Sommerhuse i Elvighøj
Destination

Elvighøj

Elvighøj

Sommerhusudlejning i Elvighøj - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Elvighøj, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Elvighøj er beliggende ved Drejens Odde på den nordlige del af Kolding Fjord, 10 km fra Kolding.

Generel

Det lille sommerhusområde ved Elvighøj ligger helt tæt ved fjorden i et naturskønt område. Fra de fleste huse er der flot udsigt over Kolding Fjord og Lillebælt. Det grønne, rolige og rekreative område henvender sig primært til lystfiskere og naturelskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer et par km fra området. I de nærliggende, større byer, Kolding (10 km) og Fredericia (27 km), finder I et stort udbud af aktiviteter, kulturelle seværdigheder, attraktioner, butikker og spisesteder. Sommerhusområdet ved Elvighøj ligger naturskønt ved skov og strand og med udsigt over Lillebælt.

Strande

Ved Elvighøj og Drejens Odde er der mulighed for at bade fra badebroen i det dejlige vand. Ca. 12 km fra Elvighøj ligger Skærbæk Strand, som er en fin, hvid sandstrand med rent vand og sandbund. Skærbæk Strand er beliggende i det naturskønne område Strandparken, hvor I har en smuk udsigt til Løverodde på den anden side af fjorden.

Natur

Houens Odde er en tange mellem Gudsø Vig og Eltang Vig, lige nord for Elvighøj. Her kan I opleve stejle, skovklædte skrænter og flotte udsigter over Kolding Fjord. Ved spidsen af odden ligger to små øer, Kidholmene, og her kan I opleve et rigt fugleliv. I bunden af Gudsø Vig er der rørskove og her kan I ofte se svaner. Børup Skov ligger helt ned til stranden, kun få km fra Elvighøj, og her finder I også Hønneborg Slotsbanke, hvor der tidligere lå et kongeligt slot. Stendrup Skovene på halvøen Stendrup, syd for Kolding, består af løvskov og bøgeskov. Her findes også historiske fortidsminder som f.eks. langdysser og voldanlæg fra middelalderen. Solkærenge nord for Binderup er et stort engområde, hvor en del fugle raster om foråret. Nogle af landets flotteste bøgeskove findes omkring Skamlingsbanken - et smukt naturområde, der med sine 113 m.o.h. er Sønderjyllands højeste punkt. Herfra er der pragtfuld udsigt over Lillebælt til Fyn og landet mellem Kolding og Christainsfeld (18 km).

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder ud for Elvighøj, og i særdeleshed ved Drejens Odde. Derudover findes der gode fiskesteder langs kysten og ved Fredericia Havn. Fra Skærbæk, 12 km fra Elvighøj, arrangeres havfisketure med kutter. Området har desuden flere Put & Take fiskesøer. Kolding Fjord er også særdeles velegnet til surfing, dykning og sejlads i båd, hano eller kajak. Der ligger 3 golfbaner i umiddelbar nærhed af Elvighøj. Afprøv f.eks. banerne hos Birkemose Golf Club ved Kolding (7 km), Kolding Golf Club (11 km) eller Fredericia Golf Club (30 km). Slotssøbadet i Kolding er et oplevelsesbad for børn og voksne. Badet kan bl.a. byde på et stort vandland med rutschebaner, springvand, spabad, sauna, romersk dampbad, motionsrum, solarier og helserum. Legeparken i Kolding er et rekreativt område for både børn og voksne. Her kan I sejle på den store sø, køre i mooncars eller bare slappe af. De smukke naturområder med skov, smukke kyster og rigt fugleliv indbyder til vandre- og cykelture.

Attraktioner

På det smukt beliggende museum Trapholt, 5 km vest for Elvighøj, kan I opleve interessante udstillinger af moderne dansk billedkunst og møbeldesign. Museets samling af kunsthåndværk omfatter keramik og tekstil. Keramiksamlingen er blandt landets største. Besøg Kolding med de hyggelige gamle gader, grønne områder, gode shoppingmuligheder, museer, kunstgallerier, teater, atmosfærefyldte torve med restauranter og caféer, et rigt musik- og natteliv, Slotssøen og den mere end 700 år gamle kongeborg Koldinghus (10 km). Den smukke have 'Geografisk Have' i Kolding består af bl.a. en krydder- og lægeurtehave, en rosenhave, dufthaven, et væksthus samt områder, inspireret af Kina, Japan, Sydamerika, Nordamerika, Canada, Europa og Asien. Området er desuden kendt for sine mange, flotte naturområder som f.eks. Skamlingsbanken, Stendrup Skovene og Solkærenge.

Udflugtsmål

Egtvedpigen blev fundet i 1921 og er en af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Et lille museum på stedet informerer om det sjældne fund og viser kopier af hendes kiste og beklædningsgenstande (25 km). Den gamle fæstningsby Fredericia er 350 år gammel. Byen er smukt beliggende ud til Lillebælt og er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg (27 km). Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskønne omgivelser, og er bl.a. landskendt for den gourmetrestaurant, der er indrettet på stedet. Her findes også et lokalhistorisk museum (36 km). Jellingestenene med deres runeinskriptioner stammer fra vikingetiden og kaldes Danmarks dåbsattest (43 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (45 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (51 km).