Sommerhuse i Mommark

Mommark

Sommerhus Mommark – dejlig ferie i sommerhus på Als

Mommark, der ligger på østsiden af Als, er helt tæt på Lillebælt, flere store skove og en hyggelig lille perle af en havn.

Sommerhusområdet ved Mommark ligger syd for både landsbyen Mommark og Mommark Marina og helt ud til en fin badestrand.

Det naturlige centrum i Mommark er den lille, idylliske havn, der både er havn for fiskere og lystsejlere. Der er et helt særligt miljø på havneområdet, hvor man udover at nyde stemningen også kan få lidt at spise.

Der er fine muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Mommark og på Als i det hele taget. 

Alsstien starter ved havnen i Mommark og bevæger sig mod syd langs kysten for at ende ved halvøen Kegnæs.  Langs en stor del af kysten er der klinter, og flere steder går stien i en bue forbi, fordi dele af klinterne er skredet i havet. Alsstien er enten 13 eller 16 kilometer, alt efter hvilke ruter, man vælger.

I det hele taget er der mange vandre- og cykelruter på Als, der går langs strandene og gennem øens områder med skov.

Rideruten Als strækker sig over 100 km og betyder, at for ryttere er Als lidt af et paradis. Havet omkring Mommark er godt til windsurfing, havkajak og lystfiskeri. Er man til golf er der flere baner i området.

Med sine 321 kvadratkilometer er Als den største ø i Sønderjylland og den 7. største i Danmark.

Det er hurtigt at komme rundt på Als med udgangspunkt i Mommark. Hvad enten man vil til en af øens strande, på vandre- eller cykeltur i skovene eller besøge nogle af byerne på Als.

Stranden og naturen ved Mommark

Stranden ved Mommark ligger ved siden af havnen. Det er en bred sandstrand med mindre sten. Vandet er roligt og børnevenligt.

Landskabet omkring Mommark er præget af skov, bakker, dale og marker. Als har nogle store, smukke skovområder. Nørreskoven, der ligger på østkysten af øen, er 9 kilometer lang og dermed en af de længste kystskove i Danmark. Nørreskoven er kendt for sine høje, ranke bøge, og så gemmer skoven på mange fortidsminder.

I skovområdet Blomeskobbel, som ligger nord for Mommark, befinder Nordens største samling af gravhøje sig. Lidt længere mod nord ligger skoven Oleskobbel, hvor der ligger 2 sammenhængende langdysser fra bondestenalderen.

Udflugter omkring Mommark

Sønderborg er den største by på Als. Den ligger smukt ud til Alssund og har udover sin spændende historie et godt shoppingmiljø og flere rigtig gode restauranter og cafeer at byde på. Sønderborg er delt af Alssund, men hovedparten af byen ligger på Als.

Nordpå ligger den næststørste af byerne på Als, Nordborg, der er kendt for at være hjembyen for den internationale danske virksomhed Danfoss. Det er også her, man finder oplevelsesparken Universe.

Den tredjestørste by på Als er Augustenborg, der især er kendt for Augustenborg Slot, som er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Augustenborg har et meget fint bymiljø, der er vokset op omkring slottet. Byen har en stribe fredede og bevaringsværdige bygninger, og især i Storegade er det meget synlig.

Resten af Sønderjylland med landsdelens historie ligger ganske tæt på. Man kan også overveje at smutte en tur over den tyske grænse, som ligger omkring 60 kilometer fra Mommark. Der er også nem vej til Ærø og til Fyn, med færgeruterne der udgår fra Fynshav.

Attraktioner nær Mommark

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe har som mål at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.