Destination

Juelsminde

Juelsminde

Sommerhusudlejning i Juelsminde - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Juelsminde, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusudlejning er populært i Juelsminde, da ferieområdet byder på skønne strande, et aktivt by- og havnemiljø og mange dejlige sommerhuse ved kysten omkring Juelsminde. På en ferie i sommerhus i Juelsminde finder I skønne naturområder, seværdigheder og aktiviteter for alle i familien.

Generel

Juelsminde ligger på Juelsminde-halvøen, som er et af de mest naturskønne områder i Danmark, og byen Juelsminde er en rigtig hyggelig by med flere spisesteder og mange spændende butikker. Byen har desuden en lystbådehavn og et charmerende havnemiljø. Juelsminde er et ideelt feriested for de, der gerne vil holde ferie i rolige omgivelser, tæt ved strand, by, aktiviteter og seværdigheder.

Strande

Juelsminde har flere dejlige sandstrande med rent badevand og naturligvis Blåt Flag. Som de fleste Kattegatstrande er også strandene ved Juelsminde meget børnevenlige. Alle strandene ligger tæt på byen, og her har I mulighed for at bade, solbade, vandre, spille bold eller surfe. Den mest livlige strand er Storstranden, som ligger tæt ved Juelsminde Havn. Den mest rolige strand er Sandbjerg Vig.

Natur

Nord for Juelsminde ligger skovområdet As Hoved Skov. Rundt om den naturskønne sø Teglværkssøen, lige ved Juelsminde, er der grønne områder med bænke og borde. Et ideelt sted for en picnic. Stouby-Grund skov ligger i et bakket terræn og har gode vandrestier.

Aktiviteter

Der venter mange gode naturoplevelser langs cykel- og vandrestierne i den dejlige, varierede natur omkring Juelsminde. For lystfiskere er der gode muligheder direkte fra kysten, på næsset As Hoved, i havnen, i områdets mange søer (bl.a. Teglværkssøen) eller på havet. For golfspillere står en 18-hullers golfbane hos Juelsminde Golfklub til rådighed. Banen ligger i naturskønne omgivelser med panoramaudsigt over Juelsmindebugten. Der er gode betingelser for windsurfing omkring Juelsminde.

Attraktioner

Bjerre Mølle er en af områdets bedst bevarede vindmøller. Aarup Mølle er en idyllisk beliggende vandmølle ved skov og å, som hører under herregården Rohden og ligger mellem Juelsminde og Vejle. Ved Palsgård Gods, som ligger i Palsgård skov, finder I Palsgård Slotspark med træer, blomster, guldfiskebassin og slotssø. Glud Museum, ca. 11 km fra Juelsminde, er et frilandsmuseum med bl.a. en 4-længet bondegård, arbejdende værksteder osv. Besøg evt. nogle af de mange gallerier, glaspusterier, keramikværksteder og kunsthåndværkere, som findes på Juelsminde-halvøen.

Udflugtsmål

15 km nord for Juelsminde kan I tage med færgen fra det lille, idylliske fisker- og færgeleje Snaptun ved Horsens Fjord til øerne Endelave og Hjarnø. På den fredelige ø Hjarnø, som ligger meget tæt ved fastlandet, finder I bl.a. et fuglereservat. Øen Endelave, som ligger ca. 10 km ude i Kattegat, er præget af dejlig natur, som indbyder til cykel- og vandreture på alle årstider. Desuden er badevandskvaliteten høj her. Besøg Horsens, som blev 'Årets By' i 2002. Horsens er med sin naturskønne placering, sine mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågade, fjorden, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum og den hyggelige stemning altid et besøg værd. Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver.
Sommerhuse i Juelsminde