskabet. Øm Kloster Museum ved Ry er et klosterhistorisk museum med ruinpark, medicinhistorisk samling, urtegård og skeletsamling. (20 km) Kunstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet af skov og sø, og her går natur, kunst og flotte bygninger op i en smuk enhed. (21 km) AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium. I Silkeborg findes desuden også både Silkeborg Museum og Silkeborg Kunstmuseum. På Jysk Automobilmuseum i Gjern findes en imponerende samlig af 140 restaurerede veterankøretøjer. (36 km) Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. (38 km)
Sommerhuse i Bryrup