Destination

Vemmingbund

Vemmingbund

Sommerhusudlejning i Vemmingbund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Vemmingbund, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Vemmingbund er det ideelle udgangspunkt for en dejlig familieferie i Sønderjylland.

Generel

Sommerhusområdet Vemmingbund er smukt beliggende på østkysten af Broagerland, ud til Sønderborg Bugt, mellem Broager og Sønderborg på Als. Her er der skøn strand, dejlig natur, fredelige omgivelser, og samtidig er I meget tæt på aktiviteter og seværdigheder. Der findes et spisested i Vemmingbund, og der er indkøbsmuligheder i Broager (3 km) og Sønderborg (8 km).

Strande

Her finder I en af Sønderjyllands absolut bedste badestrande med Blåt Flag. Sandstranden i bugten er fin, børnevenlig og rimelig bred. Her kan I spille beachvolley og bold, svømme, windsurfe, solbade eller sejle. Det er ikke tilladt at køre med bil på stranden.

Natur

Ved at følge Gendarmstien bliver I ført gennem Vemmingbund og flere forskellige, naturskønne og frodige landskaber. Kobbelskoven er en statsskov med høje bøgetræer, som går helt ud til den stejle kystlinie. Fra udkanten af skoven er der storslået udsigt over Sønderborg Bugt, Sønderborg, halvøen Kegnæs samt Dybbøl Mølle. Ved Stensigmose Klint, lidt syd for Vemmingbund, kan I følge en afmærket rute på ca. 3,5 km rundt i et varieret landskab. Udsigtspunktet Grattelund giver med sine 57 m en flot udsigt over Vemmingbund og Dybbølområdet.

Aktiviteter

Vandreture på Gendarmstien, ved Stensigmose Klint og i skovene omkring Vemmingbund byder på dejlige naturoplevelser. Der er minigolfbane i Vemmingbund samt flere golfbaner i området. Ved den dejlige sandstrand er der mulighed for at udøve alverdens strandaktiviteter, så som beachvolley, boldspil, svømning, windsurfing osv. For lystfiskere er der gode muligheder langs hele Broagerlands kyst.

Attraktioner

I den sydlige del af Kobbelskoven kan I finde mange interessante fortidsminder. Broager Kirke er udsmykket med kalkmalerier fra det 13. og 16. århundrede. På kirkegården findes der stadig mange krigsgrave fra 1864.

Udflugtsmål

Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 30 km fra Vemmingbund. De nærliggende, historiske mindesmærker, så som Dybbøl Mølle og slottene i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg og Nordborg er også et besøg værd. Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken. Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum. Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Besøg også byen Sønderborg med de hyggelige caféer og restauranter, det livlige natteliv, de mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheder samt den smukke lystbådehavn.
Sommerhuse i Vemmingbund