Sommerhuse i Ørby Hage Strand
Destination

Ørby Hage Strand

Ørby Hage Strand

Sommerhusudlejning i Ørby Hage Strand - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Ørby Hage Strand, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Ørby Hage ligger direkte ved Ørby Hage Strand og Lillebælt.

Generel

Sommerhusområdet ligger i smukke og rolige omgivelser med et rigt fugleliv. Området går lige ned til den børnevenlige strand ved Ørby Hage. I kan købe dagligvarer indenfor en radius af 5 km, og 15 km fra ferieområdet finder I byerne Christiansfeld og Haderslev, som byder på gode shoppe muligheder, restauranter og smukke, gamle og nænsomt renoverede huse.

Strande

Den dejlige Ørby Hage Strand har sandbund, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Ligeledes kan stranden ved Hejlsminde (14 km), som også er en børnevenlig badestrand, anbefales. Her finder I beachvolleybaner, som I gratis kan benytte.

Natur

Fuglereservatet Hejsminde Nor er et fladt vådområde med en størrelse på ca. 350 ha, som grænser op til marker, enge og siv (14 km). Haderslev Tunneldal strækker sig over 25 km fra det sted, hvor Haderslev Fjord munder i Lillebælt, til byen Vojens (15 km). Her finder I bl.a. den skønne Pamhule Skov og Dyrehaven, hvor I kan opleve skov, enge og krondyr. Skamlingsbanken er et smukt naturområde, og med dens 113 meter over havet er den Sønderjyllands højeste punkt (20 km). Herfra har I en pragtfuld udsigt over Lillebælt og Fyn samt egnen mellem Kolding og Christiansfeld. Området er præget af højdedrag og dybe slugter. Landskabet er meget frugtbart med bakker, marker og bøgeskove, som strækker sig langs med stier og ådale.

Aktiviteter

Området byder på flere golfbaner og Haderslev Golfklub (18 km) er den nærmeste. Bunker Golf er sjovt for hele familien - med eller uden golfkundskaber. Prøv denne sjove aktivitet i Hejls (14 km). På Lillebælt kan I både sejle og surfe. Derudover egner området sig fortrinligt til vandreture langs med vandet. Her finder I også mange afmærkede cykelstier. Lystfiskere har ideelle betingelser, da der kan fiskes fra såvel kysten (f.eks. ved Ørby Hage), som fra en fiske kutter på havet. Der findes også flere åer og Put & Take fiskeparker i området, bl.a. ved Skovhave i Sjølund (19 km). En sejltur gennem den 12 km lange Haderslev Fjord med båden Helene er ligeledes en skøn naturoplevelse. Ture arrangeres gennem hele sommerhalvåret fra Haderslev.

Attraktioner

Byen Christiansfeld er berømt for sine honningkager. Oplev også de smukke gamle huse og de spændende bygninger og besøg bageren Honningkagebageren samt kirken Brødremenighedskirken (14 km). Besøg den gamle handelsby Haderslev (15 km). Her finder I en hyggelig gågade, mange grønne områder, en gammel bydel med nænsomt renoverede huse, flere interessante museer og samlinger samt en smuk domkirke. En færgetur på kun 7 minutter bringer jer fra Årøsund (30 km) til den lille ø Årø, som har et rigt dyreliv og et idyllisk landsbymiljø med stråtækte huse og små krogede gader. Kolding ligger i en afstand af kun ca. 32 km. Her finder I gode indkøbsmuligheder, museer, kunstgallerier, teater, stemningsfyldte markeder, restauranter og caféer, et rigt musik- og natteliv, Slotssøen og den mere end 700 år gamle kongeborg Koldinghus.

Udflugtsmål

En af Danmarks bedst bevarede gravhøje Myrpold er smukt beliggende overfor Skarrev på Løjt Land (36 km). Fra gravhøjen kan I nyde den storslåede udsigt over fjorden mod Als og Fyn. Da gravkammeret blev opdaget, fandt man gravgaver og 10 skeletter deri. Et par kilometer nordøst herfor ligger langdyssen Tvekløft. LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (73 km). Løveparken Givskud er en kombineret løvepark og zoologisk have. Her kører I rundt blandt vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (82 km).