Destination

Vesterlund

Vesterlund

Sommerhusudlejning i Vesterlund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Vesterlund, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Vesterlund ligger i hjertet af Jylland og er omgivet af smuk natur. Vesterlund er et oplagt feriemål for jer, som gerne vil fiske, vandre, sejle og cykle i naturen eller bare slappe af i jeres sommerhus i de fredelige omgivelser.

Generel

Vesterlund er en rolig, lille by, som ligger midt inde i den sydlige del af Jylland, ca. 12 km nord for Give. Et ideelt feriested for de, der ønsker at nyde naturen og fiske i områdets mange fiskesøer og åer. I Vesterlund er der mulighed for indkøb af dagligvarer. I Give er der flere kulturelle tilbud og gode indkøbsmuligheder.

Strande

Ønsker I at bade i havet, er der fra Vesterlund ca. 55 km til Juelsminde ved Kattegat, 75 km til Stavning ved Ringkøbing Fjord og 90 km til Nymindegab ved Vesterhavet.

Natur

Naturskønne, fredede skov-/plantageområder med søer, åer og rigt dyreliv omgiver Vesterlund. Nord for Vesterlund ligger den øvre del af Skjernådalen, og her findes langsøerne Rørbæk Sø, Nedersø og Kulsø. Rørbæk Sø er den største af langsøerne. Søen omkranses af fredede skove og skrænter med lyng og enebærbuske. Her kan I fiske eller vandre i området omkring søen. Nedersø er en dyb sø med gode fiskemuligheder. Ved søens sydbred findes et større friluftsbad. Kulsø er ligeledes en dejlig fiskesø, omgivet af et varieret, bakket landskab med skove og enge.

Aktiviteter

Der er et utal af fiskemuligheder her i områdets åer og søer. De to mest benyttede søer er Rørbæk Sø og Nedersø. Der er adskillige Put&Take fiskesøer i omegnen, bl.a. Vester Mølle Dambrug i Vesterlund. Åerne egner sig foruden fiskeri også fortrinligt til kanosejlads. Dejlige naturoplevelser venter langs de mange cykel- og vandrestier i området. Bl.a. findes der afmærkede vandreruter omkring Midtsø, i Barsbøl Skov og i Klaskeroj Skov. I Give findes såvel en 18-hullers golfbane som tennisbaner.

Attraktioner

Det kulturhistoriske museum Give-Egnens-Museum rummer bl.a. en udstilling om hedebondens liv og virke, krydderurtehave, æblelund, 25 ha skov med sø og stier samt et historisk køkken. Hærvejen er en flere tusind år gammel oksevej og pilgrimsrute, som går fra den tyske grænse, tæt forbi Vesterlund, og helt til Viborg. Den naturskønne vej fører gennem bakker, hedelandskaber, å-dale og løvskove, forbi gravhøje fra jern- og broncealderen og stensætninger fra vikingetiden.

Udflugtsmål

Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. Dyreparken ligger kun ca. 18 km fra Vesterlund. LEGOLAND, ca. 30 km fra Vesterlund, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. I Jelling kan I se Danmarks Dåbsattest i form af Jellingestenene. Runestenene er rejst af Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Besøg evt. Vejle, som er omgivet af fjord, skov og strande eller 'Årets By' i 2000, Horsens, med de mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågade, fjorden og de mange museer.
Sommerhuse i Vesterlund