Destination

Mommark

Mommark

Sommerhusudlejning i Mommark - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Mommark, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Mommark på Als'' østkyst er omgivet af strand, havn, skov og kulturskatte.

Generel

Mommark på Als' østkyst er omgivet af strand, havn, skov og kulturskatte. Mommarks naturlige midtpunkt er den idylliske og rolige havn, som både fungerer som en fiskeri- og lystbådehavn. Atmosfæren er helt speciel her. Lige ved siden havnen ligger Mommarks dejlige, læfyldte badestrand. De dejlige skovområder omkring Mommark, stranden, havnen samt de mange seværdigheder og aktivitetsmuligheder i området gør Mommark til et attraktivt feriested for hele familien. Sommerhusudlejning i Mommark er et godt udgangspunkt for en dejlig ferie med familien og her finder I nemt et sommerhus, hvor I må medbringe jeres hund.

Strande

Stranden i Mommark er beliggende ved siden af havnen. Den brede sandstrand med mindre sten indbyder til badning, solbadning og leg i sandet. Vandet er roligt og stranden er delvist afskærmet af hegn og bevoksning mod baglandet. Ca. 7 km syd for Mommark ligger den 5 km lange sandstrand ved Skovmose, som siges at være den dejligste badestrand på Als. Vandet her er ligeledes meget roligt, da stranden ligger i læ af Fyn, Ærø og den tyske kyststrækning.

Natur

Hvis I på jeres ferie i sommerhus har lyst til naturoplevelser, er der meget at opleve i Mommark. Landskabet er præget af skov, bakker, dale og marker. Langs den 165 km lange kyst er naturen meget alsidig. Fjorde og vige afløses af klinter og badestrande. Als har nogle af Danmarks skønneste skovområder. Nørreskoven er den største skov på øen, og dette 700 ha store område er ideelt for cykel- og gåture. Det er også muligt at køre i bil gennem skoven. I skovene Blommeskobbel og Oleskobbel findes Nordeuropas største samling af stendysser. Dybbøl Banke med sine 10 skanser er i dag udlagt som nationalpark.

Aktiviteter

Lystfiskere finder ideelle betingelse her. Det er muligt at fiske fra kysten, i Put&Take fiskesøer, i vandløb samt på havet. Derudover arrangeres der fisketure med en ægte træfiskekutter fra Mommark Havn. Als har desuden en golfbane. Der findes flere cykelruter i området, som fører gennem det naturskønne landskab. Det er ideelt at vandre langs stranden, gennem engene og i skovene.

Attraktioner

I et sommerhus i Mommark kan I opleve mange smukke og historiske seværdigheder. På den 34 km lange ø finder I bl.a. mange møller, slotte, stendysser og gravhøje. Oplev f.eks. den historiske Dybbøl Mølle fra 1744, vandmøllen Vibæk Mølle ved den hellige bæk Vibæk, Sønderborg Slot og det tilhørende museum, Nordborg Slot fra 1150 eller Augustenborg Slot, hvor der er mulighed for at få en rundvisning. Besøg Sønderborg med den smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og slottet. Sønderborg ligger ca. 17 km fra Mommark.

Udflugtsmål

Fra Fynshav, 9 km nord for Mommark, kan I sejle en tur til den hyggelige og stemningsfyldte ø Ærø. Overfarten fra Fynshav til Søby på Ærø tager ca. 1 time. Besøg Danfoss Universe ved Nordborg. I det naturvidenskabelige oplevelsescenter kan I køre på segways, lege jer til viden ved brug af både krop og intelligens, og deltage i spændende aktiviteter (30 km). Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 55 km fra Mommark.
Sommerhuse i Mommark