Sommerhuse i Vesterlund

Sommerhus Vesterlund – sommerhus tæt ved Give og Brande

I hjertet af Jylland ligger sommerhusområdet Vesterlund. Mod nord ligger søerne Kulsø og Rørbæk Sø og lidt mod øst er det dalstrøg, hvor to af Danmarks største åer udspringer: Gudenåen og Skjernåen.

Vesterlund er ideel for dem, der ønsker at fiske i en af de mange søer eller åer, der er i området. Der er også adskillige Put & Take søer i omegnen. De mange søer og åer er også glimrende, hvis man vil ro i kano eller kajak. Vesterlund er et godt udgangspunkt, hvis det er vandre- eller cykelture, der står øverst på ønskesedlen. Den gamle hærvej, hvor studene i sin tid gik hele vejen til Tyskland, ligger lige ved Vesterlund. Golfbaner ligger der også en del af i området.

Mod vest ligger den gode handelsby Brande, der også er kendt for de mange malerier på gavlene i byen. Mod syd ligger Give, hvor man kan finde intet mindre end 75 skulpturer rundt om i byen. Mod nord ligger Nørre Snede.

Stand og natur ved Vesterlund

Vil man ud at bade er der mulighed for at blive dyppet i en af de mange søer i området.  Et havbad er også en mulighed, men kræver en noget længere køretur. Fra Vesterlund er der ca. 55 km til Juelsminde ved Kattegat, 75 km til Stavning ved Ringkøbing Fjord og 90 km til Nymindegab ved Vesterhavet.

Vesterlund er omgivet af fredede skov- og plantageområder med søer, åer og et rigt dyreliv. Tinnet Krat udgør sammen med flere egekrat nogle af de største rester af Danmarks oprindelige skove. 

Udflugter næs Vesterlund

Give-Egnens Museum er et hyggeligt sted at tilbringe en dag. På museet får man et indblik hedebondens liv og virke.

I Jelling lidt nordvest for Vejle, kan man se det, der kaldes Danmarks dåbsattest: Jelling Stenene. De to runesten er billeder på overgangen fra den hedenske vikingetid til den kristne tid.

Bestig et bjerg – eller hvad vi nu skal kalde det, når vi i Danmark topper på 171 meter. Ikke så langt fra Vesterlund ligger nogle Danmarks bedst kendte ”bjergtoppe” – Ejer Bavnehøj, Yding Skovhøj og naturligvis Himmelbjerget, der ligger fantastisk med en forrygende udsigt over Julsø, men er et af de små bjerge med blot 147 meter til toppen. Omkring ”bjergene” er der gode vandreruter og mange punkter med en fantastisk udsigt. På hjemmesiden bestigbjerge.dk er det muligt at læse mere om bjergene og registrere sig så, så hele verden kan se, at man har været på toppen af et eller flere af dem.

Silkeborg har det berømte Museum Jorn og Silkeborg Museum, hvor man kan kigge nærmere på det over 2200 år gamle moselig, Tollundmanden.

Attraktioner nær Vesterlund

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.

Veteranbanen Bryrup-Vrads.

Banen drives af entusiaster, som forsøger at bevare det gamle jernbanemateriel, bygninger og anlæg, og opretholde veteranbanedrift på strækningen mellem Bryrup og Vrads. Toget kører på en omkring 5 kilometer lang strækning af den for længst nedlagte Horsens-Bryrup-Silkeborg Jernbane. Turen går fra Bryrup forbi Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til stationen i Vrads.

ARoS Aarhus 

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.  

Tivoli Friheden 

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.  

Den Gamle By i Aarhus 

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.  

Moesgaard Museum 

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.