Sommerhuse i Sottrupskov
Destination

Sottrupskov

Sottrupskov

Sommerhusudlejning i Sottrupskov - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sottrupskov, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Sottrupskov ligger ved Als Sund, 11 km fra den hyggelige by Sønderborg.

Generel

Her kan I tilbringe jeres ferie midt i dejlige bøgeskove og frugtplantager, kun få meter fra Als Sund. Oplev Sønderjyllands kulturarv og nyd de mange mindesmærker, gamle møller og slotte samt ældgamle gravkamre. Sottrupskov er en ideel feriedestination for bl.a. lystfiskere, naturelskere, golfspiller og historisk interesserede. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og Sønderborg på Als byder på gode indkøbsmuligheder, spisesteder, aktivistmuligheder og seværdigheder.

Strande

Sommerhusområdet ligger kun få meter fra en indbydende sandbadestrand. Besøg evt. også Varnæs Strand, som er en herlig, børnevenlig sandbadestrand, der ligger mellem Varnæs Vig og Varnæs Hoved (18 km). Her kan I bade, sejle og fiske fra små både. Ofte er det muligt at finde rav mellem stenene ved Varnæs Hoved.

Natur

Sønderjylland er meget skovrig, og langs med østkysten finder i store bøgeskove som f.eks. Sottrup Storskov. Områdets frugtbare jord og det milde klima giver også optimale betingelse for frugtplantager, som der findes en del af i området. Nydam Mose, som ligger ca. 2 km fra sommerhusområdet, indeholder mange værdifulde oldtidsfund. Indtil nu er der her blevet fundet 3 både, mange våben samt mange andre genstande. Følg den afmærkede vandresti Nydamssti, der fører jer langs med Als Sund over Sandbjerg til huset Nydamshuset, hvor I kan lære mere om mosen og udgravningerne. Varnæs Hoved er et fredet område, hvor det bakkede landskab bliver præget af marker, små moser, skove og en sø (18 km). Ved kysten er der strande og skrænter.

Aktiviteter

Der arrangeres bl.a. byfester, ringridning, dyrskuer og markeder i området. Kør en tur med den historiske jernbane mellem Aabenraa og Rødekro eller sejl en tur med hjuldamperen fra Aabenraa. Besøg f.eks. øen Barsø, hvor en krigerisk høvding med navnet Bars huserede i Vikingetiden. Lystfiskere har gode muligheder fra kysten eller ombord på en kutter, som sejler ud fra Aabenraa. Desuden findes der flere Put & Take fiskeparker i området. I Sønderjylland kan golfentusiaster afprøve mange forskellige golfbaner, som f.eks. ved Benniksgaard Golf Klub ved Gråsten (15 km) eller Sønderjyllands Golfklub ved Tinglev (39 km). Har I lyst til at vandre langs kysten, kan I benytte den berømte sti Gendarmstien, som tidligere blev brugt til at holde udkig efter smuglere.

Attraktioner

Ferieområdet er en kulturhistorisk og spændende egn. I juni 1864 fandt der en krig sted mellem Danmark og Preussen her. Det vidner bl.a. de mange gravsten og mindesten om. Dybbøl Mølle fra 1744 lå før midt i et militærområde og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (8 km). Besøg Sønderborg med de hyggelige caféer og restauranter, de mange aktivitetsmuligheder og den smukke bådehavn (11 km). Det restaurerede Sønderborg Slot råder bl.a. over et museum, der belyser Sønderjyllands historie. Gråsten Slot er omgivet af en skøn skov med en sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotspark er tilgængelig for offentligheden (15 km). I skoven Varnæs Tykke ligger stenen 'Kæmpestenen', der er omgivet af 93 randsten. I midten kan I opleve et frilagt gravkammer (18 km).

Udflugtsmål

Høruphav på Als er et lille, hyggeligt fiskerleje med bådehavn (19 km). Nyd atmosfæren her eller følg en vandresti ud i naturområdet Trillen. I Hørupshav finder I også glaspusteriet Dansk Glaskunst, som ligeledes er et besøg værd. Oplev butikken og værkstedet, hvor der kun bruges sand, soda, kalk og godkendte farve- og råstoffer. Dansk Glaskunst er det eneste glaspusteri i Nordeuropa, som indarbejder sten i massivt, håndlavet glas. Besøg Aabenraa og oplev havnen, stranden, den skønne gågade med markeder, den gamle bydel samt Aabenraa Slot, der er omgivet af vand og træer (31 km). Halvøen Løjt Land med dens stråtækte huse er også et besøg værd (36 km). Sommerland Syd i Tinglev er den største forlystelsespark i Sønderjylland. Her finder I actionland, vandland, fart og spænding for både store og små (39 km).